Nem fejleszt már Wii-re a Nintendo?

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 20.
  • Hír
Link másolása
Noha ezt így konkrétan még nem jelentette ki senki a kiotóiak részéről, a Nintendo amerikai részlegének marketingese azt már kikotyogta, hogy jelenleg semmilyen first party cím nem készül a 2006-ban bemutatkozott masinára. Most a Wii U-ra fókuszálnak a fejlesztők.

Amerikában vasárnap óta vásárolható meg a Nintendo újgenerációs konzolja, a Wii U, és joggal tehetjük fel a kérdést: mi lesz a Wii-vel ezek után? Nos, sok izgalmat már nem tartogat a platform, úgy tűnik, a Nintendo maga is teljesen átáll az új jövevény támogatására.

A premier kapcsán a GameSpot készített interjút a Nintendo amerikai részlegének marketingigazgatójával, Bill Trinent pedig a Wii-ről is kikérdezték a srácok természetesen. Az úriember nem kertelt, rövidre zárta a kérdést, állítása szerint jelenleg nem készülnek Wii-játékok a Nintendónál. A third party címekről nem esett szó, de a korábbiak alapján valószínűsíthető, hogy low-budget darabok, és az évente rendszeresen jelentkező sorozatok tiszteletüket teszik még a konzolon.

A viszonylag korainak mondható átállás persze nem meglepő, a Wii-megjelenések száma egyébként is megcsappant az utóbbi időben.

32.
32.
Én csak azt sajnálom hogy a Nintendo egykori fénye elhalványult, és ma már nem olyan domináns szereplő a piacon. Persze tudom hogy pénzügyileg mai napig az egyik legsikeresebb vállalat az iparágban, de mindez nem változtat azon hogy a játékaik jó ha az összes felnőtt gamer 20%-át meg tudják szólítani, és ez gáz.

(Pedig attól mert valami színes, rajzolt és mesés, még nem feltétlenül kell a felnőttekre elidegenítően hatnia. Lásd 90-es évek Disney rajzfilmjei.)

Persze a játékok erőszakosabbak és valósághoz közelibbek lettek, így nem feltétlenül van akkora igény a gombákon ugráló overallos vízvezető kalandjaira, de ugyanakkor hiányolom például a SNES korszakban, a modern videojáték hajnalán megjelent sok remek, aranyos játékot és ízig-vérig tipikus JRPG-t mint a Chrono Trigger. Persze lehetne arról vitatkozni hogy az efféle játékoknak nem-e pont arra a korszakra, arra a gépre, arra a teljesítményre és látványra, és persze a Nintendo márkára volt szükségük a sikerhez... (Vagy más gépen eltudjátok képzelni akár a Metroidot?)

Tény ami tény, a loboncos hajú rocker is cukiságokkal játszott.

A gamek azóta elvesztették az ártatlanságukat, és habár lehet hogy más konzolok tulajdonosainak (PS vagy Xbox) is lenne igénye ezekre a japán csodákra, sajnos azért nem fognak vásárolni egy képességeiben ennyire maradi, ahhoz mérten pedig túl drága gépet, sem pedig egy még bizonytalan sorsú Wii U-t.

Lehet hogy a Nintendo kibukik a piacról ha a Wii U elhasal, vagy talán kiadóként végzi mint anno a SEGA. Kár lenne érte, de félő hogy ez lesz.

