Itt vannak az első infók az új Xboxról?

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 16.
  • Pletyka
Link másolása
Egy 2010-ben írt, hivatalosnak tűnő dokumentum tartalmazhatja az első információkat az újgenerációs Xboxszal kapcsolatban. Bár a Microsoft még nem árult el semmit a konzolról, a most kiszivárgott ismertető talán az eddigi legkonkrétabb anyag, ráadásul több ponton egybe is vág a korábbi pletykákkal.

Még egyszer leszögezzük: a Microsoft még semmit nem mondott hivatalosan az új Xboxról, így az itt leírtak is csak feltételes módban lehetnek igazak - kéretik így olvasni az alábbi összeállítást! Mindenesetre a még 2010-ben írt, végül idén májusban kiszivárgott dokumentum meglehetősen konkrétnak tűnik, és ha másra nem is, arra mindenképpen alkalmas, hogy találgassunk egy sort a Microsoft következő generációs gépéről. Kéretik azt is figyelembe venni, hogy az anyag két éve készült, valószínűleg túlnyomó részt inkább terveket összegez, mintsem valódi fejlesztéseket.

A 56 oldalas írás szerint a next-gen Xbox 2013-ban kerülhet boltokba, a Microsoft 299 dolláros áron fogja vesztegetni. Ekkor érkezik majd az új Kinect is: a továbbfejlesztett követéssel, saját processzorral és HD-felbontással felruházott kütyüre Kinect V2-ként hivatkozik a dokumentum, a kamera négy játékost ismer majd fel. Az új Xbox állítólag Blu-Ray meghajtóval, illetve 3D-támogatással jön, és négyszer-hatszor nagyobb teljesítményt ígér, mint elődje.

A doksiban több érdekes kiegészítő és szolgáltatás is bemutatkozik: az úgynevezett Fortaleza voltaképpen egy szemüveg, ami révén a 3D és a kiterjesztett valóság funkciók egyesülnek (a konzol megjelenése után, 2014-ben érkezhet), de lesz "always online" mód és multitasking is. Idén indulhat el a régóta pletykált - okostelefonokon és PC-n is elérhető - Xbox TV, ez teljes támogatást majd az új Xbox rajtja után élvezhet. A Microsoft tervei szerint 2015-re a felhős szolgáltatások is előtérbe kerülhetnek.

Köszönjük mindenkinek, aki beküldte a hírt!

37.
37.
#36: Ha már hatelsz, csináld rendesen : Nédd már, a konzolos tumor megszólalt ! Ti egy fekély vagytok a számítástechnika sötét bugyrából, a mi értünk élő, létező technológiánkon és iparunkon élősködő rosszindulatú daganat, egy káros gennyes kinövelés ! Én kérek elnézést miattatok ! :DDD
36.
36.
p3ti
#34: Ha nem esett volna le , a konzolok sosem a hardver teljesítményük miatt jók , hanem amit kiadnak rá , na meg az egyszerű dolog miszerint : DVD/bluray be , és játsz , azt csá. Szal hiába veszel te bármilyen gépet , ha nincsen rá kínálat . De ez már szinte hogy fáj hány iq harcosnak kell a szájába rágni . Persze most jössz majd azzal hogy ilyen szép a grafika meg olyan szép a grafika , meg nem ezt vártad volna. De ha rendesen fejlesztenek bizonyos platformra : Pl. ps3 Uncharted , God of war , heavyrain ... akkor foghatod a PCdet és elbújhatsz vele hualalumpurba . Azt az élményt még 800ezer forintos gépen sem fogod megtalálni . Arról nem is beszélve hogy a 3 konzol exclusive palettája mellett kb. abba is hagyhatják a fejlesztést pcre , csak hogy énis haterkedjek egy kicsit.
35.
35.
#34: Pont ezért lesz igaza végül a CryTEK fejesének, mivel ma már egy Tripla-AAA kategóriás játék fejlesztése simán üti a 35-50 millió dollárt ( Egy majdnem indie Witcher 2 ami köztudottan olcsó volt előállítani is 10 millió dollár ! ).

