GDC 2013: Már a március is a konzolbejelentésekről szólhat

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 15.
  • Pletyka
Link másolása
Tudjuk, hogy az őrületbe kergetünk benneteket, de hát izgatottak vagyunk: ha next-gen pletykát hallunk, nem tudunk elmenni mellette. Most két forrás is arról csiripel, hogy a március.már a konzolbejelentésekről szólhat.

Tegnap arról írtunk, hogy a Sony még az E3 előtt megejtheti a PlayStation 4 bemutatóját, de legalábbis az E3 környékén várhatók az új konzolbejelentések, míg a Game Informer úgy tudja, akár már márciusban láthatjuk a PlayStation 4-et és a következő generációs Xboxot.

A magazin februári számából kiderült: a Sony és a Microsoft is a március végén esedékes Game Developers Conference környékére időzíti a maga bemutatóját, aminek egy Apple-stílusú sajtókonferencián ágyazna meg. A Game Informer leírja: hiába az E3 a legnagyobb gamer esemény, a gyártók külön figyelmet akarnak szentelni az új jövevényeknek.

A márciusról szóló pletykákra erősítenek rá a CVG értesülései is. Az online újság iparági forrásokra hivatkozva írta meg, hogy márciusban valószínűleg hallunk majd a next-gen konzolokról, és ha a konkrét bejelentés még nem is történik meg, szinte biztos, hogy az újoncok bizonyos funkcióiról vagy technológiai megoldásairól szó esik majd a GDC-n, hiszen a Microsoft és a Sony is szeretne majd fejlesztőket toborozni az új platformok mellé.

Ennek kapcsán emlékezetes: a Microsoft 2005-ös GDC-n még nem mondott konkrétumokat az Xbox 360-ról, de feltűnően sokat beszélt a HD-éra jelentőségéről, és még HDTV-t ajándékozott az előadásán résztvevő fejlesztőknek.

58.
58.
cannondale
#54: Csődvédelmet kért az HMV
vezérigazgatója a BBC-nek a hír kapcsán elmondta: ma már a forgalmazott zene- és filmtartalmak 73,4 százalékához online letöltéssel jutnak hozzá a vásárlók, és ebben a környezetben nincs valós jövője a fizikai zenemű-forgalmazásnak, az HMV jelenlegi üzleti modellje ezért “halott”.
http://m.index.hu/gazdasag/2013/01/16/jon_a_visszamenoleges_35_-os_ado/
56.
56.
X-Master
#47: A magasabb FPS csak abban az esetben jelent túlzott gyorsulást, ha a játék motorja nem bírja feldolgozni (GTA Vice City és San Andreas mai gépen játszhatatlan VSync nélkül). Szóval ha az a nő Vice Cityben élne, akkor jogos lenne a felvetés, de GTA IV-ben az aktus hossza változatlan maradna, sőt! 50-60 FPS-nél a folyamat sem lenne darabos, nem szaggatna közben, hanem "folyékonyan" ;) történne a cselekvés. A való élet megint más helyzet. Tudtad hogy a polipok például több FPS-t érzékelnek, mint az emberek?
54.
54.
cannondale
#14: 119 fontért lehet kapni karácsony óta a a 12GB-os PS3-at az angol HMV üzletekben...mert napokon belül becsukják üzleteiket és felszámoljak hosszú évek óta tengődő cd,dvd bizniszüket...
53.
53.
h.jozsa
#52: ÁMEN....had jöjjön,már nagyon várom,a pénz már most félre van rakva...nálam első napos vásárlás lessz,az E3-ig meg tükön ülök :D....nagyon kíváncsi vagyok!!!
52.
52.
Qbász
Mindenki az FPS számon ugrál (jogosan) de elmentek olyan dolgok mellett hogy:
-nagyobb számítási teljesítmény mellett jobb AI futhat
-fizika (mostani játékokban szinte minden le van szegelve vagy BF3-ban bármit eltalálsz nem törik vagy szakad, szétrobban és eltűnik :D)
-jobb törésmodell az autós játékokban
-nagyobb részletesebb pályák
És még lehetne sorolni. Szóval jöjjön a köv. gen. :)
50.
50.
KopyAti
Szívemből szólt a 25-ös komment! Grat!
49.
49.
AzRaeL
48.
48.
markoci555
bejelentjük hogy bejelentés lesz :)
47.
47.
p3ti
#32: Vigyázni kell , mert miután legurultál egy nőről , és riadtan megkérdi hogy : bent is volt !? Akkor az ekkora FPS még hátrányoddá is válhat !
46.
46.
Jöhet az új generáció, legalább hamarabb lesznek olcsóbbak a játékok (mintha később adnák ki a konzolt), és tudnak rá optimalizálni játékokat.
#7 A hütőborda polírozás is jó hütés tuning.
45.
45.
p3ti
#24: Ja , pl. rakj egymás mellé egy PCs crysist , meg egy ps3mas crysist (2. részre gondolok) majd kezd el végig játszani . Ok , feltűnt hogy a PC verzió szebb , akkor nézzük tovább , vajon hány nap után fogod teljes mértékben elfelejteni az egész játékot ? 5-10 ? Vagy örök mély élményt fog szerezni ? Be fogod tenni újra hogy végig pörgesd ? Szerintem úgy elfelejted , hogy csak akkor fog az eszedbe jutni , mikor már riogatnak a folytatásával. Nem azzal van a baj , hogy a konzol gyenge vagy a PC erős , hanem hogy az ötlet kezd felérni a 0al . Év játéka lett a Walking Dead , akkor kérdem én , minek nekem atomerőmű , ha egy képregénye szintű point'n'click csúnyán leveri a grafikai etalonokat . A technika folyamatosan fejlődik , mindig újabb lesz , de az ötlet ,az mindig örökre megmarad . Az assassin's creed 3mat közel sem élveztem annyira mint a Journeyt , vagy a Walkind Deadet . Tök mind1 hogy PCn adják ki , vagy konzolon
44.
44.
Somaa
Biztos forrasbol tudom hogy holnap jelentik be egyszerre a kettot.
43.
43.
p3ti
#17: Pár hónapja van a piacon, mit vársz egy teljesen új technológiától ? 30 exclusiveot ? ugyan már
42.
42.
floax
#38: De még mindig nem lehet felfogni, hogy ilyen ez az élet sajnos pénz kell hozzá és a cégek így szerzik a bevétel nagy részét !! Főleg amikor kijön az új generáció akkor még nincs bevétel és csak később tudják meg,hogy mennyire lett nyereséges !!
De ismétlem : HA NEM AKAROD NEM VESZED MEG !!!
41.
41.
DevilGamer
Kíváncsi vagyok, hogy fognak kinézni, milyen lesz a teljesítmény, de arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy milyen játékok lesznek ezeknek a konzoloknak az eladási listájának az élén.
40.
40.
Bisur1996
Még az FPS mellé annyit, hogy pl egy COD-ban akinek 150 FPS-e van az onnan nyert minden 1v1 szemtől szemben, puska-puska ellen csatát. Ugyanis amíg bele egy egész tár kell, ő két golyóból megöli :) FPS Heroe<3 Nem tudom ennek mi az oka... de így van.
39.
39.
Jared
Azaz remélem márciusban lesz a bejelentés :)
38.
38.
#35: Emiatt nem kell új generáció, most is lehet konzolon netezni és filmet nézni.
37.
37.
Yanez
Ha tenyleg bemutatjak az uj masinakat,akkor az E3-at meg jobban fogja varni a nep,a meg ujabb infok remenyeben.Ugyes gondolat!
36.
36.
#8: Annál is inkább, mert most tettem le a God of War 2-t, előtte az első részét. Az már nyolcadik éves játék, de helyenként lehugyoztam a bokámat attól, hogy hogy néz ki. S akkor a harmadik részhez még hozzá sem nyúltam!

