Nyitott világú játék lesz a Half-Life 3?

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 20.
  • Pletyka
Link másolása
Ha jól számolunk, úgy havonta, kéthavonta új pletykák futnak be a Half-Life 3-ról, avagy a HL2: Episode 3-ról. A legfrissebb tézisek szerint a Valve már javában dolgozik Gordon Freeman új kalandján, mely nyitott világú címként vonulhat a köztudatba 2013 után. Elhisszük, vagy csak ásítunk egyet?

Egy Valve-közeli forrás (mi más?) azt állítja, hogy a Half-Life 3-at az eredeti tervek után "teljesen átdolgozták" Gabe Newellék, s épp ezért "nagyon kaotikus" fejlesztési ütemterv sújtja a készülő címet - tudtuk meg az Official Xbox Magazine-tól.

Gordon Freeman régóta várt új kalandja a munkálatok kezdetén nem különbözött sokban a HL2-től: a játékmenet továbbra is lineáris volt, mely hűen hagyatkozott a megszokott fejtörőkre és a felfedezés élményére. A forrás szerint mindezt - részben - sutba dobták, "a Half-Life 3 nyitott világú játék lesz, küldetésekkel és NPC-kel".

Az árulkodó flótás megnyugtatott mindenkit: a fejlesztés immáron jó úton halad, és számíthatunk némi szerepjátékos elemre is. A Valve a tényleges harmadik részen dolgozik, nem pedig a HL2: Episode 3-on.

Mit gondoltok? Szerintetek is ez a jó irány a sorozat jövőjében? Várjuk a cáfolatot vagy a megerősítést!

39.
39.
adm7
De mindeggy csak uj rész legyen!! :D
38.
38.
adm7
Nemtudom de én inkább az ep3 at támogatnám hisz ez egy még nem befejezett történet, az ep2 vége miatt! Sztem!
37.
37.
kopic
#36: Ezt senki sem tudja.
36.
36.
kharami
Most akkor ez teljes értékű HL 3 vagy egy újabb epizódja a half life 2 nek?!
35.
35.
Extol
Szerintem aludjunk. Ez a hír kb annyira igaz mint mikor a kutya járt a holdon.
34.
34.
ATi0021
Nagyon remélem, hogy ez a hír nem igaz. Szerintem nagyon is jó volt az a lineáris játékmenet. Egyetlen bajom volt csak a HL1 után a második résszel: túlságosan könnyűre sikeredett. Sőt kissé rövidnek érzetem annyi év várakozás után.

Nem tudom, de a HL1-be és HL2be is elég sok volt és sűrűn jöttek a töltések, erre ők nyitott világot akarnak. Lépek 20-at és tölt. Plusz egy nyitott világban kíváncsi leszek, hogyan oldják meg a pályák változatosságát. Szóval remélem a Half-Life marad Half-Life és nem kezd el a Valve másokat majmolni.
33.
33.
tabu3x
"Mit gondoltok? Szerintetek is ez a jó irány a sorozat jövőjében? Várjuk a cáfolatot vagy a megerősítést!"

- a nyílt világ nagyon is OK lenne, viszont az rpg elemek nem hiányoznak a hl feelingből
32.
32.
Kerub
Szeretem a választás lehetőségét, de a HalfLife az legyen lineális játék ahol a nyitotság a problémák különböző megoldásában rejlik. Jobban örülnék ha inkább az utat mutatnák a nextgen játékoknak (mint korábban is) azzal, hogy hangsúlyt fektetnek a fizikára és bebizonyítják hogy ez (a mostohán kezelt téma) nagyobb játékélményt biztosít mint akármilyen fotorealisztikus grafika.

