Elkészült a Tomb Raider

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 8.
  • Hír
Link másolása
A Crystal Dynamics a Tomb Raider hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkészült a sorozat legújabb része. A megjelenés márciusban esedékes, addig lehet találgatni, hogy sikerült a várva-várt reboot!

A Crystal Dynamics bejelentette, hogy befejeződtek az új Tomb Raider munkálatai, a játékra már csak a sorozatgyártás vár, így gyakorlatilag semmi nem akadályozza meg, hogy az időben, március 5-én megjelenjen PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

A készítők megköszönték a rajongók folyamatos támogatását és lelkesedését, amit azóta nyújtottak, hogy 2010-ben először leleplezték a Tomb Raider rebootjának koncepcióját. A fejlesztésben két stúdió működött közre, ez alatt két E3-as demó készült, továbbá 50 újságcímlap, 150 díjjelölés, 800 rajongói artwork, 2 ezer blogbejegyzés és 50 ezer rajongói visszajelzés született.

"És most eljött az ideje, hogy kézbe vegyétek a játékot! Őszintén reméljük, hogy élvezni fogjátok!" - üzenték a fejlesztők, majd hozzátették: ők rendkívül büszkék rá. Kíváncsian várjuk!

42.
42.
Yanez
#41: A megoldás egyszerû: nem kell megvenni minden sz@rt.Csak a tényleg tiszteletreméltó munkát.Szerencsére még sok ilyen van mostanság.De a fiatalok úgyis mindig megveszik majd az újabb CoD-okat meg a hozzá hasonlókat, mégha a dupláját is elkérnének érte.
38.
38.
l4cyk4
#37: A 35-ös téves. Elnézést nem tudom, hogy keveredett oda.
37.
37.
l4cyk4
#35: #29, #34: Praesagus, Karthágó bajnoka az igazság és a tisztelet a tiétek!

A játékot izgatottan várom, mindig szerettem Lara kalandjait. Remélem, hogy nem kell csalódnunk.
36.
36.
#34: Talán klónoztak míg aludtam? Nagyon igaz amit írsz, pont úgy mint nekem minden sorom, mindig. :-)
35.
35.
p3ti
#5: Ilyenkor mindig mosolyt csal az arcomra, mikor nem jelenik meg az adott játék a PCn. És mint anno az epic csinálta : Gears of war 1, letöltitek? Gears of War 2, nem kaptok belőle - és k*rvára rászolgáltok. Játékokat lehet venni olcsóbban is,pl. az angol ebayen néha már nevetségesen olcsón utánad vágják a pár hónapos címeket...
Akit ez nem illet, az ne vegye magára, minden elismerésem annak aki tisztességesen vásárolgatja a játszani valóit, platformtól függetlenül.
34.
34.
Karthágó bajnoka
#17: Úgy gondolom, több válasz létezik a letöltés problémájára. Az egyik, ami rögtön világossá válik az, hogy lopni nem helyes. Ez igaz lehet. A másik válasz inkább egy választás, hogy ki is a bűnös. Az, aki lop, vagy aki megtagadja a dolgozó ember ellátását, étellel, ruhával és pc játékokkal? Az emberek nem szórakozásból veszik ki a másik dagadt zsebéből a pénzt, de igen is nagyobb szórakozás, mint elkeseredetten kutatni a saját rojtos erszényedben úgy, hogy semmiben sem akad meg a kezed. Biztos, hogy a leggazdagabbakat kifosztó tolvajt kell üldöznünk ott, ahol nincs biztonság, béke és jólét? Lehetne erre azt válaszolni, hogy a játékok nem alapvető cikkek, lehet nélkülük élni. Igaz is, luxuscikkek, nekem ehhez csak annyi a felvetésem, hogy ahol a sajt, vagy a kolbász luxuscikknek számít, ott vannak még kötelezettségek elvont, erkölcsi alapokon? Vannak még itt ma, Magyarországon jogok, az élet és a lelki békesség jogain kívül? Ha léteznek is a közgondolkodásban, én nem fogadom el őket. Nem tudom sajnálni a fejlesztő-, és kiadócégeket. Akinek viszont annyi hiányzik a boldogságához, hogy játszhasson a gépén, de nem tudja megfizetni, azzal én együttérzek. Nézzetek körül, vessetek egy pillantást a kisgyerekes családokra vagy a dolgozó idős házaspárokra! Van itt aki azt gondolja, hogy szórakozásból isznak vizet és eszik az olcsó moslékot? Szórakozásból töltik le a játékokat, vesznek lopott biciklit, kínai ruhát? Remélem nem fogjátok soha magatokon érezni a szükséget, de bárcsak megértenétek azoknak a helyzetét, akiknek éppen most kell nélkülözniük! Kenyeret és cirkuszt a népnek!
33.
33.
traumraise
Szerintem elég lineáris túl arcade-os lesz a játék. Nekem ez jött le a gameplayekből. Semmire töltődő élet ergo nem kell medic pack vagy hasonló...kicsi Lara megy és nyolc kigyúrt kalózt tesz el láb alól stb. Én várok a tesztre és bővebb gameplayekre....de eddig nem túl vonzó.
32.
32.
headhunter86
Csütörtökön előrendeltem én is a Survival Edition-t. Remélem jó kis játék lesz. Már várom.
A warezos témához én csak annyit fűznék hozzá, hogy régen én is töltöttem minden félét, de manapság már függője lettem, hogy a nagy neveket és amiket szerettem és szeretek megszerezzem STEAM-re.
Márciusra még egy Starcraft II HoTS Collector's Edition is előrendelve. Húzós lesz a következő hónap játékok szempontjából.
31.
31.
#30: Ja, még egy apróság: azzal ha a tervezet szerint háborút folytatnak majd a használt játékok ellen, azzal a hozzám hasonlók utolsó esélyét vehetik el a még legálisnak vehető játékvásárlástól. Lehet hogy nekik most úgy tűnik hogy nincs különbség, de ha majd ismét játékírásba kezd a nép nagyipari szinten, akkor lehet csak igazán sírni a warez miatt!
30.
30.
#29: Ja, még a sztorihoz annyit: mi történt a PS2-vel és a legendás gyűjteménnyel?

