Javában készül a Source 2 engine?

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 6.
  • Pletyka
Link másolása
Ha a Valve játékfejlesztéséről szóló híreket vesszük szemügyre, akkor tízből nyolc esetben csupán pletykákra alapozhatunk, így van ez most is. A Valvetime.net hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Filmmaker programban nextgen játékmotorra utaló jelek találhatóak. Úton a Source Engine 2?

Lehetséges, hogy a Half-Life 3 (vagy a HL2: Episode 3) fejlesztése azért tart ilyen sokáig, mert a Valve egy teljesen új motort ír Gordon Freeman új kalandja alá? Legalábbis a frissen napvilágot látott szóbeszéd ezt állítja.

A Valvetime.net kutakodott egy kicsit a nemrégiben megjelent Filmmaker program fájljaiban, s rájött arra, hogy számos kódsor a Source 2 engine-re utal, valamint a motor szerkesztőfelületéhez köthető ikonok is felbukkantak a dokumentumokban. A részletekért kattintsatok a fenti linkre!

Ha igazak a szóbeszédek, az ellentmondana a Valve korábbi nyilatkozatának, miszerint nem készítene új játékmotort, hanem a jelenlegi technológiájukat foltozgatja újra és újra az aktuális igényeknek megfelelően. Az is lehetséges, hogy a stúdió hatalmas ugrást tesz a következő generációra felkészülve.

Egy új motorhoz pedig egy új játék dukál. Ne kelljen tippeket adnunk, hogy melyik cím legyen az!

20.
20.
laca009
ha a programban meg vannak írva a vele kapcsolatos sorok akkor nem hiszem hogy kamu-.-'
19.
19.
Dreadlox
cska azért lehetséges hogy készül mert nincs benne 3as szám
18.
18.
DollSyndrome
Imádom, hogy mindig van valami nyomi, aki kitalál valami pletyit, azt mehet tovább az álmodozás, hátha megjelenik az a szerencsétlen half life 3.
15.
15.
kopic
#12: Ha az új Half Lifeban debütálna, akkor ütne mint az atom:)
13.
13.
BrendOoN
12.
12.
KhamÛl
Hát ha hasonlóan jó lesz mint a sima Source engine ami szerintem minden tekintetben jónak mondható akkor szerintem megérni rá várni még egy darabig! És ha egy új Half Life epizódban debütálna az új motor akkor az maga lenne a tökéletesség!
9.
9.
kopic
Jobb lett volna ezt olvasni: "Javában készül a HL3" Kérdőjel nélkül.
8.
8.
szcsaba1994
#1: NEEE, ez nagyon fájt. 3 percbe beletelt, mire rájöttem, mire gondolsz.
7.
7.
Teuton
Szerintem ez a L4D harmadik részéhez kell majd :D
4.
4.
Split
#1: Úristen... mióta leesett, ütemesen verem a fejem a falba! :D

Egyébként ráfér már a polír a Source-ra. Nem tagadom, szépen mutatott Portal 2 alatt, de valahogy hozta magával a retróérzést - főleg a menü.
3.
3.
Callation
Huuuuu én tippelek Dota 3 lesz XD
2.
2.
KENKILL
Én se nagyon hiszek el semmit a Valve-al, kapcsolatban amíg be nem jelentik, de azért tényleg aktuális lenne egy új engine.
1.
1.
shifteeh
Kétlem, hogy javában készülne, sokkal több memóriát használ mint egy C++ :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...