Nintendo: nem csökkentjük a Wii U árát

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo egyelőre hallani sem akar a Wii U árcsökkentéséről, úgy érzi, a vártnál gyengébb eladások hátterében az áll, hogy még nem kommunikálta megfelelően, milyen értéket képvisel az új konzol.

A Nintendo elnöke, Satoru Iwata a cég legutóbbi pénzügyi jelentése után a befektetőinek azt mondta: egyelőre nem szeretnék csökkenteni a Nintendo Wii U árát. A konzol nem úgy fogyott, mint azt várták, ezért övezte fokozott érdeklődés a gyártó jövőbeli terveit.

Iwata szerint a Nintendo tanult a 3DS hibájából, a Wii U-t már eleve veszteséggel árulja, ezért nem szeretné már most csökkenteni a konzol árát. Viszont úgy véli, az eredmények világossá tették, hogy a cég nem kommunikálta megfelelően a gép által képviselt értéket, így a jövőben ezen fog dolgozni, miközben igyekszik gazdagítani a Wii U játékfelhozatalát. Ergo: a Nintendo szerint egy marketingkampány és a játékok jelentik a gyógyírt.

A Nintendónak szembe kell néznie a problémáival

Érdekes cikket közölt a GamesIndustry International, az írás szerzője úgy véli, a Nintendónak "közbelépésre van szüksége". Szerinte a kiábrándító eredményekből az is leszűrhető, hogy a konzolgyártó tétlenül figyeli maga körül a dolgokat, és abban bízik, hogy idővel jobb lesz a piaci környezet. Hogy végre profit is szerepeljen a jelentésében, valószínűleg a marketingköltségeket is alaposan visszavágta, ami hosszútávon nem feltétlenül kifizetődő. A gép ára ráadásul még mindig magas, és a játékfelhozatal sem az igazi.

És a verseny egyre keményebb lesz: jön a Sony és a Microsoft új konzolja, érkeznek az androidos gépek, hogy az okostelefonokról, a tabletekről vagy a free-to-play játékok már ne is beszéljünk - a Wii U-nak tehát most kellene meggyőzni a külsős partnereket.

Iwata a befektetőknek elmondta: a Wii U eleinte szépen fogyott, de utána leálltak az eladások, ami részben a kiapadó játékforrásnak köszönhető, másfelől a Wii U komplexebb eszköz, mint a Wii, "nehezebb megérteni", és bár azokhoz valóban eljuttatták a gépet, akikhez először akarták, azokhoz már nem, akikhez második körben szerették volna. Ezért van szükség játékokra és reklámra.

De vajon elegendő lesz mindez? Nos, a cikk szerint a Nintendónak meredekebb húzásokra is szüksége van, 10 milliárd dolláros készpénzállományon ül, ebből lehetne játékfejlesztőcégeket venni, Wii U-exkluzív fícsöröket vásárolni a külsős címekben, vagy jókora árcsökkentést végrehajtani a konzolon. Meg lehetne csinálni a Skylanders Pokemon-verzióját, vagy más médiumokon (például rajzfilmeken) keresztül kellene terjeszkedni. A Nintendo viszont nem lép, csak reménykedik, és ez a legnagyobb baj.

Egységes platformot ide!

Szintén Iwata mondta a befektetőknek: a Nintendo már a jövőben érkező platformjaival is foglakozik, tervei szerint egységesítené a kézikonzolok és a konzolok architektúráját. Nem arról van szó, hogy egy gépet csinálna belőlük, hanem közös alapot szeretne a szoftverfejlesztés megkönnyítésére, így az operációs rendszer, a játékok és a különböző alkalmazások bizonyos elemei is könnyebben mozgathatók lennének az egyes platformok között, függetlenül azok teljesítményétől. Ezzel a lépéssel az említett játékhiány is orvosolható lenne szerinte.

