Electronic Arts: nincs többé Play4Free

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Electronic Arts bejelentette, hogy megszünteti a Play4Free márkát, a free-to-play játékait pedig az Origin szolgáltatás alatt teríti majd. A döntés nem meglepő, inkább az volt a kérdés, hogy mikor lépi ezt meg a kiadó.

Az Electronic Arts annak idején a Battlefield: Heroes társaságában indította útjára a Play4Free márkát, az akkor még gyerekcipőben járó free-to-play modell megtestesítéseként. Azóta olyan címek soroltak be az elnevezés alá, mint a Need for Speed World, a Battlefield Play4Free, a BattleForge vagy a Command & Conquer: Tiberium Alliances.

Viszont a Play4Free jelenlegi formájában megszűnik, mostantól az Origin szolgáltatás alá tartoznak a kiadó free-to-play játékai. A fantáziadús Origin Free To Play nevű felhozatal itt érhető el, néhány nap múlva az eredeti weboldal is ide irányítja át a felhasználókat. Az EA részéről nem meglepetés az Origin ilyen irányú erősítése, hiszen a rivális Steam már régóta bevezette ezt a szolgáltatást. A free-to-play játékok természetesen Origin-fiókkal érhetők el.

28.
28.
Giggsy
#27: Én toleráns vagyok a gamer tarsakkal, de a hiszti attól még hiszti. Ha fizetni kéne az Origin hasznalatáért, vagy valós plusz energiát kellene miatta befektetni érthető lenne a dolog, de így nem. Kb öt perc alatt megvan a regisztráció és telepítés EGYÜTT, azután semmi tennivaló nincs vele. Komoly, hogy ezen kell hőbörögni? Kárt az Origin miatt kizárólag a Valve szenved, senki más. Amúgy a Steam nem közmű, miért lenne az EA köteles használni?

Ahhoz pedig Gratulálok, hogy a kábeled és mobilod egy szolgáltatónál van, és ezért már képtelen vagy felfogni egy kisiskolás, alapszintű példát is.
27.
27.
l4cyk4
#23: Ok, már látom, hogy kár volt ebbe belemennem. Akkor legalább csak azt értsd meg, hogy ma Magyarországon az emberek többségének van elég baja anélkül is, hogy az ilyen mohó cégek még plusz kényelmetlenséget okoznának nekik. Mert ha valaki három illetve négy műszakban dolgozik vagy épp egynél több munkahelye van azért, hogy fizetni tudja a hiteleit, a rezsit, a számlákat és mondjuk emellett még gyermeket is nevel annak egyáltalán nem hiányzik, hogy pluszban még ezek a kapzsi multik is alá tegyenek ha csak ilyen kis mértékben is.

"Amúgy azzal is áldozol a kényelmedből, hogy ha a tévéd mondjuk upcos, a mobilod meg vodás, akkor nem tudod egy helyen intézni a kettővel kapcsolatos ügyeket, nem?" - A mobilom hálózatának, a netem, a tv-m és a vezetékes telefonom szolgáltatója is ugyanaz. Rossz példa volt mivel lehetősége van az embereknek arra, hogy ezeket mind egy szolgáltatón keresztül érjék el. ( Ha jól sejtem erre is lesz valami reakciód, de jelezni szeretném, hogy én itt befejeztem.)

Ui.: Jobb lenne ha inkább a gamer társaiddal lennél annyira toleráns mint a nagy fejlesztőkkel és kiadókkal akik téged ugyan úgy kihasználnak.
26.
26.
mestermagyar
#25: * 3 crysist futtatsz is
25.
25.
mestermagyar
#21: Pontosan. Minek kedvelni, ha neked nem lesz jobb?
Azért ramra kitérve, az újabb PC-knek abból a 32-böl még ha 3 crysist sem futtatsz, telik be 15 sem. De a processzort azért terheli.
24.
24.
Daniee
#3: Hagyjad már a kamu dumádat, több játékom is van Origenen, soha nem volt ilyen gondom vele, sőt még anno elvesztettem a Bad Company 2met (akkor még nem volt az Origin kötelező vagy lehet még nem is volt), aztán később mikor megvettem a Fifat oda már fel kellett telepítenem és nagy meglepetésemre felajánlotta h nyugodt szívvel letölthetem a rég nem látott játékomat amit ugyanarra az email címre regisztráltam be (nagy szerencsémre)... Szóval ilyen szempontból nagyon is korrekt applikáció attól eltekintve, hogy azért vannak instabil dolgai, de, hogy egy játék eltűnik róla az csakis a te "szakértelmednek" köszönhető...
23.
23.
Giggsy
#21: Igazán irigyelem azokat, akiknek az ingerküszöbe olyan alacsony, hogy egy plusz szolgáltatás kényszerű használata átlépi. Engem valahogy ennél jóval komolyabb dolgok tudnak zavarni.

