GC 2012: Pozitív mérleggel zárt a kiállítás

  • Írta: zoenn
  • 2012. augusztus 21.
  • Hír
Link másolása
Habár a jegyeladások szempontjából nem beszélhetünk rekordokról, a tavalyi év 275 ezres látogatószámát idén is sikerült megugrania a szervezőknek. Nem kevesebb, mint 600 kiállító képviseltette magát Kölnben, problémák nélkül zajlott le a rendezvény. Megvan a jövő évi időpont is.

A tavalyi fiaskó hatására idén már nem fordult elő az a probléma, hogy néhány látogató nem tudott bejutni a telt ház miatt. Catherine C. Hamma, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a Gamescom alapterülete 15 százalékkal növekedett - ezzel enyhítették a zsúfoltságot valamelyest.

A rekordszámú látogatót idén is sikerült meglépni: ismét 275 ezren látogattak el a kiállításra. Ebből 24500-an voltak szakmai látogatók, ami 14 százalékkal több, mint 2011-ben, és 5300 újságíró tudósított a játékipari mulatságról. A résztvevők 83 országból érkeztek - egy évvel ezelőtt csupán 71 állam polgárai voltak jelen. A jegyrendszerrel nem volt gond, a látogatók számát kezelhetően tartották.

Nem csupán a játékokról szólt az esemény, a Gamescommal párhuzamosan egy zenei fesztivál is zajlott Kölnben, amely 120 ezer résztvevőt vonzott.

A következő Gamescom időpontja a következő: 2013. augusztus 21-25.

6.
6.
markoci555
utálom a zsúfoltságot, egy ilyen rendezvényre se mennék el amíg nem biztosítanak arról közel van a vészkijárat és nem taposnak el, már pedig ha egy ilyen rendezvényen egy kis baj történne mindenki össze vissza lökdösné egymást
4.
4.
batmanlego
#1: Én eddig csak az e3 on voltam csak.Jó volt,bár akit zavar a nagy tömeg annak nem ajánlom.
3.
3.
turi
2.
2.
Exinor
Egyszer elmegyek majd ide vagy valamelyik hasonló rendezvényre.

Esetleg valaki volt kint és zsákmányolt League of Legendses kódokat és lenne olyan kedves és megosztaná velem?:)
1.
1.
bodortamas1
De szívesen ott lennék én is :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...