Nettó 50 dolláros címke mellett egy nagy címet több, mint 1 millió példányban kell eladni. A valóság viszont mégsem ilyen meseszép: ott van a 38 studiós esete a Kingdoms of Amalur: Reckoning -al amiből 3 millió példányt ( !!! ) kellett volna eladni, hogy nullszaldósra kijöjjön a cím. ( Ami azért gáz, mert egy olyan címből is, mint a ME3 állítólag olyan 3.5 - 4 milla ment csak el ! Szóval nagyon nem minden COD léptékben zajlik ! :)

Egyre kevesebben tudják majd megengedni maguknak, hogy 3-5 évig fejlesszenek egy-egy játékot és akkor is lutri, mert mi van ha mégis megbukik a cucc. Közösségi cuccokban viszont igencsak nagy pénz van relatíve alacsony fejlesztési költségek mellett. Az elvárások nem lesznek kisebbek, mindenki továbbra is elvárja a közel tökéletest, a felnövekvő "Facebook" generáció leszarja a "hardcore" játékokat és végül a Microsoftnak is több bevétele lesz a "média központból", mint a nagy játékokból és a kör bezárult. :DDD A "hárkór" napjai meg vannak számlálva ! :DDD
34.
34.
dzsiádzsó
100e már most tudok 2-3x teljesítményű gépet venni, ráadásul 3d-ben játékhoz az már pár éven belül kevés lesz!
Sajna ez a generációváltás nem lesz nagy durr, oka inkább a játékfejlesztésben keresendő, nevetséges hogy olyan kaliberű játékokból mint a GTA, Gran Turismo, Elder Scroll 2 rész tud megjelenni egy 8 éves életciklussal számolt konzolon. Ha ettől minőségibb játékokat akarunk akkor éveket kell várnunk és mindössze egy résszel be kell érnünk a zsír drágán vett konzolunkon játszani kívánt kedvencünkből! Jó ez? nem igy nem is a teljesítmány lesz az igazi változás, más irányban indulnak a gyártók
30.
30.
p3ti
Én a sima alapgépet vettem 299 euróért , első napos vételen . Még megvan a blokk is . Plusz a játékok , meg anno még memória kártyát is kellet vegyek , mivel ez a csupasz verzió volt.
29.
29.
BloodyDeath
Az ár szerintem reális. Mert jó anno a PS2-t 80e Ft-t vettem. Amikor megjelent az xbox 360 kb. félévre rá vettem meg 100e Ft-t. Kb. 3 éve vettem meg a PS3-t 86e Ft-t. Szóval szerintem ez reális ár. Az meg, hogy enyibe kerül, vagy enyibe fog kerülni nem a Sony/ Mocrosoft hibája. Mert máshol 300 euro/dollár nem olyan "nagy" pénz. Míg itthon ennek az árnak a magyar forint megfelelője, még jó indulattal is egy havi fizetés.
28.
28.
simon 555
#27: amúgy volt egy pletyka ami szerint ilyesmi lesz a köv sony konzol:
"A "Playstation 4" AMD Fusion APU szívvel szerelt, ahol a CPU és a GPU ugyanazon chipen található. A rendszer kódneve "Liverpool". Teljesítménye a PS3-énak tízszerese.
- A CPU quad-core AMD x86 3.2GHz, kódneve "Steamroller".
- A GPU ATI r10xx at 800MHz 1843 GFLOPS, kódneve "Tahiti". Ennek a chipnek egy verziója van az AMD Radeon HD 7970-ben is."

majd meglátjuk a bejelentések után,hogy bármelyik is igaz lett volna e:)
remélem nem kell vele várni a jövő évi E3-ig.
27.
27.
simon 555
#26: na,a lényeg az akart lenni,hogy nem számít ki milyent rak bele,lényeges különbségek tuti nem lesznek a hardverban(tuti nem lesz PS3/Xbox360-Wii különbség:D).szerintem ők akármilyen úton-módon tudják,hogy mit tervez a másik és nyilván ahhoz próbálnak igazodni/túlszárnyalni egymáshoz/egymást.
26.
26.
simon 555
#21: a Sony kinyilatkozta,hogy nem fogják gyorsan kiadni azért mert az MS hamar kiadja.
azt írták,hogy majd akkor adják ki ha teljesen kész lesz,nem számít,hogy az MS mikor adja ki a sajátját.
mondjuk gondolom a Sony is látta ezt a kérdéses dokumentumot és ha igaz ha nem akkor szerintem ők is valami ehhez hasonló hardvert fognak alá rakni ha esetleg korábban gyengébbet akartak volna(persze ha alapból már a kezdetektől ennél is erősebb hardvert terveztek belerakni nyilván nem fogják visszavenni azért mert az MS állítólag gyengébbet rak)
25.
25.
Quent1n
#1: Érdekelne milyen a casual és milyen a hardcore gép és mi köztük a különbség példákkal illusztrálva? ... :P :D
24.
24.
Quent1n
Nálunk úgyis lesz 100ezer simán. Majd ráfogják az ÁFÁ-ra, a válságra, illetve a változékony időjárásra... :P

