Pengame - az iskolai rajzok megelevenednek

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Bizonyára többünkkel megesett már, hogy egy unalmas iskolai órán rajzolásba kezdtünk. Egy független magyar fejlesztőcsapat munkája a Pengame, melyben a skiccek megelevenednek, és gyors tempójú, platformelemekkel megspékelt oldalnézetes shoot 'em upban teljesednek ki.

A Pengame-et megalkotó Wet mögött három fiú és egy lány áll, valamint két szabadúszó fejlesztő. Elmondásuk szerint már 2007 óta dolgoznak hobbiszinten az első játékukon, ám idén mindent a nulláról kezdtek újra - immáron komoly ambíciókkal.

A Pengame egy oldalnézetes shoot 'em up játék lesz számos platformelemmel megspékelve. A gyors tempójú harcban szükséged lesz az ügyességedre, ehhez számos fegyver és kombóalapú közelharci támadás áll majd a rendelkezésedre. Kapunk egy RPG-szerű képességfát, illetve időlassítást is.

Minden grafikai elemet - kockáról-kockára - kézzel rajzoltak meg a srácok, a minimalista esztétikum kellemes hangulatot áraszt. A történet szerint minden skiccet egy 16 éves kölyök rajzolt meg könyvében egy unalmas tanítási napon. Összefutunk olyan groteszk és lidérces ellenségekkel is, mint a mechanikus orrszarvú vagy egy óriási csiga ágyúval a hátán, nem beszélve a gitáron játszó aranyos kis démonokról és az ír gengszterekről sem, akik folyton sört lóbálnak a kezükben.

A pályadesign legalább olyan fontos, mint az ellenség megalkotása. Egyes részein a környezeti elemek valóban a játékos, azaz Stickman ellen fordulnak, ilyen lesz például a Big Ben, amikor hősünk megpróbálja megállítani az órát pontban öt órakor, mert mindenki menne haza teázni. A pályák nagyok és szabadon bejárhatók lesznek, de nem veszünk el bennük, hiszen folyton utasításokat kapunk arról, hogy éppen mit kéne csinálni.

A fejlesztők nemrégiben lőtték fel a projektet egy Kickstarterhez hasonló adománygyűjtő oldalra, ahol 6000 dollárt kérnek a Pengame befejezéséhez - eddig 155 dollárt kapartak össze, de még 22 nap hátravan. Ha felkeltette az érdeklődésedet a játék, dobd meg a magyar srácokat némi pénzmaggal!

11.
11.
Gzias
Képzelem mennyi ideig tartott megcsinálni :PP
10.
10.
AbsurdShark
Van a játékban potenciál, de a videóban bemutatott verzió maga is inkább koncept videónak tűnik, mintsem egy akár alfa verziónak. Más szóval, szerintem meggyőzőbb maga a játék ötlete, mint az azt bemutató "gameplay" videó.
9.
9.
Wandt
#8: 2 tagunk és 2 szabadúszó, maradék kettő kimaradt a videóból.
8.
8.
PGab
Hat en 4 fiut lattam a videoban, nemtom ki lett lanynak nezve :P
6.
6.
wolfwarrior
Miért nem tudok szépen rajzolni.
2.
2.
br1Koo
na végre valami érdekes és magyar :D majd valamelyik nap dobok egy kis dellát a projektnek :D
1.
1.
Wandt
Yay, Köszönjük a nyilvánosságot! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...