Az MGM-nél vannak a Metro 2033-film jogai

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 15.
  • Cooltúra
Link másolása
A Metro-Goldwyn Mayer csapott le Dmitri Glukhovsky posztapokaliptikus regényének megfilmesítési jogaira. A Metro 2033-mozifilm fogatókönyvét F. Scott Frazier írná, a produceri munkálatokat pedig a Narnia krónikáiról elhíresült Mark Johnson vállalná magára. Látjuk a fényt az alagút végén.

A Hollywood Reporter beszámolója szerint a Metro-Goldwyn Mayer szerezte meg a Metro 2033 című orosz sci-fi regény megfilmesítésének jogait. Dmitri Glukhovsky kötetéből nagysikerű videojáték készült, s jövőre itt a folytatás, a Metro: Last Light. A posztapokaliptikus műfaj kedvelőinek ugye nem kell ecsetelnünk, hogy miért is olyan jó hír ez.

A történet szerint 2033-ra nukleáris tél borítja Moszkvát, az emberiség tetemes hányada meghalt - a túlélők az egykori metróalagutakba kényszerültek. Főhősünk Artyom, a fiatal túlélő, aki előtt hosszú út áll: mutánsokkal küzd meg, s számos politikai csoportosulással néz szembe. A gazfickók különböző metróállomásokra költöztek, és agresszíven őrzik területüket.

A Metro 2033-at 35 nyelvre fordították le, s a mai napig stabil bestseller Oroszországban; 2010-ben az ukrán 4A Games készített belőle egy hangulatos FPS-t.

A produceri munkálatokat Mark Johnson végzi, akinek a Narnia krónikáit és a Space Questet köszönhettük. A forgatókönyvet F. Scott Frazier körmöli le, aki jelenleg a Warnernek írja a Line of Sight című akciófilmet és a Day One nevű sci-fit a Univesalnak. Még egyetlen érdemleges filmje sem látott napvilágot (mozis karrierje előtt a THQ-nál dolgozott játékfejlesztőként), tehát kezdő íróval van dolgunk.

22.
22.
JasonHix
#21: Jó édes anyádat te paraszt...faszért kell leírni hogy mi lesz benne.....
Baszódj meg...
(könyvet olvasom)
18.
18.
Stranger
#17: Mondjuk egy trilógia Peter Jackson és társaitól? Túl szép lenne...
17.
17.
tEddymAn13
#16: Nekem a könyv az egyik kedvencem és szerintem a játék egy kalap sz4r. Az a baj hogy egyáltalán nem tükrözi azt amit a könyv mondani akart, teljesen más a történet és az egyik legnagyobb csalódás volt számomra. Viszont amit Dmitry Glukhovsky összehozott a könyvvel azt nem lehet 1 filmbe belerakni, így jobb ötlet lenne egy közepes méretű sorozat.
16.
16.
Donpedro
#13: Én kijátszottam a játékot, olvastam a könyvet is, de szerintem jobb lenne inkább a "játékhoz közeli" módon megvalósítani. A könyvben elég kevés a nyers akció, a filmbe pedig kell az is, szerintem a 4A Games jó munkát végzett abban, hogy csempésszen a dologba egy kis akciót, viszont megmaradjon a hangulat/atmoszféra.
15.
15.
Hondoro
Azt senki nem vette eszre h kezdo itorol van szo aki a THQ-tol jott?
En azt mondom ez egy kis koltsegvetesu daralos zonbis film lesz. Ez kell az amerikai nepnek :)
14.
14.
simon 555
#7: Ha úgy nézzük akkor szerintem a film inkább a könyvből készül.
Főleg,hogy a hírben is ez van írva...
13.
13.
kirschakos
Szerintem meg nem rossz ötlet. Nem értem, miért zúgolódtok. Mivel 100% hogy a könyv alapján fog elkészülni, nem lehet rossz. Az egy dolog, hogy a könyvből készült játék. A regényadaptációk, azonban más tészta és már rengeteg jó film napvilágot látott.
Nem kell fölöslegesen aggódni.
12.
12.
kivenoko
Hát előre látom, hogy ez egy DOOM film lesz... de ne legyen igazam...
11.
11.
adye
#10: Sok a különbség, de mind a kettő egy remekmű! :)
10.
10.
exonic
Én is olvastam, és nagyon örülnék, hogy ha a könyvhez lenne hű és nem a játékhoz, bár kevés a különbség, de azért mégis...
9.
9.
BloodyDeath
Remélem, hogy soha nem fog a vászonra kerülni, mert ide a rozsdás bököt, hogy istentelenül mellé fognak nyúlni. Egy rakat sz@r látványhányadékot fognak kreálni, aminek semmi köze sem lessz a Metro 2033-hoz.
Pedig a könyv, mint a gamma is nagyon jó.
8.
8.
adye
#7: Egyetértek... Bioshock mellett a God Of War, Uncharted és a Metro 2033 is iszonyat kedvencem. Erre mindegyiket meg akarja erőszakolni valami elbaszott hollywoodi producer-rendező páros ahogy már sok címmel ezt megtették. Példának okáért ott volt a DOOM... Komolyan elmorzsoltam egy könnycseppet amikor láttam mit tettek az egyik kedvenc játékommal... Hálát adok az égnek, hogy annak idején nem követték el ezt a Half Life -al, mert a Resident Evilt kissebb költségvetésből ki tudták hozni.
7.
7.
Drazhar
Ha Hollywood nyúl egy játékhoz abból jó még nem született, pont ezért mondok hálát az évek óta vergődő Bioshock-filmért is. Remélem ezt is inkább ejtik, minthogy egy velejéig kigyomlált verziót nézzünk majd, ahol csak a film címe marad ugyanaz.
6.
6.
markoci555
remélem nem torzítják el a könyvet mint a játékban, akkor nagyon szuper lesz
5.
5.
Ventus
#4: Igen csak ha olyan filmet csinálnának belőle amit mi elvárunk akkor az a "nagyközönségnek" nem biztos hogy tetszene, ezért tartok tőle hogy ebből is egy ostoba látványfilm lesz nulla szellemi tartalommal.
4.
4.
giga321
ÓÓÓÓÓ jó hír csak NE b****ák el ezt kérem tőlük nehogy valami mutánsdarálós film legen belőle mint valami rossz Resident evil mert akkor megbukik a film. Legyen hangulata ,kicsi mutáns ölés és használják fel a könyvet ne szégyenlősködjenek. Csinálják meg úgy hogy beletudjam élni magamat mint a könyvben és a játékban.
2.
2.
Stranger
Kíváncsi vagyok, hogy teszik majd bele amerikát... trololol
1.
1.
Gorre
Mondjuk nem kell majd sokat írnia, ott a könyv is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...