Boltokban a Nintendo Wii U

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 30.
  • Megjelenés
Link másolása
Ma konzolpremiernek is örülhetünk, boltokba került a Nintendo új masinája, a Wii U. A nextgen játékgép huszonhárom nyitócímmel és három különböző kiszerelésben rajtolt el.

Amerikában már november 18. óta kapható, hozzánk pedig ma érkezett meg a Nintendo új konzolja, a Wii U. A játékgép igazi különlegessége természetesen a tabletkontroller, amivel a japán vállalat ismét új színt vinne a hagyományos irányítási módszerek közé. A Wii U lényegesen erősebb hardverrel van szerelve, mint a Wii, többé a HD sem akadály számára, és az online lehetőségek is kiterjedtebbek, mint valaha.

A Wii U huszonhárom nyítócímmel rajtol, ezek között olyan neveket találunk többek között, mint a New Super Mario Bros. U, a ZombiU, a Call of Duty: Black Ops II, a FIFA 13, a Mass Effect 3, a Darksiders 2, az Assassin's Creed III és a Batman: Arkham City. A konzol három kiszerelésben érhető el, a Basic és a Premium csomag mellett egy ZombiU-s változat is elérhető - utóbbi a Premium Packra hajaz, de Nintendo Land helyett ZombiU jár mellé.

Update! Úgy fest, ahogy Amerikában, Európában, és így Magyarországon sem indult simán a Wii U rajtja. Ahogy a kommentekben is jeleztétek, illetve a Nintendo Magyarország Facebook-oldalán is olvasható, a - jellemezően kisebb boltokat sújtó - készlethiány általános, sok helyen még az előrendelőknek sem jutott konzol. A Nintendo szerint igyekeznek mihamarabb pótolni a hiányt.

19.
19.
myrte
Várható volt, ha az USA-ban is elfogytak a készletek. Európa jóval kevesebbet kapott, és amúgy is, az USA elsőbbséget élvez. Sajnos ez van.
18.
18.
Racsni1987
#17: szerintem szánalmas: 2 konzolt ps3-at és xbox360-at is veszek. Zombi U nem érdekel. Én inkább várok, úgy sincs engem kifejezetten érdeklő játék, egy mario nem érdekel, ezért több kell, megvárom pikmin-t és raymant. Inkább nem mondok semmit, aki ilyen áron képes vásárolni és nem bír várni! 140 ezer nagyon durva.
17.
17.
DeVincent
#16: Némi infó azoknak, akik vásárolni szeretnének "bármi áron" Nintendo Wii U-t, ugyanis Dani barátom végül hosszas mászkálás után talált és elküldte a helyek neveit(Bp). Idézve szavait: "kib@@@ott, ro@dt készlethiány..."
Aki mindenképp szeretne venni, azok számára megosztom. Bár megjegyezném, hogy kb. 20k-val többe kerül a sima kiadás, mint ahol én előrendeltem:

Konzolstúdió - Basic pack 100K/ Deluxe pack 120K/ ZombiU Deluxe pack 135K
Console Corner - Basic pack 100K/ ZombiU Deluxe pack 140K
576 - Basic pack 95K/ Deluxe pack 105K/ ZombiU Deluxe pack 125K
Konzolok szervize - Basic Pack 90k

Barátom végül elkeseredésében és dühében, mint én tegnap(egy helyen rendeltünk elő), inkább egy másik konzolt vett, mivel ahogy fent írtam a felsorolt helyeken jóval drágább mint más helyeken.
Megjegyezném: Van más nintendo konzolom, semmi bajom a céggel és a játékaival, de ez a folyamatos készlethiány tényleg kiakasztó.
16.
16.
Racsni1987
#10: Ilyen hozzáállással ne csodálkozzon az N, hogy az egyes fogyasztók elpártolnak tőle. Tényleg sehol sincs!
15.
15.
Racsni1987
#10: maximálisan igaz:

"minden elemző mond: akinek nem jut Wii U, inkább vesz másik konzolt, úgyis olcsóbb."

