Az első napon 220 millió dollárt termelt a Halo 4

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 13.
  • Biznisz
Link másolása
Abszolút kasszasiker a Halo 4. A Microsoft nem vétett hibát, amikor a 343 csapatát bízta meg Master Chief új kalandjának elkészítésével, az új rész olyan szórakoztatóipari nagyágyúkat előzött meg az első napi bevételt tekintve, mint a legutóbbi Harry Potter-film vagy éppen a Bosszúállók-mozi.

A Microsoft tegnap este bejelentette, hogy a globális piacon 220 millió dollárt termelt a Halo 4, ráadásul 24 óra alatt. Az amerikai piacon legyőzte a Harry Potter és a Halál Ereklyéinek második részét, illetve a Bosszúállók-filmet is - ennek tudatában masszív szórakoztatóipari kasszasikerről beszélhetünk.

Bár az Egyesült Királyság piacán nem előzte meg Halo: Reachet az első napi adatokat tekintve, s pontos adatokkal sem szolgálhatunk, ám a Financial Times jelentése szerint 3,1 millió példányt értékesíthettek belőle a nyitónapon.

A 343 Industries jó úton halad afelé, hogy elérje a 300 millió dolláros bevételt az első héten, ami azt jelentené, hogy a leggyorsabban fogyó Halo-címet üdvözölhetjük a negyedik rész személyében, sőt mi több, a történelem legnagyobb szórakoztatóipari startját.

A rivális Call of Duty: Black Ops 2 a héten jelent meg, s globális szinten várhatóan e két cím között dől el az abszolút elsőség. Annyi biztos, hogy az első öt percben - csak Angliában - 10 ezer példányt értékesítettek az Activision háborús FPS-éből. Ám az összehasonlítás nem lenne mérvadó, mivel a Halo 4 kizárólag Xbox 360-on jelent meg, szemben a multiplatform Black Ops 2-vel.

A Halo-sorozat eddig a percig 3,8 milliárd dollár bevételt termelt a redmondiaknak. A Halo 4-ből több mint 4 millió kópiát értékesítettek az első öt napon, a játékosok pedig összesen 31,4 millió órát töltöttek el a játékkal.

11.
11.
2pacal
Semmi bajom a CoD szériával,de a Halo 4 sokkal jobb játék lett bármelyik eddig megjelent Dutyis résznél!
9.
9.
watto
Amíg X360 exkluzív, soha nem fog leverni egy COD népszerűségű MULTIPLATFORM játékot..
7.
7.
kopic
#6: Neked a GTA rossz játék ?!:O:S CoD-nál 1000x jobb...
6.
6.
Gu3sT2
#5: Igen rossz játékot csak rossz játékkal lehet lenyomni ez tény...
4.
4.
kopic
GRATULA! Fantasztikus teljesítmény! De a briteknél nem nyitott olyan jól:S De ennél a résznél is simán meglesz a 10 millás eladás.
http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=18501&news&Brit%20elad%E1sok:%20az%20%E9len%20nyitott%20a%20Halo%204
2.
2.
galmat
Vajon ki lehetett az, aki kitalálta, hogy a játékok nyitó napi bevèteleit a filmpremierrel hasonlítgassa?? Teljes hibás már csak az ötlet is, hiszen a játék nyitónapi eredmènyeibe beleszámít az előrendelès is....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...