TGS 2012: Rekord látogatószám született

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A múlt heti Tokyo Game Show minden korábbi rekordot megdöntött, az idei volt a rendezvény eddigi legsikeresebb éve - tudtuk meg a hepajt szervező CESA-tól. A játékkiállítást 223 753 látogató tisztelte meg a jelenlétével, a bemutatott játékok 70 százaléka mobilos és tabletes címek voltak.

A tavalyi látogatószámhoz viszonyítva kisebb növekedést tudtak felmutatni: 2011-ben csak 222 668-an voltak kíváncsiak a japán játékokra, míg idén 223 753-an - igaz, még mindig jóval többen volt, mint 2010-ben, amikor "csupán" 207 647-en váltottak belépőt.

Mint általában, az idei Tokyo Game Show is négy napon át tartott - az első két nap a sajtóé és a szakmáé volt, míg a másik két napban a nagyközönség előtt is kitárták a kapukat. Szeptember 22-én, az első nyilvános napon voltak a legtöbben, 94 989-en, ami szintén rekord, tekintve, hogy a tavalyi év legforgalmasabb napján 86 251 látogatót számoltak, szintén szombaton.

A következő TGS dátumát is kitűzték már: a kimondottan japán jellegzetességeket felmutató kiállítás 2013-ban szeptember 19-től szeptember 22-ig tart majd.

Érdekesség, hogy a kiállított játékok több mint 70 százalékát mobilon és tableteken mutatták be, ami mindenképpen elgondolkodtató hír a hardcore játékosok számára. Tényleg ilyen markánsan mozdult el az ipar ebbe az irányba? A szigetországban mindenképpen! A 715 demózott címből csak 208 készült PC-re, kézi- és nagykonzolokra. A bővebb részleteket az IGN összeállításában találod!

5.
5.
DON GONDOCS
Ez az össszeállítás eléggé lehangoló. Nem vagyok egyik platformnak se a híve. De ennyire túlvagyunk már az új pc/nagykonzolos megjelenő címeken, vagy még tartogatják jövőre az aaa játékokat. Tudom olcsóbb fejleszteni az telefonokra és Tabletekre és ezek a játékok is figyelemre méltóak. DE azért az ember csak várja egy ilyen eseményen a tömeges bejelentéseket.
3.
3.
DevilGamer
#2: ez meg kettő és fél :) veled tartok. Szerintem a Watch Dogs nagyon jó és ötletes játék, mégse lehet róla semmit hallani.
2.
2.
Avifer
Ez meg a második :D amúgy én már a Watch Dogs című játékról hallanék már valamit nagyon régóta semmi nincs róla
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...