Díjmentes online szolgáltatással jön a Wii U

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 30.
  • Hír
Link másolása
Satoru Iwata, a Nintendo elnök-vezérigazgatója a cég befektetői előtt tisztázta, hogy a karácsonykor érkező Wii U mögött álló online szolgáltatás díjmentes lesz. Bár Iwata mester nincs ellene az előfizetéses megoldásoknak, szerinte ez a fajta megközelítés nem éppen a legjobb.

Egy részvényeseknek tartott találkozón árulta el a Nintendo elnök-vezérigazgatója, Satoru Iwata, hogy bár ő maga nem feltétlenül utasítja el a fizetős online szolgáltatások ötletét (például abban az esetben, ha a Nintendo Networkhöz a Wii U-n kívül más eszközök is csatlakozhatnának), de szerinte a saját felhasználóik szempontjából ez a módszer "nem a legjobb megközelítés". Elmondta: a Miiverse minden júzert összefog majd, így szájreklám útján terjeszkedhetnek, ami végső soron magasabb hardver- és szoftvereladásokhoz vezethet.

 

A Nintendo-gyűlés egyébként nem tartogatott sok meglepetést, a vicces kedvű riporterek szerint a legnagyobb hír az volt, hogy a Seaman nevű játék alkotóját, Yoot Saitót 1000 jenre bírságolták, amiért a rendezvényre menet, a kiotói állomáson gyújtott rá.

A fontosabb kérdésekre elhangzott válaszokból kiderült, hogy a Wii U esetében nem kerülnek háttérbe a külsős fejlesztők, mint a Wii-nél, a third party cégeket ugyanúgy tájékoztatják mindenről, mint a belsős csapatokat, a Nintendo pedig szemináriumokat tart, sőt bizonyos esetekben a saját játékainál is behív más cégeket - az új Smash Bros. munkálatainál például a Namco Bandai működik majd közre.

A 3DS XL bejelentése kapcsán pedig Iwata elárulta: a közeljövőben biztosan nem mutatnak be új modellt, mert nem akarják összezavarni a felhasználókat.

1.
1.
DON GONDOCS
Nintendo így vagy jól ahogy vagy (Y)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...