Nem adhatja el a THQ a South Park-szerepjátékot?

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 22.
  • Biznisz
Link másolása
Ma kezdődik meg a THQ játékainak kiárusítása, miközben a South Park Digital Studios a bíróságon tett kifogást, amiért szerinte a kiadónak nincs joga arra, hogy eladja a The Stick of Truth szerepjátékot más vállalatnak.

Mi is nagyon izgulunk a THQ játékainak jövője miatt, még a Facebookunkon is arról kérdeztünk titeket, hogy mi lehet a mai aukció végeredménye. Érdekes fordulathoz érkezett viszont az ügy, időközben ugyanis a South Park Digital Studios a bíróságon tett kifogást, hogy megakadályozza az Obsidian által fejlesztett South Park-szerepjáték eladását.

A South Park-jogokat birtokló cég szerint a THQ-nak nincs joga eladni más kiadónak a március 5-re várt The Stick of Truth-t, a 2011-ben kötött licencelési megállapodásban ugyanis állítólag ki van kötve, hogy kizárólag THQ hasznosíthatja a South Park címet, ha pedig mégis más kiadónál kötne ki a játék, a THQ "biztosíték" címén 2,275 millió dollárral tartozik a South Park Digital Studiosnak. Ezen felül a South Park-brigádnak elővételi opciója van a játékra, hogy mindenestül visszavásárolva, a THQ-tól függetlenül adhassa azt tovább másnak.

A január 18-án benyújtott dokumentumra a THQ három nappal később válaszolt, és arra kérte a bíróságot, hogy engedélyezze az eladást. A kiadó igyekszik konszenzusra jutni a South Park Digital Studiosszal, ugyanakkor leszögezte: az ő értelmezése szerint az említett kizárólagosság azt is jelenti, hogy úgy árulhatja a játékot, ahogy neki tetszik.

A végső döntést még nem ismerjük, reméljük, hamarosan erre is fény derül!

7.
7.
ReTrokyky
Többet nemtudunk mit reménykedni, Reméljük sikerül a piacra dobni a játékot ! :))
5.
5.
simon 555
Nekem mind1, hogy mi lesz a vége ennek, csak jelenjen meg március 5-én.
4.
4.
kivenoko
2.
2.
markoci555
szerintem valami kompromisszumos dolog lesz belőle és eladja a THQ, nemtom mennyi így játékiparban az a 2,275 milka, de szerintem sok :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...