Sajnálnám, mert azért ha az öcsémet játszani engedem, én a mai napig Nintendo játékot töltök be neki. Ez azért elmond valamit a legendás vállalatról szerintem.
31.
31.
spikee576
remélem a wiiu-s donkeykong nagyon jó lessz a sima wii-t is ezér meg a resikér vettem csak meg a nagyN mindigistudta hogykell a gamereket a tv elé ültetni pedig ps3-m is van nemvagyok elvakult Nfan de ami igaz az igaz a sony a ps3megjelenése után még évekig életbetartotta a ps2-t ezt be kell látni.
30.
30.
shatterhand
#27: Én pl nem veszekedtem. Még dícsértem is a nintendo-t,hogy 10pontos cuccaik vannak.
És sztem is felesleges egyik másik gépet No1-nak mondani. Van 3 cég, lehet választnai...hálistennek. Verseny nélkül szarban lennénk.
29.
29.
Gamelord
Egyébként ezt leginkább azok tudják megérteni, akik várják a címeket wii u-ra, mint én. És tudjátok miért nem zavar? Azért mert attól a pár neves N fejlesztőcsapattól rengeteg játékot várunk. Konkrétan csak várunk, mert folyamatosan dolgoznak a first party címeken, ezért annyira nem zavar ha csak 3rd party jön wii-re.
28.
28.
Robbie17
SCE 2011ben adott ki utoljára játékot PS2-re MLB 11: The Show, Chandragupta: Warrior Prince
--
Szerintem hiba lenne így "veszni hagyni" a konzolt szoftveresen.
27.
27.
Gamelord
Akkor a fölösleges veszekedés végett szeretném tisztázni, mint Nintondo fan, a Sonynak tudtommal valamivel több ip-je van a jelenlegi generációban, volt még anno egy jó kis táblázat. Az más kérdés, hogy én a ps2-mre illetve az xbox360-amra együtt nem találtam olyan jó játékokat számomra, amik annyira lekötnének. A wii u-t is ezért fogom beszerezni jövőre, ha már kijöttek rá a kedvenc játékaim. Mindenki mást szeret, és legyünk boldogok, hogy több konzol is van, hogy mindenki megtalálja a neki valót :)
26.
26.
p3ti
#19: 2006 - 2012 között akad pár cím , nem tudom mit kell ennyire felháborodni . 6 évnyi játékot mire végig viszel , lesz vagy 2020 . Szerintem teljesen korrektül teljesített a Wii
25.
25.
p3ti
#11: God of War - Prince of persia ....................... D:D:D:D:DDDDDDDDDDDD rég olvastam ekkora baromságot , te atya isten ............................................... a hozzánemértés új csillagot fedezett fel
24.
24.
shatterhand
#20: Mi volt az a 27? Listat irhatsz. Ha van kozte 5-6 uj cim es nem egy kisebb sorszamozott resz elfogadom. Nintendo-nal minden evben jon uj regi jatek uj resze. Ha 10pontos se gond. De az volt a "vád" hogy a sony 2generacioban nem ad ki annyit mint a Nintendo. Hát Crash, JakDexter,stb-bol falra is masznek ,ha15even keresztul csak ezekbol elne a sony. Mindig jon uj IP, minden generacioban indit tobb uj sorozatot 6eves kortol a 18asig. EYETOY jatek, exkluziv fps, sajat sandbox/granturismo/platform/,stb,stb Szeles a spectrum es ha nem is min 10pontos de dicseretet erdemel a kiszolgalas miatt.

22.
22.
Norbiii
#18: Igazad van,én is ezt mondom!
A SONY mindig is korrektebb volt! De nekem végülis mind1,én nyáron vettem Wii-t,és nekem bőven megteszi! Mozgásérzékelős, jó a grafikája,rengeteg jó játékkal,nagyon szórakoztató,jó társaságban stb...! Én max 2-3 év múlva veszek Wii U-t,mert addigra már lesz jó sok játék rá,addig meg kihasználom a Wii-t!
21.
21.
DON GONDOCS
Én egy új Onimushát látnék már szívesen akármeik új régi-gépen
20.
20.
Ooorky
#17: Nintendo tavaly 27 saját játékot adott ki Wii/DS/3DS-re...