ÉN is szeretnék új konzolt, ha nincs wii u, akkor jó lesz a box is. Boxom még nem volt ideje bepótolni!
14.
14.
h.jozsa
Én a következő gen....ps-re várok,hát nagyon nagyon remélem hogy ők,mármint a sony nem ugyanezt fogják csinálni....ELŐRENDELEM,aztán mégsincs.mekkora csalodás!!!
13.
13.
Gamelord
Hát ez így elég meredek, azért remélem karácsonyig megoldódnak a dolgok..
12.
12.
Norbiii
#7: Én is hasonlóképpen gondolkozom...Erre mondtam,h várok még 3-4 évet,addig meg jó nekem a Wii,elvégre nem olyan rossz az a Wii,sőt....:D :D
11.
11.
DeVincent
#10: Oké, hogy nem akart lemaradni a karácsonyi szezonról de ettől függetlenül jobban felkészülhetett volna, főleg azok után ami Amerikában történt.

Nem a vásárlok adták meg a megjelenés dátumát, hanem a Nintendo.
Előre tudhatta volna, hogy mennyi kapacitást bír cég, nem kellett volna kapkodnia.
Így a legtöbb ember két döntés elé állítja: vagy vársz és talán tudsz venni karácsonyra egyet vagy marad az alternatíva, egy másik gyártó terméke.
Én az utóbbit választottam.


10.
10.
fojesz
#9: Meredek történet, főleg, hogy gyakorlatilag igazoltad, amit minden elemző mond: akinek nem jut Wii U, inkább vesz másik konzolt, úgyis olcsóbb.

A Nintendo erre jobban rákészülhetett volna, látszik, hogy kapkodott (lásd, firmware-update), bár valószínűleg nem akart lemaradni a karácsonyi szezonról.
9.
9.
DeVincent
Előrendeltem egy Deluxe csomagot Októberben 12.-én és semmi. Bementem a boltba és a következőt vágták a fejemhez: "Sajnálom, de csak pár db-ot kaptunk összesen, tehát megkérnélek, hogy légy türelmes és várj. Amint új információt kapunk, abban az esetben küldünk emailt vagy telefonálunk. Ezek után megkérdeztem, hogy mégis miben reménykedjek, kb. mennyi idő múlva lesz? VÁLASZ: Hát, sajnos nem tudjuk, lehet 1-2hét, de mivel egész Európában ez a helyzet, lehet 1-2 hónap is. De a játékok már megjöttek.(játék van, gép nincs... :-()

Amúgy Facebookon ezt írta a Nintendo:
"Nintendo Magyarország: Sziasztok! Igen sajnos súlyos készlet hiánnyal küzdünk, de igyekszünk feltölteni a boltokat, amint megkapjuk a következő szállítmányt. Kérjük és köszönjük türelmeteket!"

Megoldásom végül egy Xbox 360 320 GB Slim HALO 4 Special Bundle lett a PS3-am mellé.

8.
8.
Sanyeszpaloc$
#7: Sajnos csak kanadában lehet a wii minit :(
7.
7.
Dercsi
Jó lenne ha lenne, viszont100.000 pénz az egyenlőre sok érte...Viszont a mini wii-re amint lehet kapni benevezek!
6.
6.
LeonAran
#1: Hiaba rendeltemelo sehol semmi. Keszlethiany.
5.
5.
DON GONDOCS
Na majd 50k ért beszerzek egyet
4.
4.
Norbiii
Engem annyira (még) nem hoz lázba a Wii U. Nekem bőven elég a Wii,és ha majd 3-4 év múlva lemegy az ára,akkor veszek egyet,de addig is kihasználom a Wii-t. :) ): :) Egyébként is már a 7.generációs játékkonzolok is nagyon sokat tudnak,nekem nincsen szükség most Wii U-ra,mert a Wii mindent tud,amire nekem szükségem van. :) Egyébként ez is nagyon jó cikk lett. Grt.
3.
3.
Kumite
Alig kapott az ország, alig lehet venni itthon...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...