Amúgy azzal is áldozol a kényelmedből, hogy ha a tévéd mondjuk upcos, a mobilod meg vodás, akkor nem tudod egy helyen intézni a kettővel kapcsolatos ügyeket, nem? Azt azért mégsem megy a siránkozás. És az, hogy két accountot kell kezelni, meg két klienst futtatni, ehhez képest igencsak marginális kérdés.
22.
22.
dBLOOD
Nehogy tévedésbe essetek, A Steam meg az irogon között annyi a különbség hogy a Steam régebb óta működik, kizárólag ez az oka hogy a Steam stabilabb, biztosabb a működése, ezért van több elérhető szolgáltatás, játék, videó, stb. Ugyanaz a korlátozó, kémkedő, vérszívó szemét mindkettő.
21.
21.
l4cyk4
#20: Nem a Te ellenséged, hanem a vásárlóké. Így Te is áldozol a saját kényelmedből csak azért, hogy nekik jobb legyen. Értem, hogy a Te ingerküszöböd jóval magasabb annál, mintsem ilyen nüansznyi dolgok felzaklassanak, de ugye azt nem várod el mindenkitől, hogy ugyan annyira legyen toleráns mint jó magad?

Nem volt szó semmiféle nagy érvről csupán azt írtam, hogy ez is tovább csökkenti a RAM-ok játékra fordítható kapacitását ami nem egyenlő azzal, hogy ez teszi be a kaput. De amint tudjuk, sok kicsi sokra megy.
20.
20.
Giggsy
#19: Az én ellenségem a kapitalizmus? Rohadék dolog, az egy tény, de nem igazán látom, hogy engem mennyiben ér anyagi kár attól, hogy a Steam mellé egy Origin accountra is szükségem van. Pénzbe kerül a fiók regisztrálása? Órákat kell sorban állni miatta egy hivatalban? Talán ki kell adni miatta olyan személyes adatokat, amiket más cégek részére még nem adtunk ki? Engem hol ér ilyen módon bármilyen kár azért, mert a kiadó úgy döntött, hogy megtartja a saját részére a Valve-nek fizetett jutalékot is?

És az a plusz futó folyamat? Ez komoly? Ez lenne a nagy érv? Egyrészt nem kell állandó jelleggel futnia, mert úgy is elindul majd, ha valamelyik játéknak szüksége van rá (nekem pl csak akkor indul el, ha a Battlefield 3 ikonjára kattintok) Másrészt kemény 40 Megát eszik a memóriából, ami mondjuk alig több, mint egy nyitott flash+javascriptes böngészőoldal igénye. Tétlenül a processzort nem használja észrevehetően, azon a 40 Megán meg garantálom neked, hogy nem fog múlni egy játék megfelelő futása.
19.
19.
l4cyk4
#13: "Nem tudom mennyire tűnt fel, de a kapitalizmusban mindenki azt nézi, hogy az ELADÓNAK mi a jó." - Elnézést, hogy beleszólók, de te nem a videojáték vásárlók népes táborát erősíted? Ha igen, akkor nem értem miért írsz úgy mintha neked ez tökéletesen megfelelne!? Miért nem érzek elégedetlenséget a hozzászólásodban? Miért nem érted, hogy a kapitalizmus a Te ellenséged is ily módon?

