Beengedhetik a játékkonzolokat Kínába

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 28.
  • Hardver
Link másolása
Az állami hátszelű China Daily számolt be róla, hogy Kínában tizenkét év után eltörölhetik a játékkonzolok tilalmát. A hírre a Sony és a Nintendo részvényei is erősödtek, hatalmas piac nyílhat meg a konzolgyártók előtt.

A China Daily kormányzati forrásra hivatkozva írta meg, hogy eltörölhetik a játékkonzolok több mint tizenkét éve tartó tilalmát Kínában. Az országban 2000-ben tiltották be a konzolokat, mondván, hogy a gépek hátráltatják a fiatalok szellemi és fizikai fejlődését.

A kulturális minisztérium hat másik minisztériummal karöltve vezette be annak idején a tiltást, ami csak akkor ér véget, ha mindannyian egyetértenek ebben. A China Daily szerint jelenleg is tárgyalnak az ügyről.

Ha Kínában is megjelenhetnének a játékkonzolok, óriási piac nyílna meg a gyártók előtt, nem véletlen, hogy a Sony és a Nintendo részvényei is erősödéssel válaszoltak az országból érkező hírekre - előbbi papírjai 9,1, utóbbié 3,4 százalékkal értek többet.

A játékok nagy népszerűségnek örvendenek amúgy Kínában, a lakosság PC-n és mobileszközökön játszhat, és paradox módon az online játék virágzik is, pedig a fenti gondolat jegyében tiltást érdemelhetne.

Viszont ahogy a Kotaku 2010-es cikke is rávilágít, a konzolok tilalma már most is csak papíron létezik inkább, ráadásul az országban tomboló kalózkodás elrettentő erejűbb, mint bármilyen törvény. A Sony 2004-ben Kínában is megjelentette a PlayStation 2-t, azonban a warez miatt képtelen volt vele pénzügyi sikert elérni.

A Nintendo iQue márkanév alatt forgalmazza a kézikonzoljait az országban, és bár a Wii-t is piacra akarta dobni, a géppel csak Hongkongig jutott. Az egyébként Kínában gyártott konzoloknak természetesen egy sor koppintása létezik a feketepiacon: a Wii-ét éppen Vii-nek hívják.

19.
19.
Stranger
Oké, jövőre sem lesznek új konzolok. xd
18.
18.
DON GONDOCS
Pont kínában nincs konzol na persze XD Azt hogy nem árusítják az rendben, de amennyi renminbi költött már a kínai nép ilyen gépekre abból már létrejött volna MChinasoft :D
17.
17.
ground
#16: Mégis mindenki ott termel.
Ez hatalmas piac a konzolgyártóknak.
16.
16.
Jared
kína fuuuuuuuu -.-' de utálom öket olyan buták -.-
15.
15.
daenath
"Az országban 2000-ben tiltották be a konzolokat, mondván, hogy a gépek hátráltatják a fiatalok szellemi és fizikai fejlődését."
Ja mert a fizetett farmolas online-ban nem hatraltata oket mi? Vicc kategoria :)))))
14.
14.
DevilGamer
Hát elképzelni sem tudom mekkora bevétel lenne a világ egyik legnépesebb országában konzolt árulni. Hirtelen BOOM!
13.
13.
turi
Microsoft részvényei nem erősödtek?
11.
11.
mestermagyar
#9: Mobiltelefon márpedig nélkülözhető. Én lesz'rom, hogyvan-e nálam kb.
10.
10.
elfdefender
"Az országban 2000-ben tiltották be a konzolokat, mondván, hogy a gépek hátráltatják a fiatalok szellemi és fizikai fejlődését."
Vagy inkább nem tudták őket (+ a szüleiket) eleget dolgoztatni...
9.
9.
azureknight0715
Ha azt nézzük a létező összes játék fejleszt még a lővöldözős játékok is pl a reakcióidőt. Ezenkívül több játék fejleszti még a logikai képességedet, angol nyelvtudást, kreativitást + remek feszültséglevezetők. Szal aki azt mondja hogy a játékoknak nincs értelme az a világ legnagyobb hülyeségét mondja.Azt 20-30 év múlva úgy is annyira alap lesz a játékvilág amiylen tempóban fejlödnek hogy simában el tudom képzelni hogy oylan nélkülözhetetlen dolog lesz mint pl most a mobiltelefon.
8.
8.
mestermagyar
#5: A portal az logikai játék, az épp valamennyire fejleszt is.
7.
7.
mestermagyar
#5: Talán mert ök nem Japán fanatikusai? Talán azért jönnej be, mert egész véletlen, nagyon különös módon fejlödött a kalózkodás ellenes védelem?
6.
6.
szasznyak
Ezek szereint hamarosan újraindul a ps2 gyàrtàsa a feketepiacra. :D
5.
5.
Neo1989
Látom ezek a Kínaiak nem hallottak még a Portalról, h szerintük egy játék csak szűkít szellemileg. Bezzeg a sok cigaretta amit elszívnak az nem gátolja a fizikai félődést. ÁÁÁÁÁÁÁ
Viszont ha régebben is szét kalozkodták a Sony masináit nem értem h miért mennének be megint. A történelmi ellentétekről nem is beszélve.
3.
3.
Csoola
Nekem ez teljesen új dolog volt, fogalmam sem volt róla, hogy pont Kínában tiltottak lennének a konzolok...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...