Nem megy már olyan jól a Call of Dutynak

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 30.
  • Biznisz
Link másolása
Elemzők szerint a Call of Duty: Black Ops II alulmúlta a Modern Warfare 3 eladásait, ami azért is érdekes, mert már az a rész is halványabban teljesített, mint az előző epizód.

Noha a Call of Duty: Black Ops II jól rajtolt, és már az első napon 500 millió dollárt hozott a konyhára, az üzletek visszajelzései alapján leszálló ágon van a sorozat - állapította meg a Sterne Agee elemzője, Arvind Bhatia. A cég szerint két számjegyű csökkenés figyelhető meg éves szinten a Black Ops II eladásainál.

"Az ellenőrzéseink azt mutatják, a CoD: Black Ops II kezdeti eladásai egyes üzleteknél akár 20 százalékkal is csökkentek, majd utólag a játék kicsit erőre kapott a hálaadási időszakban. Úgy gondoljuk, a CoD: Black Ops II eladásai az első évben 10-15 százalékot apadhatnak éves szinten" - mondta Bhatia.

A csökkenésnek három oka lehetett a szakértők szerint: egyrészt a Black Ops II nem kapott olyan jó értékeléseket, mint a Modern Warfare 3, másfelől a játék a Halo 4 után jelent meg, ami hatással lehetett az eladásokra, és végül a Black Ops II éppen a hálaadás előtt került forgalomba, ezért talán sokan kivártak Fekete Péntekig, hátha érkezik valami jó leárazás.

A lejtmenet azért is érdekes, mert már a Call of Duty: Modern Warfare 3 sem szerepelt olyan jól, mint a Call of Duty: Black Ops első része - ott még 5 százalékos csökkenés volt megfigyelhető. A csúcson tehát túl van a sorozat, most az a kérdés, mi történik a jövőben. Bhatia szerint komoly verseny várható, ha 2013-ban érkezik még egy jól sikerült Battlefield, majd 2014-ben révbe ér az EA és Respawn közös munkája.

34.
34.
Kleppi
nemtudomti hogy vagytok vele de szerintem az 1 rész is gagyi volt vagy is háát szerintem az mw 2 mellett elbujhat..szerintem abba több volt az izgalom ebbe meg háát...nincsenek benne olyan fordulatok meg stb...de ha valakinek ez tetszik..meg szerintem spas-12 -őt nem igen gyártottak 1968 ban..
33.
33.
Derp
Ez a jatek megujult! Elmenyileg es kulsoleg is! Akiknek savanyu a szajuk,max csak azert mert nem viszi a gepuk vagy nincs egy seggbek*rt konzoluk, ezert irigykednek rank,kik mar reg elvezzuk ezt a csodas BO2-ot. Igy mondhatnank akarmi masra is, hogy miaf@szer' nem ujul mar meg,mutat valami ujat, pl. adidas helyett mostmar johetne a ketcsikos edidus... Nem? :D
32.
32.
mestermagyar
#30: Éppen ez a gond. Ugyanaz, csak nehezebb. Lehet, hogy játékmechanikilag tökéletes, de kezd ez a script elavulni. Jön a farcry 3, egész bejárható sziget,minimum 10X játékidö. Ott végre van egyszerü map editor, de nagyon részletes is, cod mapjai szinte elbújhatnak olyanokat lehet csinálni, nincs dlc map sem. Ez is a COD 1000 óra kockulás helyett a multiban ad 1000 óra változatosságot rengeteg mappal, jármüvel. Grafika COD-hoz képest egekben, coop mod elbújhat, olyan jó a farcry 3-ban mivel be lehet járni így is az egész szigetet.

Most meik a jobb? Beültet valakit a lövöállásba, te meg vezetsz, vagy megmondhatod neki, hogy te menjél jobboldalt, én addig fedezlek bárhonnan, amivel akarok, vagy akár mindketten rambóztok. Ilyen játék melett elavult a grafika, a csö játékmenet, az új pályák pénzét értékesítése. A survivalról annyit, hogy simán szerkesztek olyan mapot.
31.
31.
Cuppak
#28 mert 10 ezer olyan sok? lol Humble bundléből 1 nap alatt adtak el 300k-t
30.
30.
Elyas
hát nem tudom ki hogy van vele de itt legalább már van kihívás... nem annyi mint egy dishonored esetében dehát más a műfaj maga + amúgy is a codokhoz képest ez már kemény :)

