Hackerek is megkörnyékezték a Curiosityt

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 30.
  • Hír
Link másolása
Peter Molyneux kísérlete még mindig tart, továbbra sem tudni, hogy milyen titok rejtőzik a Curiosity kockája mélyén. A dizájner elmondta: a hackerek miatt a Nagy Titok nincs benne közvetlenül a játékban.

Peter Molyneux és új játékfejlesztőcége, a 22Cans novemberben jelentette meg új "társadalmi kísérletét", az Androidon és iOS-en hódító Curiosity lényege, hogy a játékosoknak együttműködve kell apránként szétcsipegetniük egy hatalmas kockát, mígnem egy valaki eljuthat a mélyén rejtőző titokhoz, ami "örökre megváltoztatja az életét".

Egyáltalán nem egyszerű a feladat, rétegenként ugyanis durván 100 millió kiskockát kell lehámozni, azután pedig még mindig nem vagy beljebb, jön egy újabb ilyen réteg - természetesen Molyneux még nem árulta el, hogy hány réteg van hátra. A játékot eddig közel 3,5 millióan próbálták ki, ők együtt 129 réteget fejtettek le a kockáról összesen 11 milliárd érintéssel.

Nincs benne a titok

A valóság viszont az, hogy a játékban közvetlenül nem találunk majd semmilyen titkot, mint Molyneux a Polygonnak kifejtette, csak egy videót kap a szerencsés játékos, ami elmagyarázza, hogy juthat hozzá a jutalmához. Molyneux szerint erre biztonsági okokból volt szükség, ugyanis már a kezdetektől fogva biztosak voltak benne, hogy néhányan sportszerűtlenül, hackelés útján próbálják meg feltárni a játék titkát.

Később mindez be is igazolódott, állítólag már több hackertámadással is szembesültek az elmúlt hetekben, ezért mindenképpen szerencsés, hogy nem a letölthető kliensen belül helyezték el a Curiosity díját; Molyneux persze azt is leszögezte, hogy nem csupán az említett videó a nyeremény.

Pszichológia

Molyneuxék jelenleg azon agyalnak, hogy mikor árulják el, mennyit kell még dolgozni a titok megfejtéséig. A mester társadalmi kísérletének ez is a része: hogyan reagálnak majd az emberek, ha megtudják, pontosan mennyi idejük van hátra?

Molyneux szerint a játék pszichológiája nagyon érdekes: arra számít, hogy a Curiosity végén egyre több ember tűnik majd fel a játékban, és mindenképpen elgondolkodtató lehet, hogy kik is ők valójában: egyszerű emberek, akik az utolsó pillanatban csatlakoztak, vagy gátlástalan haszonlesők, akik megvárták, míg a többi "hangya" lehámozza előlük a felesleget?

25.
25.
daenath
#23: Ja, meg fogja, valami alpari szovegel "Trust in God" vagy hasonlo, es a csako onantol Jezusnak szenteli adigi parazna eletet :))))
24.
24.
markoci555
23.
23.
SWBF2
#17: Végül is,azt ígérték, hogy megváltoztatja az életét :D
22.
22.
mestermagyar
Akik utoljára csatlakoznak? Olyanok mint én, nincs 4.0-ás androidjuk! -_-
18.
18.
Ooorky
Szerintem ilyesmi lesz a befejezése:
http://www.youtube.com/watch?v=XWuSPclItTA
17.
17.
randall13
#16: Nem lesz benne semmi és agyilag zokni lesz az illető ha belegondol, mi időt elcseszett az egészre.
15.
15.
randall13
Hát én a varrógépet átalakítanám egy kicsit, aztán alátenném a telefont. Nyomkodja az akinek van rá ideje...
14.
14.
Alienji
Jó ötlet :D 17.000 pontom van :DD
13.
13.
Skyer
#7: Nekem android van, mégsem támogatja. Tehát gondolom telefonfüggő inkább.
11.
11.
markoci555
azt hittem már rég szétásták, na mindegy én egy darab kockát nem szednék le róla, viszont van értelme nem beletenni a titkot
8.
8.
Naridar
7: Ingyenes és csak a kiterjesztett statisztika a valódi pénzért megvehető benne. Minden mást játékbeli pénzen lehet megvásárolni (hogy azt lehet-e valódi pénzért venni azt nem tudom)
7.
7.
Lacek896
Engem érdekelne a játék de sajnos nincs Androidos telóm. Viszont ha lenne hogyan tudnék hozzájutni és mennyibe kerülne?
6.
6.
daenath
Akkar csak a "tisztelt" Molyneux gatlastalanul haszonleso, ha annyira pszichoteszt miert is ker akkar 50K lovet egy kockaert? En inkabb az emberek hulyeseg tesztjenek tartanam, hogy milyen konyen lehet csobe huzni oket, mig mas vigan bezsebeli, esetunkben az elmerogyant Molyneux, a lovet es jot rohog a naiv embereken.
4.
4.
Split
2.
2.
Naridar
3.5 millióan... az nem gyenge. A szerencsétlent, aki megnyeri a titkot, darabokra fogják cincálni.

Meg mondjuk nem tudom, milyen titok érhet ekkora beharangozást. Mondjuk ha a nyertes videója egy Rick-roll vagy egy trolololo lesz, megnézném az illető arcát.
1.
1.
Skyer
"gátlástalan haszonlesők, akik megvárták, míg a többi "hangya" lehámozza előlük a felesleget?"
Inkább ez.. :D Ha futna a telefonomon, én is csak a végén kapcsolódnék be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...