Ez tényleg beleillek a általad megálmodottakba.
19.
19.
Norbiii
#15: Fifa van PC,PS2,PS3,WII,360-ra is....! Na ez akkor is durva,hogy még a Wii U itt meg sem jelent,tehát egy pár napig még a Wii az első számú N játékkonzol EURÓPÁBAN,és már arról hallani,hogy nem lesznek játékok ,vagy csak kevés!
És a logikát sem értem...Most lesz Amerikába,ha jól tudom,egy árcsökkenés,akkor ha azt akarják,hogy a nép vegye,akkor kéne rá még egy-két jó cím,de ez télleg röhej,hogy ahogy megjön egy új,a régit mindjárt felejtjük,ha nem is teljesen,de nagyon! Ps2-re még 2009-2010 környékén is jelentek meg játékok(és nem fifára gondolok,ha nem címekre...) GC-re meg már játék sincs,ha jól tudom,és szinte egy idős a ps2-vel....! Bár Wii-t érdemes ezután is venni,mert rengeteg jó játék van rá.....
18.
18.
shatterhand
#15: ps2 nem egyedi eset
ps3al ugyanezt fogja csinalni. Eleg elolvasni a Rockstar mai nyilatkozatat. A lenyege ugyanaz mint annakidejen a God of War kettonel: amig nincs eleg piaca egy uj generacionak addig jobban megeri regire kesziteni. Persze ez csak 1-2 evet jelent parhuzamosan. Sportjatekok,casual cimek amik pluszba jonnek meg. De sztem mar a COD is jon tovabbra is akkora bevetelt tud adni.
17.
17.
shatterhand
#11: GoW inkabb Devil may cry fele jatek mint PoP sztem.

Kenyszer? Legalabb evente ad ki tobb nagyobb/kisebb sajat cimet. Es nem csak 2-3 frencsajz 1-1 reszet 4evente kb.
16.
16.
DON GONDOCS
Remélem több wii-u teszt lesz a GK-n mint wii-s :)
15.
15.
Ooorky
#12: Jahh, mert a Fifát a Sony fejleszti... Az, hogy PS2-re még sokáig készültek játékok az amúgy is egyedi eset, mivel a drága ps3 mellett még évekig gyártották, két évvel ezelőtt 20000ft-ért vettem egy vadonatújat...

Csak a Nintendo nem fejleszt többet Wii-re, mások felőlük csinálhatják (nem fogják).
Mellesleg Dreamcast-re idén is jelent meg játék, pedig már 10 éve nem gyártják.
14.
14.
shatterhand
#6: Azert ez eros volt. Engem aztan hidegen hagy a sok mario es zelda. Elhiszem, hogy 10pontosak, nem is fikazom oket, de hogy csak ezeket ujitja minden gepen az is fix. Innovacioban is elen jarnak.

De azert a sony-ra se lehet azt mondani, hogy nem tud uj szorakoztato minosegi(!!!)cimeket kiadni minden generacioban. Gyerektol a hardcore jatekosig mind kap tobb tucat cimet minden gepen. Es nem szarja le a ps tulajt se!
13.
13.
daenath
#4: Resident Evil 4 az GC nem Wii. Akkor mar inkabb irtad volna a Donkey Cong Country Returns-t, mivel RE4 megjelent a tobbi platformra is.
12.
12.
Norbiii
Nem értem a NINTENDO-t! PS3 után még éveikig jött jó játék ps2-re!(most is van még fifa). A Wii U még EURÓPÁBAN SINCS,és már most ilyen nyilatkozatot kell olvasnom???? Ez csinálták a GC-vel is! Szinte a ps2-vel jött ki egy időben,és sokkal,de sokkal hamarabb leállt a játékgyártás,GC-re,mint ps2-re! Na most itt a Wii esete,lehet ugyanezt eljátssza a Nintendo??? Itt sincs a Wii U,de már szinte leállt Wii-re a játékgyártás?! Én NINTENDO párti vagyok,de a híres N-t nem értem......A SONY SOKKAL KORREKTEBB VOLT,MINDIG IS!
11.
11.
Ooorky
#5: Sony meg MS is kényszerből hozott 'újakat' (valójában mindegyik egy már létező cucc koppintása pl. God of War - Prince of Persia), mivel nekik nem volt semmijük előtte.
9.
9.
DON GONDOCS
Amúgy mikor lessz előreláthatóan az első wii-u játék teszt?
8.
8.
Bred
#7: *jobbak-e
Nah ilyenkor jól jönne egy szerkesztés gomb.
7.
7.
Bred
#6: Utalni se akartam rá hogy valamelyik rossz lenne. Sőt a tartósságukban is igazad van viszont hogy jobbak az ízlés kérdése.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...