Ghost in the Shell: Innocence

  • Írta: Myko Alto
  • 2004. február 20.
  • Érdekesség
Link másolása

Batou egy élő bábu.
Egész testét, még a karját és lábát is teljes egészében ember alkotta.
Nem maradt más, csak egy darab az agyából
És emlékek egy nőről, Motokoról.

Mikor a különbség határvonala végtelenül elmosódott az emberek
És gépek között,

Az emberek elfeledték, ők még mindíg emberek.

Ez egy ember magányos "szellemének" igen zavaros története,
Aki megpróbálja megőrizni emberi mivoltát.

Ártatlanság...

Erről szól az élet.

(fordította: Myko Alto)

GK - Ezeket a sorokat már sokszor láthattuk és olvashattuk a Mamoru Oshii rendezésében és a Production IG. berkein belül készülő anime rajzfilm, a Ghost in the shell: Innocence előzeteseiben. Meg merném kockáztatni azt a kijelentést, hogy jelenleg ez a legjobban várt anime film a világon. Az előző része 1995-ben debütált és azóta kultuszfilmé nőtte ki magát, amiből aztán nemrég TV sorozatot is készítettek, Stand Alone Complex címmel. A világ, melyben játszódik a mű, azt hiszem nevezhető kicsit cyberpunkosnak, hisz megannyi hi-tech kütyük, implantok és egyébb szupercuccok jellemzik. A cyborgokról, azaz a hummanoid robotokról, mint például a főszereplőink, nem is beszélve.

Azt hiszem ez az egyik legjobb alkotás, amiben azzal foglakoznak a japánok, hogy milyen lehet egy emberi aggyal ellátott robot lelkivilága, milyen érzelmekre képes és hogy ezzel a tudattal hogyan képes együttélni. Tudom, ez egy kicsit furán és borultan hangzik egyeseknek, de hát most egy vérbeli japán anime-ről beszélünk és nem Walt Disney bácsi Hamupipőkéjéról. Mindamellett, hogy érdekes témát feszeget, igen véresre és brutálisra sikeredett a film, amit ha egy mód van rá, ne nézessen meg senki a fiatalkorú testvéreivel! :D

A sok véres és brutális rész mellett a film felvonultatott egy igen komoly művészgárdát, akik részint a képi, részint a zenei világért voltak felelőssek. Itt említeném meg Kenji Kavaii mestert, aki mind zeneszerző volt jelen mindegyik alkotásnál és a GITS főzímzenéjét produkálta, ami a mai napig az egyik legjobb anime filmzene. Kiemelem, hogy az egyik legjobb, ugyanis történt az, hogy az Innocence főcimdalának nem a mester egyik szerzeményét tették be, hanem egy Kimiko Itoh nevű hölgy számát, a Follow Me-t.

Magára a filmre már nem kell sokat várnunk, hisz március 6.-án mutatják be Japánban, Roppongi Hills-szen, a Virgin Cinemában, japán nyelven és angol felirattal. Ha mindez igaz, akkor már csak pár hét és mi is megtekinhetjük Mamoru Oshii legújabb alkotását.

Kimiko Itoh - Follow Me (mp3) 8 MB

u.i.: sikerült beszerezni néhány nagyfelbontásű képet a filmből. Kattintsatok a kicsire és megjelenik nagyban azonnal...

3.
3.
badguy
hát én addig remekül elleszek a napokban megjelenő ALIEN Quadrilogyval :)
2.
2.
Myko Alto
Ne is mondd, olyan távolinak tűnik még...
1.
1.
badguy
wow, azt a pár napot már féllábon is kibírjuk :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...