Kuka. Kiégett a feje, a lemezek egy része meg a hengeres tokban ment tönkre már a tárolás alatt, de végül a többi is ment a gép mellé.

Az eredeti lemezekből mára nem sok maradt, mert egy részét elbizniszeltük az évek során, de néhány igazán szép emlék, például az MGS2-3 máig a csodálatos dobozában várja hogy valaki, valahol ismét megpörgesse egy PS2-ben. Semmi bajuk nincsen.

Szerintem tanulságos. Azóta sem írtam ki játékot.
29.
29.
#20: Nos, én anno, mikor a PS1 játékok még igen drágák voltak, belefutottam egy rossz gyári lemezbe: Tomb Raider. (Stílszerűen)

Mivel asszem Tesco-s vásárlás volt, így jól meg is szívtam. Sajnos az utolsó helyszín, Egyiptom az első pálya felétől folytathatatlan volt, mert az egyik kulcs nem volt a helyén. Nagy csalódás volt, meg is maradt bennem hogy a játék ezen része sajnos nem lett lezárva számomra. Később, mikor már a sorozat maradékát végiggyűrtem, a PS1 pedig megöregedett, és már a PS2 uralkodott, akkor a mi gépünk is átesett némi okosításon, és valami nevetséges összegért sikerült összehalászni egy ismerős ismerősén keresztül azokat a régi PS játékokat, melyeket már sehol nem lehetett kapni, és így a TR1-t is. Poén, mert már PS2-n Gran Turismo 3-aztam, ami 2001-ben nem kis dolog volt, számomra mégis hatalmas jelentőséggel bírt, hogy a fillérekért szerzett lemezeimen igazi klasszikusokra tettem szert, melyek hiba nélkül végigmentek a gépemben. Ekkor találkoztam először közvetve a warez-al. Ekkor még csak imádtam a játékokat, de nem tiszteltem őket úgy, tudatosan.

Később a hardveripar eldurvulásával PC gamerként kezdtem ráfaragni a játékokkal, és elég hamar elhatároztam hogy warezolt verziókban fogom magamnak kipróbálni a játékokat előbb, nem pedig a manipulatív, sokszor a végtermék minőségét egyáltalán nem vagy rosszul prezentáló demók által.

Aztán szépen lassan elfordultam a PC-től, és next-gen gépre kezdtem gyűjteni, miközben a PS2-n vallásos imádattal és szeretettel gyűjtöttem az eredeti játékokat, míg az is meg nem öregedett, és az sem esett át némi buheráción, melynek vége egy több mint 250 darabból álló hatalmas gyűjtemény lett, tele ritkaságokkal minden régióból, elképesztő felhozatallal, bekészítve az eredeti játékgyűjtemény alá, a gép mellé. Természetesen felét nem toltam végül végig, így mondhatni kissé átestem a ló túloldalára, de az tény hogy jó volt látni hogy az érthetetlen régiózárakon és megszűnt forgalmazáson is átlendülő szenvedély milyen különlegességeket varázsolt számomra lemezre.

Mielőtt elküldenétek az anyámba, tudni kell, hogy közeli PC-s ismerőseimmel (már megtért veterán PC-sként) folyton hadra keltem, hasonlóakat szajkózva mint itt sokan, fogtam magam és minden ünnepre megleptem magam néhány eredeti PS2 játékkal továbbra is.

Egyre inkább elvesztettem időközben a hitem ebben az egészben, melyért főleg a félkész játékok, a megerőszakolt folytatások és a DLC áradat tehető felelőssé, de azért ami jó azt ma is megtisztelem egy vásárlással, bár ez szinte soha nem aktualitásában történik, sőt, inkább kicsivel később, mikorra az ár a magamfajta csóró számára is elérhetővé teszi a játékot. Ne jöjjetek az ellopott drága autó példájával amit nem engedhetnék meg magamnak, ezért elveszem: eleget hallottam már.

