Elstartolt PC-n a Baldur’s Gate: Enhanced Edition

  • Írta: zoenn
  • 2012. november 28.
  • Megjelenés
Link másolása
Trent Oster, a Baldur's Gate ránctalanított verziójának fejese örömmel jelentette be Twitter-csatornáján, hogy ma este végre megjelenik a klasszikus RPG Enhanced kiadása. Egyelőre csak PC-n, a többi verzió késlekedik.

Az őskövület szerepjátékhívők előkaphatják a fekete macskát vagy a fiók mélyén felsíró újszülöttet, és áldozatot tehetnek a pogány isteneiknek. Ma végre elstartol a Baldur’s Gate: Enhanced Edition; jelen sorok írása közben már előtölthető a hivatalos honlapon, s még a Barátok közt előtt aktiválhatjuk is.

Oster kijelentette, hogy az iOS-re szánt változat egy hetet késik egy, az Apple által felfedezett hibajelenség miatt, illetve az iPhone képernyője állítólag túl kicsi, így nem tudnánk kényelmesen irányítani a Baldur's Gate-et. Oster megerősítette, hogy a csapat alternatív irányítást dolgoz ki hamarosan. Az androidos verziót cross-platform bug sújtja, de a készítők remélik, hogy a játékot még karácsony előtt megoszthatják a mobilos közönséggel. A Mac OS X-es tanúsítási folyamat a vártnál több időt vesz igénybe, a Mac-es verzió ezért késik.

A koros engine-t jelentősen felturbózták a srácok, emellett új kalandok és karakterek várják a nosztalgiázó vagy a zöldfülű játékosokat. Igazi klasszikussal van dolgunk.

5.
5.
thottee
Nagyon várom már. Régóta játszom rpg játékokkal, de a bg és iwd idejében még elég fiatal voltam hozzájuk, nem igazán játszottam ezekkel. Helyette toltuk ezerrel a diablot, nox-t, fallout-ot. Azok is vitték a pálmát, de ezek az etalonok. Azóta volt szerencsém kijátszani az Icewind Dale-t, viszont a Baldur's Gate-nek a felújított változata miatt direkt neki sem álltam. Próbálkoztam régebben a bg1hez a bg2 interface+highress mod-okkal, de a magyarosítás sajnos így hibásan működött. A bg2-höz meg nem volt teljesen magyar szöveg, illetve a történetét tekintve mindenképpen az első résszel szeretném kezdeni. Sajnos nem vagyok olyan szinten angolból hogy minden párbeszédet teljes mértékben megértsek, ezért is reménykedem hogy a magyarosítást talán nemsokára optimalizálni fogják az enhanced edition-höz.
4.
4.
daenath
#2: Nem csak neked ;) en is "oskovulet" vagyok es ez tenyleg a kanaan :D
3.
3.
AmreyP
Én 386géppel kezdtem és sok klasszikussal játszottam,de ahogy telik az idö ezek a régi játékok már nem tudnak érdekelni mert hiába jó a játékmenet mint pl naon birtam carmageddon,quake 2,doom 3 már nem tudok ugy ránézni mint anno.Fejlödött a grafika nagyot és pl ennél a játéknál is hiába tisztább a kép akkor is látszik rajta hogy nem mai darab és már szebbhez szokott a szemem.
2.
2.
DarkLord
Ez nekem maga a menyország :D mint őskövület játékos viszont szerintem új embereket akik nem ismerik a nevet és üsd vágd nem apád játékokon szocializálódtak azoknak ez annyiból fog állni letölti, install aztán 5 vagy 10perc játék után uninstall , majd megy a savazás mi ez a szar??? Mai gyerekeknek már nem kellenek ezek a játékok.
Én mennyi órát beleöltem anno több száz órát ellehetett szórakozgatni az egész sorozattal jó csaták, csapat összeszedése..nekem meghatározó volt annak idején a BG 1-2 Icewind Dale 1-2-vel együtt :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...