#17: Jelen anyagi helyzetemben nem engedhetem meg magamnak, hogy gépet fejlesszek, így számomra a kellemetlenséget nem a két account "üzemeltetése" jelenti, sokkal inkább az a plusz futó folyamat, amely tovább csökkenti a játékok optimális futásához szükséges hardver kapacitást. Szóval miért bólintanék helyeslően valamire ami egyértelműen nem az én és vásárlótársaim, hanem néhány kapzsi és pénzéhes személy érdekeit szolgálja?
18.
18.
markoci555
azért megtévesztő elsőre az egész mert play for free a neve és akkor a címből azt hiszi az ember hogy már nincs ingyen :)
17.
17.
Giggsy
#15: Továbbra sem értem: nem totál mindegy, hogy egy accountban vannak a játékaid, vagy kettőben? Mégis mennyivel van több gondod azzal, hogy két accountot kell kezelned?

És bár ez kicsit off, de igazán írhatnál egy kicsit rendezettebben, mert így néhol fizikai fájdalommal jár olvasni a soraidat.
16.
16.
dcba
amugy kb 10 warez jatekom van es azok is beszerezhetetlen regi jatekok amiket kb sehol nem lehet megvenni majdnem 200 jatek van mar a steamemen es midnig kivarom amig meg tudom venni.Pl mar megorulok h meglegyen a sleeping dog a dishonored a gitman de nem szedem le oket hanem kivarom h meg tudjam oket venni mert teljesen leszoktam a warezrol.En vallom azt aki szegeny annak erheto h nem akar lemaradni es nem kepes kiadni erte akar 10 000 ft.Nekem bele szokott ferni plane ha sale van igy nem tartottam fairnek h tovabb lopjam a jatekokat.Lewarezolni kenytelen vok h tudjam fut a e a gepemen pl miert nincsenek mar demok??Honnan tudjam h egy adott jatek megy e nalam rendesenMMKenytelen vagyok leszedni vegig vinni az elso palyat es ha tetszik akkor letorlom es megveszem.Vhol ezert van lent a moh meg az nfs is csak ugye azzal patt helyzetbe kerultem
15.
15.
dcba
#10: azert nem szeretem az origint mert szeretem gyujteni a jatekokat szeretem h egy helyen van szepen es ha kulon accountomon vannak jatekok akkor nincsenek egyutt.Nem erdekel sem a mohw sem az ngsmw.Kicsit olvasd vissza amit irtam.Letoltottem oket mert alapbol jonak neznek ki de nem jatszottam veluk oszinten azt sem tudom h neznek ki meg egy kepet sem lattam beloluk kivancsisahbol leszedtem h majd jo lesz de kb ennyi.En szeretem a steamet itt tarolom a jatekaimat es csakis itt.Amugy azt ugy birom ha leirom a velemenyem mindig akad vki aki verlazitonak tartja.Egyeni velemeny volt h en nem szeretem az origint nincs oka csak a steam volt elobb ott kezdtem jatekokat hyujteni es zavar h pl a crysis 3 nem lesz fent az acoountomon nem lesz egyutt a tobbivel.Ennyi ha te vmiert az origint preferalod jobban es megbantottalak ezer bocsi
13.
13.
Giggsy
#11: Nem tudom mennyire tűnt fel, de a kapitalizmusban mindenki azt nézi, hogy az ELADÓNAK mi a jó. Az EA-nek jobban megéri így. Azért ekézni őket, mert saját Store-t akarnak, szimplán hülyeség. Valóban könnyebb lenne egy alkalmazásüzletet használni, de az is könnyebb lenne, ha csak egyetlen bolt lenne, ahol megvehetnél a kajától az autón és mobiltelefonon keresztül az ingatlanig bármit, mégis megvan mindenre a specializált üzlet, ugyebár? Amúgy nem látom be, hogy mitől olyan nagyon nehezebb 2-5 játéküzletet használni, mint egyet.
12.
12.
mestermagyar
#10: Playstationnél, sem xboxnál, sem a többi 10-20 nagyobb komzolnál nem volt ilyen.

És azért a valve az sokkal sokkal sokkal inkább figyeli mi kell NEKÜNK.
11.
11.
mestermagyar
#10: Azért ez SOKKAL praktikusabb. Ha mindenki így gondolkodna, most a meglévökkel együtt, ami az origin,steam, és a windows store, lenne talán még egy uplay store is az ubisofttól, saját activision "store"...
Élveznéd mindezt telepíteni, és mindet külön használni?
10.
10.
attilag78
#5: ha megvetonek erzed, hogy jatsz warezolt jatekkal, akkor miert is toltotted le??