Ezzel a húzással azt érzem hogy a Valve követi a trendet ahelyett hogy diktálná.
Remélem a legjobbakat.
30.
30.
#6: Es irta valaki, hogy nem fps lesz?
Szerintem nem.
29.
29.
Drazhar
mivel Ep.3.-hír ezért egyértelmű, hogy már semmit nem hiszek el a konkrét megjelenésig.
28.
28.
QuartoDestra4
100% hogy kamu, de mindenesetre érdekes elképzelés. Nehezen működne, de a Valve-ről beszélünk, szóval még akár jó is lehetne.
27.
27.
Ra1D3n
Hát, ezt a nyitott világot kb úgy tudom elképzelni mint a Deus Ex Human Revolution esetében. Ha csak annyira lesz nyitott mint a DE:HR, már jó lehet, bár Valve-t ismerve, kicsit grandiózusabb lesz, elég nagy bejárható területtel. Még azt is eltudom képzelni mint a Rage-nél, hogy buggyval kell majd helyszínek között utazgatni...
26.
26.
25.
25.
faint13
Nem tudom elképzelni hogy milyen lesz. Lehet hogy jót fog tenni, ha sandboxosság neki, csak annyit kérnék a fejlesztőktől, hogy ne legyen szintlepés. Legyenek mellékküldetések dögivel nyugodtan, de nem akarom látni, hogy "level 21. A feszítővas skilled 2 ponttal fejlődött".

És még úgy sunyiba hozzátenném, hogy király lenne, ha a portalgun-t is beletennék, vagy akár Cellel találkozhatnánk benne.
24.
24.
Mortis
Csúnya lenne, ha nyitott világ, nem játékos karakterek s nevesített küldetések miatt RPG-nek kellene nevezni valamit...Nem hiszem, hogy a homokozás okos ötlet lenne, hiszen az eddigi "három" második lépcsőfokos Half-Life-val az eddigiek ki lettek merítve s nem lenne képes kellő mennyiségű tartalmat biztosítani; ehhez legalább egy az első és második rész között tapasztalt ugrás kellene. Kérdés, hogy meglépik e?
23.
23.
azureknight0715
Ez egy apró hír. Még semmi sem lett eldöntetett, és semmit nem lehet tudni. Változtathatnak nyugodtan ha marad half life nem? Szerintem nem fogják elk*rni a legnagyobb címüket ha nem hülyék. Ezt meg lehet csinálni jóra. Tomb raider is más irányba megy de marad ugyan az a játék. Mért ne tudnák itt is megcsinálni?
22.
22.
DON GONDOCS
Jó hogy mernek újítani, csak maradjanak meg a half-lifera jellemző játékmenet. De nem kéne ennyire eltérni az elődtől.
21.
21.
biohazard rex
Jól van ember nem csalódtam bennetek, mondjuk minden Valve játékot leszólnak az emberek, (tudnám miért) aztán csodálkozva nézik, hogy jéé ez nem is szar... Ők eddig csak jó játékot adtak ki kezeik közül és szerintem ezután sem fog változni. Én kíváncsian várom, most milyen forradalmi cuccal fogják legendássá tenni a HL3-at :)
20.
20.
JoHnNiEE
#7: attól még h RPG elemeket szőnek bele, miért változtatnák meg a nézetet? Lásd Borderlands..... RPG nem = külső nézet...
18.
18.
Kocsis92
őszintén el sem tudnám már máshogy elképzelni a halflife-ot. lineáris fps-ben már nem lehet mérföldkövet lerakni, agyonscriptelni sem akarják gondolom. jó tenne neki az rpg-esedés
17.
17.
adriano28
legyen egy lineáris de kurva jó befejezés és kész.. ne bonyolítsuk túl mert a végén egy fosság jön létre !
16.
16.
Horvi14
jaaaj nemár!! nehogy elb****ák már itt nekem a befejezést! pont úgy imádtam, ahogy volt!
14.
14.
Cooper911
Ez EP3-al már rég ki kellett volna jönni és lezárni a HL2-t. Utánna mehetne a váltás akár RPG irányba.
Azt hallottam, hogy az új cim Halflife forever lesz.
13.
13.
KhamÛl
Hát én speciel úgy szerettem a Half-Life-ot ahogy volt! Mindíg is kreatív játéknak tartottam ami nem csak azt igényli hogy menj és ölj hanem ad is valamit a játékosnak! Remélem ez az egész csak kitaláció és egy nagyszerű játékot nem rontanak el baromságokkal!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...