Donpedro: Továbbra is tartom, hogy nincs nagy baj a 720p-vel. Átlag 102 cm-es fullhd tv-n 2-3 méterről teljesen élvezhető felbontás. Élsimítás kell és sokkal komolyabb effektek, nekem legalábbis. :)

Maga a konzol tetszik, valahogy úgy érzem, hogy most jobbat fognak csinálni mint a Sony. Mondjuk nekem PS3 mellé 1-2 évig tuti nem kell más és ha oda jutok, akkor úgyis az exkluzív címek fognak dönteni és amíg ebbe az MS nem erősít addig nem "állok át". :) Kinect meg továbbra sem érdekel amíg nem fognak csinálni hozzá egy nyamvadék kontrollert, amivel kiegészülve szerintem szinte tökéletes lenne.
23.
23.
BrendOoN
Jó-jó hogy 300 dollár, de 2010-ben még erősebb volt a dollár. Így simán elkérnek érte 500 dollárt is. Ami forintba átszámítva kicsit kevesebb mint 120 ezer... Amúgy a 360 mennyibe került a megjelenésekor?
22.
22.
Necreon
Nyitócímek
Exklúzív címek
Visszafelé kompatibilitás, mint a legfontosabb
Xbox Live és Magyarország, ne legyünk már szénné korlátozva.

Ezeken a pontokon teljesítsen jól, és 90k-ig +3-4 kezdő cím + rakás régebbi cím, mióta várok pl. egy Red Dead Redemption-re, sajnos úgy néz ki sosem lesz PC-n, ennyit vagyok rá hajlandó költeni, azaz megközelítőleg 150k.
18.
18.
Csoola
Szerintem kamu, legalábbis ezt én nem láttam "komoly" dokumentumnak. Jó előre és sokkal konkrétabban fogjuk ismerni a következő gépet szerintem.
17.
17.
simon 555
az a 300 dollár remélem igaz mert az még dollár=euro átváltásnál sem olyan vészes megjelenési árnak.(ehhez viszonyítva én 330 euroért vettem 3 éve a PS3-at 2 játékkal ami azért már jóval a megjelenés után volt)
szóval ha az Xbox tényleg ennyibe fog kerülne akkor remélem a Sony sem szárnyalja túlságosan túl ezt az árat:D
ha 350 dollár környékén jön majd az új PS is akkor első napos vétel.
aztán majd jöhet 1 Xbox is ha majd lejjebb ment az ára.
15.
15.
fészpalm
Az ELSŐ infók, az Xboxról (amik pletykák), de azért egybevág a korábbiakkal. :)
14.
14.
galmat
Nettó 300 dollár? Az a Microsoft értelmezésében egyenlő nettó 300 euróval (az Applenél szintén így váltják a pénzt...), azaz itthon kb 90-100e ft körül lesz az induló ár. Az xbox360 se volt olcsóbb kezdetben.
13.
13.
Split
#12: Családi képek, vagy a tegnapi buliról készültek? Persze én vagy a bunkó, mert rosszul nyitottam, de ezt így beközölni szintén fellengzős. Vagy oszd meg őket, vagy tartsd be magadnak, mint ahogyan ez utóbbi esetben az infót is kellett volna.
12.
12.
givi6
Nekem már vannak képeim.
11.
11.
Split
Engem most jobban izgat, hogy mik lesznek a nyitócímek.
10.
10.
Killerbee
#3: 1000-hez köze nincs. Egy 2005-ös hardverhez a 4-6x-os változás ne, hogy azt hidd, hogy ennyibe kerülne kinect ide vagy oda.
8.
8.
Stranger
Igen új xbox hír, hogy fenntartsuk az érdeklődést blablabla....
7.
7.
DON GONDOCS
Én a nyitócímekre leszek kíváncsi, és persze milyen irányító lessz hozzá, töltési idő. Lessz visszafelé kompatibilitás. Az eddigi információk biztatóak.
6.
6.
fojesz
Az Xbox 360 Core kiszerelése is 300 dollárról indult, itt sem elképzelhetetlen ez - és ugye nincs kizárva, hogy valamilyen sávozást, differenciálást az új gépnél is bevezet a Microsoft. (Hozzáteszem, attól, hogy 300 dollár maga a bolti ár, az nem jelenti azt, hogy a Microsoft ne bukhatna rajta, ezen a piacon ez tök normális.)
5.
5.
Donpedro
300 dolcsi? Remélem nem, akkor maradnánk a 720p + no AA korszakban konzolok terén :) A multitasking és a Blu-Ray külön öröm, remélem igaz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...