E3 2012: Estek a Nintendo részvényei az E3 alatt

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 7.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a Nintendo sajtókonferenciáját pozitív várakozások előzték meg, amit a vállalat részvényárának emelkedésében tükröződött, a show lezavarása után estek a cég papírjai. Nemcsak az elemzők, de a befektetők is csalódtak a Nintendo bulijában, még mindig keveset tudni a Wii U-ról, mondják.

Gyengén sikerült a befektetők szerint a Nintendo E3-as sajtókonferenciája, szerda reggelre 2,9 százalékot veszítettek az értékükből a japán cég részvényei (eközben a Nikkei tőzsdeindex 0,5 százalékos növekedést mutatott). A vállalat papírjai idén már közel 15 százalékot estek, az E3 előtt a befektetők pozitívan várták a konferenciát, ekkor erősödtek valamelyest a részvények. A Sony és a Microsoft részvényeinek ára nőtt a sajtótájékoztatók után.

Elemzők szerint csalódás volt a Nintendo konferenciája, még mindig nagyon keveset tudni a Wii U-ról. A Sterne Agee szakértői azt remélték, a japánok bejelentik a konzol árát és debütálási dátumát (a Nintendo egyébként jó előre leszögezte, hogy erre még várni kell), és több olyan játékot akartak látni, ami kihasználja az új GamePad előnyeit - úgy tartják, a külsős kiadók közömbösnek tűnnek az új platformmal szemben.

Michael Pachter szintén a premierről akart hallani, illetve sajnálta, hogy a hardver specifikációiról még nem mondott szinte semmi konkrétumot a Nintendo. Egy év telt el a Wii U bemutatása óta, és hét hónap van hátra a megjelenésig, ehhez képest semmi újdonságra nem derült fény.

Lazard Capital Markets elemzői ugyan szintén többet akarnak tudni a konzolról, a cég már valamivel pozitívabban nyilatkozott: a szakemberek úgy gondolják, a Wii U "tiszta" fejlődést mutat fel a Wii után.

4.
4.
Egyébként ez azért vicces, mert be akartam szerezni egy Wii-t és vártam az U bejelentést hátha lenyomja az árát, de most elgondolkoztam, hogy lehet, nem is Wii-t kéne venni. :) Igaz főleg az asszony és a kis maszat miatt vennék, de nekem mindig is marad a fő platform a PC. ( Munka miatt amúgy is mindig normális gépnek kell itthon lennie. )
3.
3.
frenkyboyhun
#1: Teljes mértékig egyet értek :)
2.
2.
Kumite
Kb ugyanaz játszódhat le, mint a DS-sel (bár nem tudom, hogy akkor mennyire ugráltak a tőzsdei mutatók fel vagy le).
Egyelőre nem mindenki látja a potenciált a gépben, ahogy annak koncepcióit sem.
Azzal viszont egyet értek, hogy 1 vagy 2 1st party killer app nagyon hiányzott a showból.
1.
1.
Ez kvázi felzárkózás és üzletpolitika váltás. Eddig nem voltak fontosak a külsős multiplatform címek. Akinek volt wii-je az exkluzívok miatt vette, vagy volt mellette egy BOX / PS-is.

Úgy érzem ezzel a Nintendo azt próbálja kommunikálni, hogy igen itt vagyunk, jönnek a szokásos címeink, de nem kell másik konzolt venned, ha nagy multi címekkel akarsz játszani ( esetleg plusz játékélményt is tudunk belecsempészni ). Mivel minden kiadó azt szereti a multiplatform címeknél, hogy közel azonos minőséget prezentáljon az összes vason, így nem lesznek hátrányban, de kontroller miatt jöhetnek apró kis trükkök ami feldobhatja a játékélményt.

A közben kiderült specifikáció miatt nem érzem, hogy olyan nagy hátrányban lesznek akkor sem ha kijön a következő generáció a másik két konzolból. Azok erősebbek lesznek, de ugyanazon a technológiai szinten ( ez fontos ) ! HA CSAK nem jön valami átütő nagy változás a GPU-k tekintetében ( nincs semmi izgalmas bejelentés egyenlőre ) ÉS nem megy el a GPGPU felé a másik két gyártó, mert akkor ugyanaz lesz, mint a Wii esetében...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...