Még több prémiumszolgáltatást akar az EA

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 30.
  • Hír
Link másolása
Az Electronic Arts szerint a Battlefield 3 prémiumszolgáltatása csak a kezdetet jelenti, más címeknél is megjelenhet az egyébként sikeresnek tartott megoldás. A kiadó váltig állítja: bár a Call of Duty Elite után vezette be a saját rendszerét, azt nem válaszlépésnek szánta.

Sikeresnek tűnik a Battlefield 3 Premium, az EA illetékes vezetője, Patrick Soderlund szerint a két hete rajtolt szolgáltatásnak ma már több mint 800 ezer előfizetője van. Azért csak "tűnik", mert Soderlund elmondása alapján két hét után nehéz lenne a végkimenetelre tippelni, de ilyen rövid idő után ígéretes eredménynek számít a 800 ezer prémiumvásárló.

Fontos jelzés ez az Electronic Arts számára, az EA Labels fejese, Frank Gibeau szerint később más címeknél is bevezethetnek ehhez hasonló prémiumszolgáltatást. Egy, a GamesIndustrynak adott interjúban Gibeau leszögezte: a Battlefield 3 Premium nem válaszlépés a Call of Duty kísértetiesen hasonlító Elite rendszerére, az EA ugyanis korábban a FIFA-nál is bevezetett hasonló újdonságot, itt mindössze annyi történt, hogy nem készültek el időben a háborús FPS premierére.

Az interjúban elhangzott továbbá, hogy a hosszútávú cél a Call of Duty egyeduralmának megdöntése: az úriember a FIFA és a Pro Evolution Soccer közötti háború, és persze annak a kiadó számára szerencsés végkimenetelének a megismétlődését vizionálja maga előtt. Idén a Medal of Honor: Warfighter van soron a Call of Duty: Black Ops II-vel szemben - Gibeau szerint nem lesz nehéz dolguk, mert a szintén ősszel érkező Halo 4 a sci-fi vonal miatt szintén a Call of Duty vásárlóbázisát fogja apasztani.

68.
68.
robogo98
Szerintem 10-15k ért megveszed a teljes gamet és mellé meg 10k ért(premium) egy teljes játék méretű dlc pakkot
67.
67.
randall13
#63: Nincs gond? :D 1 év múlva mond ezt, amikor sehol sem lesz a BF3-ad pont az ilyen böszmeségek miatt, mert széthúzza teljesen a közösséget, sokaknak a kedve is el fog menni. A fizetős DLC a valaha kitalált legnagyobb faszság, és sokan még képesek is neki bedőlni. Gyakorlatilag 15 ezerért megveszed a játék felét, utána még pofátlan módjára felajánlják, hogy 4000-ért megveszed-e a másik felét egyszerre, vagy részletben szeretnél-e fizetni még egyszer ennyit...
Többen játszanak alap pályákkal. Még. Legyen legalább annyi üzleti érzéked, mint egy teknősnek. A DLC-s pályák fokozatosan egyre jobbak lesznek, lassan tűt kell keresned a szénakazalban, ha akarsz egy alap pályán játszani. Idővel akarva akaratlanul, de muszáj lesz nekik fizetned, ha nem akarod a szemétben látni az alap játékot. Régen tudod mi volt? Kiadtak egy rohadt SDK-t és voálá, nem kellett 6-7 mapért 4000-et fizetned, hanem INGYEN letölthettél bármikor több száz pályát. Na és vajon mi a magyarázat az SDK hiányára? Túl bonyolult a motor... Pff, amikor ezt mondták, azt se tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, vajon hány gyűlést kellett lebonyolítaniuk, hogy ezt kitalálják? Gerinctelen lett ez a játékfejlesztés.
66.
66.
SCR3AMN00B
#64: Igen, egy idő után unalmasak lesznek az alap-mapok. Végülis van értelme a DLC-nek mert lassan adagolja a játékot és pont akkor adja ki az újat amikor már kezdenéd megunni. Mondjuk amikor már nem lesznek (2013 márc.) mindenkinek sírni fog a szája szerintem. Meg biztos jön majd Battlefield 4, fel lehet készülni ott is biztos lesz ilyen. (vagy BFBC3)
64.
64.
robogo98
A dlc arra jo hogy kitolja a játék időt
a premium az hogy elöre veszed meg a dlc kezt es ezert kapsz pár értéktelen ajándékot de meg olcsobb is
63.
63.
shatterhand
#62: amíg adnak 6-7 pályát,meg rendes fegyvert addig nincs gond. Többen játszanak az alap pályákkal mint az utólag kijött fizetős dlc-ken.

