Skylanders Disney-módra, jön a Disney Infinity

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Igazak voltak a korábbi pletykák, a Disney a minap hivatalosan is bemutatta a Disney Infinity nevű játékot, ami az Activision-féle Skylanders bődületes sikerét hivatott majd meglovagolni.

Bemutatkozott a Disney Infinity, a játék várhatóan a nyáron jelenik meg: a hivatalos honlapon felbukkant számláló szerint júniusban kezdődik meg az egyes verziók terítése, majd 2013 folyamán folyamatosan érkeznek a további változatok. A Disney Infinity PC-n, PS3-on, Xbox 360-on, Wii-n, Wii U-n, valamint okostelefonokon és tableteken is elérhető lesz.

Ha hallottál már a Skylandersről, a Disney Infinity is ismerős lesz: a játékosoknak műanyag figurákat kell megvásárolniuk, amik egy sandbox videojátékban elevenednek meg egy speciális kiegészítő, az Infinity bázis segítségével. A játékhoz 17 különböző figurát szerezhetünk be, elég őket egyszer megvenni, utána platformtól függetlenül kalandozhatunk velük; a játék maga egyszerű akció-platform, amiben lesz versenyzés és mindenféle ügyességi feladat is.


Az üzleti modell viszonylag elaprózott, más kérdés, hogy ez mennyire lesz szerencsés: a kezdőcsomag, amiben három figura mellett a bázis és a videojáték is megtalálható, 75 dollárt kóstál, után 13 dollárt kell fizetni egy-egy karakterért, illetve hármas csomagot véve 30 dollárral lesz könnyebb a pénztárcánk. Az úgynevezett Play Setek (ezek jelentik a különböző tematikájú játékvilágokat, pályákat) 35 dollárba kerülnek, a speciális játékbeli képességeket jelentő Power Disceket 5 dolláros áron árulják majd.


A Disney platformként tekint majd az Infinityre, amit folyamatosan bővíteni fog. Kezdetben három Play Set lesz elérhető, ezek a The Incredibles, a Monsters University és a Pirates of the Caribbean világában játszódnak. Az egyes figurák alapesetben kizárólag a saját univerzumukban szerepelhetnek (tehát Jack Sparrow nem fog a Hihetetlen családdal akciózni), viszont az úgynevezett Toy Box módban, ahol akár magunk is építkezhetünk és feladatokat is kreálhatunk, mindenkit összeereszthetünk kényünk-kedvünk szerint. Az egyes univerzumok egyébként játékmenet tekintetében is eltérnek egymástól, a Karib-tenger kalózaiban több lesz a kardozás és az akció, míg a Monsters University inkább "a testreszabásról is a mókáról" szól majd. Kooperatív mód lesz, alapvetően kétfős, a Toy Boxban viszont négyen is játszhatunk egyszerre.


A Disney Infinityben idővel valamennyi Disney-cím felvonul majd, a sajtótájékoztatón felmerült Mickey egér, a Muppets, a Tron, a Rontó Ralph, a Dumbo, a Toy Story és a The Nightmare Before Christmas neve is többek között, de állítólag gondolkoznak a Marvel és a Star Wars átemelésén is.

8.
8.
mdr88
#1: :) A gyerekek biztos imádni fogják... amiből az következik, hogy a kedves szülők pénztárcája kevésbé :)
7.
7.
alexcargooo
és Darth Vader lesz benne a főgonosz
6.
6.
dBLOOD
Kicsit a lego játékokra emlékeztet...
5.
5.
Sanyeszpaloc$
4.
4.
Batman
Jó kis Arcade móka :D

Buzz... Buzz... Buzz Lightyear akcióba lép.
3.
3.
Gamelord
Video alapján érdekesnek tűnik, megér egy misét^^
1.
1.
DON GONDOCS
A gyerekek biztos imádni fogják :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...