Bőven lehetne még évekig kellő programozói tudással erre a generációra fejleszteni.
35.
35.
floax
Szerintem jó . hogy jön az új generáció !!! De persze ez a hír nem azt jelenti,hogy már holnap a boltokban lesznek , szóval nem tudom mit kell itt ezen hisztizni !!!
Aki akarja megveszi aki nem az nem !!!!
Másik meg hogy sokkal jobb ha pl lehet filmezni vagy netezni konzolon mert lehet valakinek döntenie kell,hogy veszek egy gépet és netezek meg játszok de persze nincs olyan játék felhozatal !!! A másik , hogy vesz inkább konzolt és tud játszani,netezni,filmezni !!!
Nem tudom , hogy egyes embereknek miért baj ez !? Nem kötelező lelni és filmet nézni vagy netezni lehet csak játszani is !!!
34.
34.
dBLOOD
Az előző PS kb. 6 évvel az 2 után jött, szóval várható volt nagyjából.
A PC meg a konzol teljesítményét pedig felesleges összehasonlítani, kijön az új konzol, aztán 6 hónap múlva megint nagyobb (grafikai) teljesítményű lesz egy (játék-)PC, a konzol esetében "nem az a poén" hogy 150 fps-en fusson a játék 16x-os élsimítással, aki ilyent szeret az PC-t (is) vesz.
32.
32.
X-Master
Attól hogy a monitor nem tud 60 FPS-nél többet, még van értelme. Én Call of Juarezben 100 FPS-nél úgy lepuffantottam a csávót, hogy miután meghalt, akkor mondta, hogy I see you!! Elképesztően jó dolog, ha gyorsabb vagy a gépnél. A másik meg a felbontás. GTA4-ben rendszeresen úgy lövöm ki messziről a célpontot, hogy észre se vesz. A 24-es monitoron egy pár pixel látszik a fejből, de annyi elég. Bizonyos játékoknál nem számít annyira az FPS. Sims-el 15-ön is el lehet játszani, de autóversenyhez 50 vagy több is elkél, Guitar Hero-ról nem is beszélve.
31.
31.
Pain
#25: Akkor nyomok egy kis Final Fantasy 6ot, mert nekem számít a minőség.
29.
29.
Lacek896
#27: Igaz. Nálam a lényeg a min. 60 fps a többi nem érdekel. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...