14.
14.
myrte
A Skylanders Pokemon verziója mekkora királyság lenne. Arra biztosan ugrana minden Pokemon rajongó.
Most jelent meg, így is egész jó választék van játékok terén. Körülbelül annyi értelmes cím van rá, mint Vitára, pedig már 1 éve piacon van. Sajnos, díszként csücsül a Vita a vitrinben. Nincs rá cím, mert nem veszik. Nem veszik, mert nincs rá elég játék. A nagy ördögi kör.
13.
13.
Gamelord
#11: Így van. Monster hunter, Pikmin, Rayman, Bayonetta, Smash Bros, 3d Mario, Zelda. Többek között ezekről tudjuk hogy készülnek, és mind húzócím. Most tényleg nem sokról beszélhetünk, leginkább multiplatform címek vannak.
11.
11.
Szerintem a játékokkal van a gond. Melyik az igazán uber durva huzocim rá? Max egy mario u, de vagy valami tényleg nagy durranás kéne, vagy inkább akkor sok kisebb. De tényleg sokkal tobb. Ezt látom a vitanal is, hogy hol az a sok ps3as grafikaju játék rá ami kihasználja a gépet? Killzone mercs szeptemberben, egy ével utána? Túl sok, addig még mi jelenik megm ez a fő problem szerintem.
10.
10.
DON GONDOCS
Nembaj, aki akarta azmár megvette, aki meg olcsón akar megvárja a slim verziót. énis arra várok :)
9.
9.
secret.

Nintendo: nem csökkentjük a Wii U árát.
Én: Nem veszek Wii U-t.
Ilyen egyszerű. Azt hittem hogy a 3DS esetéből tanultak.
8.
8.
fojesz
#7: Valamit félreolvastál, ezek közül egyik cikk sem írja, hogy a gép nyereséges lenne.
7.
7.
Racsni1987
Én úgy tudom, hogy azért nem csökkentek árat, mert a gép nyereséges.

http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=19090&news
http://www.gamer365.hu/show-article.php?id=19098&news
6.
6.
Norbiii
#3: Egyetértek..Erre mondtam, hogy korai volt még a Wii U!
5.
5.
Norbiii
#4: Igaz, MARIO gamekért már megéri.:) :)
Én DKC részeket várom...
4.
4.
#1: Egyetértek....Nekem nem egy ismerősöm vett X360-at, és Ps3-at, mert úgy voltak vele, hogy a Wii U még elég drága, ezek meg olcsóbbak, és kb ugyanazt tudják...

Bár Mariok, csak Wii U-n lesznek, max ezért megéri az a plusz pénz. :D
3.
3.
daenath
Ugy jarnak majd mint a Sony anno a PS2 sikerei utan azt hittek a PS3-at viszik majd mint a cukrot, a Nintendo meg ugyanezt csinalja a Wii utan, sejhaj.
2.
2.
Norbiii
,,: Nagyjából, hangsúlyozom nagyjából ugyanaz a hardvere...! (kb),,

Mármint elsősorban a grafikára gondoltam.....Kb ugyanaz!

Sokan meg úgy vannak vele, hogyha van majdnem ugyanaz olcsóbban, akkor meg minek vegyek jóval drágábban...:)
1.
1.
Norbiii
Az emberek úgy vannak vele, hogy inkább vesznek pl: egy Ps3-at.
1: Sokkal olcsóbb.
2: Nagyjából, hangsúlyozom nagyjából ugyanaz a hardvere...! (kb)

Szerintem meg elég korán jött a Wii U.
Bár a Wii tényleg az utóbbi időkben gyengébben muzsikált, de szerintem még várhattak volna egy icipicit!

Hozzátenném: idő kell mire beindul, a NINTENDO hülye lesz árat csökkenteni már most, viszont ha lecsökkentené valamelyest az árát, akkor talán több ember venne WII U-t! Nehéz eldönteni, hogy mi lenne a legjobb megoldás....!
(Magánvélemény)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...