62.
62.
Dreadlox
ha jól értem úgy fog ez működni mint a free to play játékoknál hogy a plusz tartalmakárt, álá "DLC"-kért ami prémium néven fog futni külön fizetni kell, hogy normálisan játszhass online? érdekes, hiányolom azt az időt amikor kifizettél 10-15 k-t egy játékért, és évekig szórakoztál vele, mindenféle dlc prémium meg hasonló faszság nélkül. Minőséget! a dlc meg maradjon dlc, ne prémium!
61.
61.
randall13
#59: Azt hiszem rátapintottál a lényegre.
55.
55.
Cuppak
#54 Bolt action mesterlövészek sokkal jobbak közelre, autómata mesterlövészek hát... elég gagyik szerintem, bár van pár erős autómata mint pl SKS
54.
54.
Necreon
#45: Mindig amire szükség van.
Az Assault nagyon jó kezdésnek, minden csapatba kell, de a nagyobb, nyílt, járművekre építő pályákon mint pl. Caspian Border, Firestorm, én nem ajánlanám. Városi / beltéri harcra ellenben tökéletes.

Az engineer az amit az emberek nem képesek normálisan használni pedig nagyon fontos class: javítani tud, a recon-al összedolgozva gépeket leszedni a levegőből (a recon lerakja a kis lézeres célmegjelölőjét, az engineer meg leszedi rakétával), aknákat telepíteni ami nagyon fontos hiszen szinte azonnal elintéznek bármilyen járművet, meg ugye a rakétavető mint alapvető antiarmor. Persze a sok retardált addig jut el hogy "ott benn vannak, rakétázzuk szarrá a szobát".

A support az gyakorlatilag mindenhová jó. Városi harcokban a legdurvább védelmet ők nyújtják, letámasztják valahová a dupla tárral kiegészített LMG-jüket (baromi pontosak is lesznek mert ugye stabilan állnak a bipod miatt), és egész utcákat lehet vele fedezni. Városi harcra tökéletes. Járművek terén erősebb pályákon is nagyon jó, ha sikerül egy tankhoz odarohanni anélkül hogy észrevenne, rádobsz 2-3 C4-et aztán futás, klikk, fel is robbant a tank ami mondjuk az idióta csapattársaid 5 perce feltartja mert mind medic és csak állnak meg élesztik egymást.

A sniper. Nos ez egy érdekes class. A nagy távolságokra való lövést azt erősen tanulni, gyakorolni, szinten tartani kell, mert fegyverenként eltérő a golyó súlya, ennek megfelelően a röppályája is máshogy változik más távolságra, szóval itt ki kellene választani a favoritot aztán babusgatni amíg a szerelem kétoldalú lesz :D. Vannak gyorsabb sniperek, ezekre ráraksz egy kisebb scope-ot mint pl. ACOG x4, vagy többféle holo és red dot szerű is elérhető, aztán lehet velük bőven közel- és középtávon is harcolni, ha ügyes vagy messzire is jók.
52.
52.
Necreon
#43: Ne haragudj de azért elég szubjektív a dolog. Egyrészt PS3-ra több az exkluzív cím, másrészt a hardver ereje miatt talán később lesz kifutó generáció mint az xbox. Én nem cserélném el semmire ha már van, megvárnám a következő generációt, majd eladnám csak a konzolt magát (a játékokat csak azért nem mert valószínűleg visszafelé kompatibilisek lesznek úgy is az új hardverrel, lenne is botrány ha nem így lenne) és olcsóbban szerezném be az újat.
51.
51.
SCR3AMN00B
#49: Igaz spawn előtt választod, de amit kezdésnek érdemes felhúzni az szerintem a medic a medkit miatt vagy a support az ammo miatt.. Te döntesz ha olyan szaladgálós újraélesztős vagy és néha néha belősz a tömegbe akkor medic. Ha pedig rohansz egy M240-el és osztod az ólmot, néha ledobsz egy ammot magadnak hogy mégtöbb töltényed legyen, meg talán a társaidnak akkor support. Az a bajom mindig hogy spawn előtt MINDIG rossz kasztot választok. Mondjuk leteszem magam mediccel és megy egy védtelen tank előttem. Nincs is annál idegesítőbb amikor engineerrel simán seggbelőhetném egy rakétavetővel.
50.
50.
Cuppak
#45 Medic vagy Aggresszív sniper
49.
49.
Csoola
#45: Nem kell a karakterednek semmilyen kasztot választani, az adott pályán, adott spawnolás előtt kiválasztod mit akarsz, persze érdemes lehet egyenként "felhúzni" őket, én engineert szeretem a legjobban, most éppen supportozni szoktam a legtöbbet.
48.
48.
robogo98
Megértelek
47.
47.
SCR3AMN00B
#46: Jólvan tudtam hogy elcseszek valamit nem assault hanem support. Keverem már a sok játék között a kasztokat..
46.
46.
SCR3AMN00B
#45: Mind1. Én engineerrel kezdtem, utána assault azt kitoltam maxra, utána pedig medic az majdnem megvan maxon. Csipás meg nem vagyok :D
45.
45.
robogo98
Most kezdenék bf3 azni.es.milyen kasztal.érdemes.kezdeni?
44.
44.
robogo98
De premium trailleraében mutatak egy kest es.ki.volt.irva aszem hogy premium knife es az egy aranyszinü pengéjü katonai.kés volt
42.
42.
robogo98
A premium kés ugy néz ki.mint.ha egy ws teleshop reklámbol vették volna ki
37.
37.
Necreon
#35: Igen, az összes DLC benne van, plusz egyéb extrák (fegyver festések, ruha minták, amelyik szerveren az admin bekapcsolja a premium-ot ott előrébb kerülsz a várólistán ha tele a szerver, szénszálas hatású dogtag-ek, plusz egyéb extrák is).
36.
36.
Raam989
En se elite, se premium, se semmilyen dlc- ert nem adok penzt... Ja de, a dark souls dlc-t megveszem, az lesz eletem elso es utolso dlc-je.
35.
35.
robogo98
Ebben a b2k benne van??
34.
34.
Sniper Fox
#33: Igazad van, de itt sajnos sokan nem látnak a dolgok mögé...
33.
33.
Necreon
A Call of Duty meg fog dőlni akár beleszól az EA, akár nem. Túl sok ideje ül a trónón és a Black Ops 2 már nagyon úgy néz ki, mint egy haldokló utolsó idegrángása.

