John Romero és Tom Hall is a Kickstarteren

  • Írta: InGen
  • 2012. október 3.
  • Hír
Link másolása
A két játékkészítő-legenda által alapított stúdió is igyekszik kihasználni a Kickstarter nyújtotta előnyöket, nevezetesen azt, hogy mindenféle kiadói nyomás nélkül készíthessék el álmaik játékát. Az álmaik játéka pedig jelen esetben egy klasszikus szerepjáték.

Úgy tűnik, a legtöbb játékfejlesztő-legenda klasszikus hardcore szerepjátékot akar készíteni. Nem elég, hogy pár hete az Obsidian is hasonló projektre kezdett kalapozni Feargus Urquhard és Chris Avellone vezetésével, most az egykori id Software-fejes, az azóta erősen lecsúszott John Romero is hasonlóval próbálkozna. Pontosabban, Romero nincs is benne közvetlenül a projektben, azonban felesége, Brenda Brathwaite igen, aki a Wizardyn és több Dungeons & Dragons-szerepjátékon dolgozott.

A kormányrúdnál azonban ott van Tom Hall, szintén ex-id Software-legenda és Ion Storm-alapító, a mögöttük álló csapattal pedig azt remélik, hogy össze tudnak szedni 1 millió dollárt az RPG-re. Négyfős party, folyamatos fejlődés, skillek, felfedezés, dungeonök, több száz quest és érdekes történet - hasonlókat ígérnek a srácok a Kickstarter-oldalon. Sőt, amennyiben összejön 1,9 millió dollár, rögtön elkészítik a folytatást is, így a "befektetők" két játékot kaphatnak egy áráért.

A dolog mindenesetre meggyőző, főleg, mert a lányok-fiúk meg tudtak győzni néhány másik játékipari legendát, hogy kommentáljanak az oldalon, így például kapunk egy kis ajánlást Rob Pardótól és Harvey Smithtől is.

5.
5.
FekaFOB
VÉGRE!!! Romero szerintem közvetlenül is érintett a dologban, mivel ő a Loot Drop CEO-ja. A videoban is többször feltűnik. Ebbe asszem még én is beszállok. Kell! :)
4.
4.
Kocsis92
kickstarter azért jó mert megvalósulhatnak olyan ötletek, amikre egy kiadó sose bólintaná a fejét, de itt még a kiadó előtt besegíthet a nép szava
3.
3.
AbsurdShark
#2: Hogy a fejlesztők kötöttségek nélkül dolgozhassanak, ahhoz mégis csak az szükséges, hogy néhány kiadó nagyot nyeljen, és engedékenyebbé váljon az fejlesztők szabadabb ötleteivel kapcsolatban... Így a végén mégis a kiadókról szól a dolog.
2.
2.
Hab
Nem a kiadók elleni harc a lényege a dolognak, hanem hogy kötöttségek nélkül tudjanak játékot fejleszteni. Kiváncsian várom mind a wasteland 2-őt, mind az osbidian projektjét.
1.
1.
AbsurdShark
Eleinte vonakodó voltam ezzel az újdonsült kickstarter őrülettel kapcsolatban, de egyre inkább bejön az ötlet. Így végre a kiadók jól NEM kapják meg a magukét, aztán idővel talán pofára esnek (továbbra is a kiadókra célzok).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...