Crytek: az Unreal Engine 4 három évvel lemaradt

  • Írta: zoenn
  • 2012. június 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Cevat Yerli, a Crytek fenegyereke elmondta, hogy a CryEngine 3 körülbelül három éve fel tudja mutatni azt a grafikai minőséget, mint most az Unreal Engine 4. A németek motorja már kész a nextgen fícsőrökre, igaz, egy ideje a fiókban hever. Spájzolni pedig nem szégyen, elismerjük.

A Crytek elnöke, Cevat Yerli a VentureBeat magazinnak elmondta, hogy a CryEngine 3 már három éve fel tudta mutatni ugyanazt a minőséget, mint most az Unreal Engine 4. Bár kézzelfogható különbségek vannak a két motorban, ha a laikus ember ránéz két screenshotra, nem veszi észre az eltérést.

Mégis hol van most ez a látványbeli orgia, kedves Crytek? A három éve fiókban heverő technológiát már megcsodálhatták a GDC-n a beavatottak, hamarosan pedig mi magunk is meglátjuk a CryEngine 3 következő iterációját. Amit most nextgennek neveznek, azt a Crytek már három éve tudta. Yerli végül odaszúrt még egyet az Epicnek:

"Mi nem csak beszélünk a techdemókról, hanem játékot is szállítunk hozzá."

A két rivális technológiát az iPhone-hoz és az Androidhoz hasonlította: mindkettő ugyanazt teszi, csak az érzés más. A különbséget az "általános élmény folyamatosságában" érhetjük tetten. A CryEngine jelentős, robosztus és csiszolt élményt kínál és a fejlesztők teljes mértékben elkötelezettek az online játékok iránt. Nem titok: a jövőt teljesen free-to-play szellemben képzelik el a Crysis készítői.

82.
82.
Hubert Cumberdale
80.
80.
caleb007
#49: Jah talán nem a legjobb hasonlat volt, de azt akartam vele mondani, hogy az ilyen jellegű kijelentések szerintem elég gyerekesek, hogy "De az enyém akkor is jobb, mert már 3 éve is tudta, bibibííí" Sokat érünk mi azzal. Nem láttuk mi azokat a feature-öket semmiben, mire eljön az ideje addigra meg nem lesz nagy szám, mert más motor is fog hasonlókat produkálni.
78.
78.
Tokodboy
#75: Mi van a gépedben?
77.
77.
Hubert Cumberdale
#75: Akkor nagy gáz van a gépedben... Az enyém akkor volt középkategóriás, mikor 5 éve megvettem és közepes graffal vígan multiztam cry 2-vel ;)
72.
72.
#70: Ha most jelenne meg nextgen akkor még nem látnád, mert első években mindig "gagyibb" grafikák vannak, kell pár év mire olyat csinálnak ami valóban nextgen.
71.
71.
randall13
#62: Ugyan ezt mondtam én is, csak bővebben...

