Gyengültek a Resident Evil 6 eladásai

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 19.
  • Biznisz
Link másolása
Noha ez önmagában nem lenne meglepő tény, a Capcom szerint a gyengülés erőteljesebb a vártnál, részben ezért is kénytelen módosítani az aktuális pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésein. Késik a Monster Hunter 4 is.

Rosszabb eredményeket vár a 2013. március 31-én véget érő pénzügyi évre a Capcom, mint korábban. A kiadó módosította az előrejelzéseit, mind az eladások, mind az üzemi eredmény tekintetében lefelé: az éves bevétel 105 milliárd jen helyett 93,5 milliárd jen lesz.

A japánok két fő indokot hoztak fel a döntés nyomán: egyfelől a Resident Evil 6 hiába kezdett erősen a kasszáknál, az utóbbi időben erőteljesen gyengülni kezdtek a játék eladásai. A horrorcím a Capcom legnagyobb projektje, a várakozásokon alul történő teljesítés pedig biztosan nyomot hagy majd az év végi számokon.

Ugyanígy jelentős hatással lesz az eredményekre, hogy a Monster Hunter 4 megjelenését eltolták: a játéknak további fejlesztési időre van szüksége, ezért a 2013 márciusára tervezett (egyelőre kizárólag) japán premierre sem kerülhet sor, csak a következő pénzügyi évben, valamikor április után.

26.
26.
Gery8922
10/10 es game a resi 6
és elmennek a csudába azok akik ilyen 6 körüli pontokat adtak rá
Grafika 10/8 zene 10/9 szavatosság 10/10 Játékélmény 10/10 irányitás 10/9
25.
25.
p3ti
#21: Így van , mivel egy halom sz*r volt , ennél szebb szó nem jut az eszembe ;\ Sorry
24.
24.
Zoltanovits
Az egyetlen Resi amivel nem játszottam,s fura mód nem is vagyok rá kiváncsi.:S
Megérdemlik ,amiért ezt tették vele :(
23.
23.
Caine
#22: Valóban Leon kampánya ami vissza adja valamelyest a régi resik hangulatát!
22.
22.
trion96
#17: A demo alapján Leon kampánya tetszett, de te azt mondtad h egy jó kampány van csak, gondolom te is Leon kampányára gondoltál. Ada kampánya viszont a demoban nincs benne. Azzal mi a baj? Videók alapján az is jó
21.
21.
Caine
#19: Én elvoltam vele érdekes módon és a mai napig elvagyok!Nem az a játék mint volt valószínüleg soha nem is lesz az de nem olyan vészes amilyennek leírod!
20.
20.
p3ti
Régen , mikor rápillantottam egy borítóra , és a jobb alsó sarkában az világított hogy CAPCOM , az már egy kisebb fajta garancia volt arra , hogy a játék nem lehet rossz . Most pedig elrontják a hírnevüket azzal hogy szétégetnek egy "legendás" sorozatot , 1kbos DLCket pakolnak a lemezekre stb. Azt hiszem az Asura's Wrath volt az utolsó játék , ami igazán tetszett a Capcomtól
19.
19.
p3ti
#16: Sajnos a Resident evil mint sorozat egy olyan szekcióba próbálkozik , ahová nem való : Akció . És hamár akció TPSt szeretne valaki játszani , akkor bizony akadnak sokkal jobb játékok , pl. a Gears of war . El lehet e vele szórakozni ? Biztos el lehet , nekem nem sikerült .
18.
18.
2pacal
#15: Igaz csak hát a Downpour meg ott vérzik el ahol az elődök brillíroztak a szörnyeknél és a főhősnél...
17.
17.
2pacal
Mivel a 6.rész egy nagy rakás szar ezen nem kéne csodálkozni...A 4 kampányból egy ér valamit a többi meg kínszenvedés és még elég csúnyácska is itt-ott...
16.
16.
Caine
#15: Ezzel egyet értek!A Resident Evil már nem horror játék de azért el lehet vele szórakozni!
15.
15.
Jinbobo
#13: én nem tenném. Nekem a Downpour tetszett, bár tény hogy akad a mentési pontoknál, de ez az egyetlen hibája... A resi viszont már nem az ami volt. Ha önfeledt akcióra vágysz, cseréld, de ha abban vagy hogy horrorjáték akkor nagyot hibázol! A Downpour jóval horrorisztikusabb mint ez a resi!
13.
13.
ground
Gondolkozom rajta hogy becserélem a silent hiil downpourt erre. Mit mondtok? Megéri? A sillent a 120 megás patch ellenére néha akad.Amit nem tudok hova tenni ps3 on. Az 5 szerintem jobb volt. Vagy tévedek?
12.
12.
Gotham123
HAZUGSÁG!!!Ma vettem meg!! :D
10.
10.
AkosTorok88
#8: 10-ből 8 olyan amilyet leírtam nem azt mondtam hogy nincs jó csak hogy kevés az egészséges
8.
8.
Jinbobo
#2: Nagyon egyszerű, ami nem érdekel, nem olvasod el! Ja, és ne általánosíts!

Nem csoda hogy visszaestek a resi eladásai, mert ez a játék teljesen kifordult önmagából... Annyira de annyira vártam, és bizakodtam hogy egy resi4-hez hasonló rész lesz, erre egy full akció játék lett:( ha más címe lenne, azt mondanám ez egy jó akció game, de a Resident Evil-hez már nem sok köze van:(
7.
7.
piskóta
talán ez azért van, mert ez már nem horror cím, hanem akció cím.
6.
6.
bodortamas1
És elküldi kétszer... Jól van :D
5.
5.
bodortamas1
#2: Szerintem nem "nulla tartalmú" hír. Jó tudni ezeket a dolgokat.
4.
4.
bodortamas1
#2: Szerintem nem "nulla értékű" hír. Jó tudni ezeket a dolgokat.
3.
3.
Tokodboy
Megérdemlik.
Ideje lenne már egy rendes Resit és egy valódi játékot összehozni.
2.
2.
AkosTorok88
Srácok vegyetek ki egy hónap szabit összegyzűlik majd pár száz "hír" aztán válasszátok ki az értelmeseket írjátok meg szépen őket aztán rakjátok ki.Nem kell minden nap 4-5 nulla tartalmú hírt böfögni.Szerintem.
1.
1.
bodortamas1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...