amúgy meg nem tudom mi a baj vele nekem személy szerint tettszett bár nem lenne rossz ha végre egyesítenék a 2 codot és lenne survival (vagy spec ops) mód éjszaka (és nappal) meg egy rendes zombi totál nappali környezetben (Bpt elárasztanák zombikkal xD) nah az egy rendes cod lenne és lehet meg is venném... a 6os után ez lenne az 1.
29.
29.
BT-dA-DeStrOyeR
#28: ja és elfelejtettem írni , hogy Zombiznák Magyar srácokkal!
steam:egamer5
28.
28.
BT-dA-DeStrOyeR
Nem hát,BO2ből egy nap alatt 10ezer darabot eladtak.
27.
27.
DeVincent
Én a Black Ops I után megfogadtam, hogy soha többet. Évről évre ugyanazt dobják ki más köntösben. De még mindig csodálkozom, hogy van olyan aki vevő rá. Már pedig, amíg ez így megy, addig minden évben egy újabb COD-ot kapunk kézhez.
25.
25.
joshfeed
Jó hogy nem megy. A "Heroes & Generals" 2 éven belül remélem megeszi.
24.
24.
Bred
#22: Majd az MW4 megmutatja hogy hogy lehet minimum munkával és bármiféle fejlesztés és kreativitás ambíció nélkül rekord mennyiségű pénzt elérni.
23.
23.
lesik20
#22: Hát akinek a 0 változás nem fontos
22.
22.
bodortamas1
Szerintem nincs semmi baj a CoD-al :) Majd a MW 4 megmutatja!
20.
20.
szuja
nem is tudta, hogy a hulladék mw3 jobb értékeléseket kapott
pedig jóval több az újítás a BOII-ben, annak ellenére, hogy attól se vágódtam hanyatt
17.
17.
Cooper911
#16: Jajj, ne!
Az Oh No More Lemmings mintájára jöhetne egy Oh No More Call of Duty :D
16.
16.
DON GONDOCS
Szerintem bőven eladtak az utolsó két részből annyit, hogy a következő 10 évre is lesz Call of Duty.
15.
15.
shatterhand
azért azt az eladást sokan elfogadnák. Más nagyreményű játék 300ezerrel, ha elindul, azt lassan budget áron lépi át az 1millát 1év alatt.
13.
13.
Gamelord
A baj azzal van, hogy még így is bőven megéri nekik évente kidobni egy codot. Ha csak még 1-1,5 évet fejlesztenének játékonként, akkor talán nem egy éjszakás single lenne mindig. Egyébként a több befejezés pont erre egy nagyon jó megoldás, megdobja a játékidőt viszonylag kevesebb erőfeszítéssel részükről.
12.
12.
Split
Szerintem már maga a brand is fárad... Azért vegyük észre, hogy lassan egy évtizede van jelen a Call of Duty mint márkanév a piacon...
11.
11.
Cuppak
MW3 + ez a cod nem szimpatikus, bo 1-t megvettem, de ha cod akkor inkább cod2 v 4 :)
10.
10.
sunstreaker
vagy simán csak kezdenek az emberek rájönni, hogy ugyanazt a fost veszik meg évről évre.. pl NFS egy mint száz EA
9.
9.
Donpedro
"egyrészt a Black Ops II nem kapott olyan jó értékeléseket, mint a Modern Warfare 3" <- na ez a szégyen és gyalázat, kiadnak egy full ctrl+c ctrl+v játékot, dobálják rá a 9+ pontokat, ha pedig újítanak (CoD-hoz képest), hümmögve tolják a kötelező 8-ast.
8.
8.
Raam989
Egyrészt a sorozat is öregszik és annak ellenére, hogy a BO2-ben már az újítások csírája ott van, még ez is kevés az embereknek.
Másrészt idegen környezetbe helyezték a játékot, ez valószínűleg sokaknak nem tetszik.
Harmadrészt, az utóbbi hetek harakirire kényszerítették a tisztességes vásárlóközönséget. Far Cry 3, Black Ops 2, Halo 4 és kitudja milyen AAA címek jöttek ki néhány nap eltéréssel... Ha akartam volna, 40k-t simán elkölthettem volna ebben a hónapban a friss megjelenésekre, de meg kellett húznom a nadrágszíjat és be kellett érnem egy játékkal.
7.
7.
DarkLord
Az lehet, hogy nem megy olyan jól a szekér, mint várták viszont évek óta ez a legjobb COD amivel játszottam! Ezelött a Modern Warfare 1 tetszett ennyire, ami ugye nem ma volt és jó pár rész kijött azóta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...