A Premium-ot egyébként nagyon félrevezetően fogalmazza meg a cikk írója. Ez nem egy előfizetés, nem egy éves díj mint az Elite. Ez egy egyszer fizetendő összeg, és cserébe megkapod az összes kiegészítőt (B2K, CQ, AK, Aftermath, Endgame), ami viszont azért a ~8500 Ft-ért amiért itthon lehet kapni (ha valaki jobban körülnéz és nem csak a CDG / 576 vonalon mozog), több mint megéri, nem értem miért pattognak egyesek. Kiadtatok 10.000 Ft-ot az alapjátékért 8 pályával (rendben, +4 ha Limited Edition), 8500 Ft-ért meg kapnátok +20 pályát, azaz több mint a dupláját, olcsóbban. Tény hogy a Premium nem a legszerencsésebb elnevezés, de emberek. Ez így, ebben a formában, egy óriási nagy kiegészítőlemez ami a DLC-k kora előtt volt jellemző, csak még annak is hihetetlenül nagy, és ugyanolyan árban van mint anno. Bezzeg régen milyen jó volt, erre most azt kapjátok, az se jó?


Nézőpont kérdése. Én úgy látom hogy kapunk egy nagy kiegészítőlemezt, olyan árban amit az ár / tartalom arány megkíván de a felhasználónak is megéri, és kapunk egy olyan lehetőséget, hogy akinek csak egy részlet kell belőle, az olcsóbban megvehesse magának csak azt. Jaaajjj fúj hát zsákbamacskát veszünk nem is tudjuk milyen lesz a többi. Nos 5 kis részlet van, egy már megjelent, a CQ most jelent meg, az Armored Kill -ről vannak videók YouTube-on, és ott az alapjáték. Ezek összességében engem már meggyőztek és bizalmat szavazok nekik hogy az Aftermath (földrengéses pályák!) és az Endgame is jó lesz. Ráadásul a fejlesztőknek több idejük van dolgozni ezeken, hiszen jól láthattuk hogy már most kész van nagyon sok minden előre, és még hónapjaik vannak a fejlesztésre, minden kieg között 3 hónap, ez is a minőséget garantálja majd.


De itt sokan mit látnak mindebből? Jajj Prémium, fizetni kell érte, VIP tagságszerű ingyombingyom lehúzás fúúúj 5 DCL darabja 4k HUF mekkora pofátlan lehúzás már (egyébként valóban az, ha külön akarja megvenni az ember és több mint 1-et, de a lehetőség adott).


Szkeptikus voltam én is, de az EA meggyőzött, és a dolog működik is, ráadásul a BF3 esetében a minőség is garantált. Hogy más játékokhoz is be akarják vezetni az tényleg elborult, undorító ötlet, de ez megint más téma.

JÁRJUNK MÁR EGY KICSIT NYITOTT SZEMMEL A VILÁGBAN KÉREM! Ne csak azt szajkózza mindenki amit a másiktól hallott, üljön le, gondolja már végig objektíve a dolgot mielőtt véleményt formál.
32.
32.
Drazhar
Látom sokaknál kiverte a hisztit ez a Premium - megmondom őszintén az E3-on amikor élőbe néztem a bejelentést én is így reagáltam.
No DE! Megkapom a további 4 DLC-t és még bónusz cuccokat 10e-ért, míg ha részletekbe venném lenne 15-20k. Ezzel most tényleg kinek is van gondja???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...