#68: Nem is tudom mióta nem láttam ilyen magas mondat/hülyeség arányt.
70.
70.
kanos005
Még szerencse hogy nem a frostine 2.0-ra mondták ezt ;) amugy az a jó haa minél több motor van!! legalább versenyeznek egymásal,és nekünk az jó. Amugy ha már lenne next gen akkor lehetne tisztán láttni a dolgokat! De én azzért kíváncsi vagyok a Watch dogs mivel készült.....
69.
69.
gamerplayer
Jaajj, mindenki fel van háborodva, hogy mire van ekkora arcuk... De ezt ne úgy képzeljétek el, mint mikor a kocsmában valaki 3-4 sör után nagyképű, előtte meg kussolt. Természetes, hogy a saját cégét fényezi, üzletpolitika. Egyébként szerintem mind a két oldal elismerésre méltó, sokat tettek a játékosokért.
66.
66.
BryceHUN
"Mi nem csak beszélünk a techdemókról, hanem játékot is szállítunk hozzá."
Nem beszélnek a techdemókról hanem kiadják őket "játék" néven.
65.
65.
M.invisible
Én elhiszem nekik az állításaikat, de amíg az AI olyan a Crysis 2-ben amilyen, addig leszrom a részecske effecteket.
64.
64.
simon 555
amúgy mi van mostanában a Crytekkal?
mostanában nagyon nagy arcuk van.ők mindent jobban tudnak mindenkinél és mindent tudnak,hogy mi lesz a jövőben...
63.
63.
simon 555
és mégis mit értek el azzal ha a Crytek motorja már 3 éve tudta ezt a látványt mint most az UE4 ha nem tudták semmin sem futtatni?
inkább pazarlás volt.az Epic is ugyan úgy kiadhatta volna már 3 éve ezt a motort mert képesek lettek volna meg alkotni ezt már akkor is ugyan ilyen látvánnyal csak nem volt értelme mert nem vitte volna el semmi sem.
62.
62.
Érdekes tanulmány, hogy milyen csőlátású, ostoba, tudatlan, korlátolt barom is az átlag gémer társadalom ( és ahogy látom nincs tisztelet a kivételnek, mert nincs kivétel ). Komolyan mondom, kár ilyeneknek bármit is készíteni.

Van egy hír. Van benne egy állítás, mely szerint az A engine már évek óta tudja azt amit a B. Erre a sok hülye troll, nekiáll szapulni a másikat, olyan érvekkel dobálódzva amelyek még csak meg sem lettek említve és köze nincs az állítás mivoltához, és szuverén laikus, tudatlan megfigyelésen alapszik, érzelmi alapon.

Emberek ! Komoly értelmezési és értelmi problémáitok vannak ! Mi a halál retkes fasza van veletek ??? :(((
61.
61.
bsg09
#60: Előzőt lehet törölni, bocs.
59.
59.
Rabit Wars
Lehet igaza van a tagnak, de szép mindkettő cégnek a grafikus motorja , csak a Cryengine így is butítani kell mert ugye a retkes konzolok nem bírják , de hát megint csak a konzolok tehetnek mindenről meg a marketing mert most az a "trendi" meg mondjuk nem mindenkinek van pénze 500 ezer Ft pc-re az tény ,de lássuk be sokat kellet Butítani a Cryengine a konzolokra mert az Unreal alapból ment jól a mostani konzol generáción...!
58.
58.
#54: Vagy tegyuk fel a kerdest melyik oprendszer a jobb ?
Minden eppeszu ember azt mondja a linux.
A vicc az, hogy win alol irja....
57.
57.
kharami
#55: jobb az ue3 nál! Várjuk meg a 4 re épülő játékokat, aztán beszélgetünk!;)
56.
56.
#52: Na ebben teljesen igazad van !!!!!!!!
55.
55.
Tokodboy
#53: Gyakrolatban is a CE jobb:P
54.
54.
Tokodboy
Erre az egészre, hogy hányan használják az UE-t és a CE-t egy hasonlat jut az eszembe.

Nem az a legjobb autó amiből a legtöbbet adtak el. Vegyünk egy átlagos nagy számban eladott autót és egy luxus verdát.
Most akkor az átlagos a jobb mert többet adtak el belőle? Hát biztosan nem.
53.
53.
kharami
#50: Akkor ne csak a szájuk járjon mutassák meg! Magasról szarok rá, hogy elméletben melyik a jobb! Engem a GYAKORLAT érdekel.....!
52.
52.
DON GONDOCS
Kimagasló teljesítményű a Cryengine, csakugye kevés játék használja, így mindig csak egy grafikai demó marad az Unreal enginel szemben aminek a teljesítményét ugyan nem mindig használják ki, de mégis sokan használják. Persze ez jó kis reklám. Nem favorizálom se Cryteket se az Epicet. Legyen látványos egy játék, legyen alatta egy jó motor, de ne ez legyen a Húzóerő, hanem a játékmenet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...