Ugy-amugy, a monopolium (Steam only) nem jo, verseny kell, az EA-nek pedig szive joga, hogy ott publikalja a jatekait, ahol akarja, mert o akarja kontrollalni a dolgot. Ha ez neked nem jon be, termeszetesen szived joga, hogy nem hasznalod az Origin-t, de hogy ezert utalkozz... Ha meg amugy sincs olyan jatek az Originen, ami erdekelni, akkor nem is ertem teljesen a problemadat. Ja, es ott vagyunk megint, hogy ugyan nem erdekel teged sajat szavaid alapjan az NFSMW es a MOHW, ennek ellenere lewarezoltad oket... Kicsit gondolkozz el ezen

Ui: nekem sincs inyemre, hogy annyifele konto kell, de ez a valosag, nem alomvilagban elunk, ahol egy account jo mindenhez (mas viszonylatban, de a szemelyi szamod lenne az egyeteme konto mindenfele allami temahoz, de ugye adatvelmi okok miatt - egy konto mindenhez, tul nagy koncentraltsag - nem is lehet hasznalni, pedig egyszerubb lenne, nem kellene adoszam, TAJ szam stb.)
9.
9.
Giggsy
#5: Légyszi áruld már el nekem, hogy mégis mennyi pluszmunkával jár részedről "két accountot üzemeltetni"? Mert nekem ez magas. Lehet az Origin egy felesleges dolog, de onnantól kezdve, hogy a gép betölt, és elindul a Steam, meg az Origin is, igazából SEMMI dolgod nincs vele. Akkor miről beszélünk? Hidd el, valószínűleg nem sok hozzád hasonló ember van, aki csak azért marad le direktbe jó játékokról, mert nem hajlandó elvégezni, egy nagyjából öt percig tartó regisztrációt...
8.
8.
Teuton
Elég röhejes a helyzet, ha még az ingyen játszható játékoknál is az jut az eszembe hogy "ezt legfeljebb krekkelve".
7.
7.
szogyenyi
#4: Na ezaz... Ezért értetlenkedem én is.
6.
6.
Necreon
#1: Semmit, átköltözik az ingyenes BF Heroes Origin alá, és nem egy külön Play4Free feliratú oldalról indul majd. A cím megtévesztő lehet.
5.
5.
dcba
en is utalom az origint.Steamen rengeteg jatekom van notoriusan ramentem arra h gyujtsem oket.Teljesen leszoktam a warezrol mivel steamen ha turelmes az ember es figyel akkor olyan learazasokba lehet belefutni h vicc egy olyan jatekert mint a max payne 3 street fighter x tekken stb stb.Viszont soha nem vennek semmit sem originen mert akkor nincs mindenem egy helyen.Igazabol nem is tudok olyan ea jatekot ami nagyon erdekelne.Lewarezoltam a nfs meg a medal of honort kb azota ott vannak a gepemen hozzajuk sem nyultam mivel mar kimondottan megvettonek erzem h letoltott jatekkal jatszak viszont steamen nincs is fenn igy meg van de nem hasznalom.Jo mi??Remelem idovel tobb jatek is atkerul steamre mint pl a crysis 1 2.Sztem a kiadonak is jobban menne ha steamre is felkerulne mert lehet hozzam hasonloan masok sem hajlandoak ketto accountot uzemeltetni.Nem ertem a logikajat h egy kiadonak nem az lenne a legjobb ha minel tobben vennek a jatekukat tenyleg ennyire nagy biznisz exkluzivva tenni ezzel a hulye originnel??Csak peldanak okaert en megvettem az eddigi osszes crysisit de a 3. ha nem jon steamre akkor nem lesz meg hivatalosan.Tesom a mass effectel volt igy az elso ketto ott van a steam accountjan de a 3 neki is le van toltve pedig mondta h asteamen fenn lenne megvenne
4.
4.
HGabe
Ez így a felhasználók számára szinte semmi. Mivel, ezek közül bármivel is akartál játszani, regisztrálni kellett, ez a reg pedig at Origin-re is érvényes volt. Ha regeltél NFS-re, ugyanazzal a reggel beléphettél Orgin-re, Bf-re, stb...
3.
3.
Cooper911
Útálom az Origint. Vettem egy játékot és eltünt róla. Köszönöm többet nem kérek belőle. Akkor inkább mással játszom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...