Sajnos ha egyszer beruházol valamire, pl. egy konzolra szép reményekkel, de a fizetésed ingadozó, akkor kényszermegoldásokra kényszerülsz, és számomra ez is egy ilyen. Ennek ellenére ami eredeti azt nagy becsben tartom, a többi meg úgyis addig van meg míg tolom, és semmiképpen sem terjesztem vagy ilyesmi. Számomra máig minden platform az a játékállomás ami egykoron volt, ahová be-betérnek szakadt játékok, majd esetenként felöltöztetem őket egy-egy szép dobozba, vagy kiteszem a szűrüket végleg.

Ennek ellenére máig szeretem azt a kevés jó játékot ami készül, de sajnos a PS2-es korai évek és pláne a PS1 korszak aranyéráját már nagyon régen nem sikerült megütni, mikor is zsebpénzből, ösztöndíjból tettem félre megannyi máig legendás remekműre, amelyek éjjel-nappal ott pörögtek a gépekben, és melyekre még tényleg büszke lehettem.
28.
28.
Drazhar
Szuper hír, várjuk szeretettel :)
27.
27.
koffein
Várlak szeretettel Lara.
26.
26.
DarkLord
Már előrendeltem (bár a multi része nem érdekel egyáltalán) de kell a gyűjteménybe, mert ütős a doboz ütős a lesz a játék..meghát Lara ugye :D
25.
25.
Yanez
#20: Nagyon betalált a komid!Egyesek tényleg inkább kussolnának, ha már nagyban töltögetnek.Nem is értem miért kell ezért büszkének lenni!?!?!Sokan hencegnek azzal, hogy ők bizony ingyér játszanak, mert van a torrent meg az anyám micsodája.Inkább szégyelnék magukat!
24.
24.
Yanez
#23: Értem én a logikádat, de ezekszerint az én meg Ragnarox007 kommentje számodra friss levegő.Tudom, hogy úgyiscsak a 20 éven felüliek értik meg a lényeget és emiatt senkit sem hibáztatok.Csináljatok úgy, ahogy nektek jó!De mindenekelőtt a TISZTELET!
23.
23.
biohazard rex
#13: Eddig a az összes Crystal Dynamics-os Tomb Raiderre megelőlegeztem a bizalmamat és nem azt kaptam amit ígértek. Szóval igen, ha ez jó lesz akkor a következő részt megveszem. Nem is beszélve arról, hogy nekik ez már a 2. TR rebootjuk...
22.
22.
Yanez
#20 #21: Welcome to the brotherhood!
21.
21.
Cuppak
#16 +1, régebben én is torrenteztem amikor nem volt lehetőségem játékokat venni.. mostmár közel 300 játékom van steamen, támogatom a kiadókat!
20.
20.
Rico424
Ragnaroxal és Yanezzel teljesen egyet értek!!!De legalább fogná be az a száját,aki torrentről töltögeti a játékokat,és az életbe nem vett még meg egy számára kedvenc vagy nagyon várt játékot!Az ilyeneknek ajánlom,hogy rendeljenek legalább egy játékot,és majd megtudják mennyivel másabb érzés a kezükbe fogni,és nem pedig letöltögetni!
19.
19.
Azeroth87
#16: Egyet értek.

Engem pontosan ezek miatt a hozzállások miatt nem érdekelt anno, hogy lehet-e chippeltetni, a PS3-at. Nincs letöltött játékom, se telefonra, se gépre (konzol eleve kizárt, de ott sem tenném). Mindenem eredeti és erre büszke is vagyok. Nem dohányzom, nincs más káros szenvedélyem... én ide teszem a pénzt!
18.
18.
Yanez
#16: Ember, minden elismerésem!Te még nálam is tisztábban látod a dolgokat.
17.
17.
Yanez
#15: Sajnálom barátom, ha nem értetted meg mondandómat.Én tényleg csak azt próbáltam leírni, hogy egy munkáért minimum egy köszönöm jár.Ami ez esetben az, hogy egy komolyabb fejlesztő játékát megveszed, ezzel kimutatva háládat és dícséreteted a munkáukért.Mindenkinek jól esik, ha látja, rászolgált a fizetésére, nem pedig a levegőbe ment az igyekezete.Még a suliban is jólesik csillagos 5-öst kapni a leckéért vagy feleletért, mert a rendesen elvégzett feladatért kijár a jutalom, különben elvészne iránta az érdeklődés.Ha úgy érzed nincs igazság abban, amit leírtam, akkor örömmel várom véleményed e dologról.De ha egyetértesz, annak is örülni fogok.
16.
16.
Ragnarox007
#13: Teljes mértékben egyet értek! És sokszor pont az ilyen hozzáállás miatt nem készül egy adott játékból folytatás, vagy rosszabb esetben bekövetkezik a csőd... Persze az emberek többségét nem érdekli, hogy mi lesz a fejlesztőkkel és a kiadóval, gyakorlatilag pont le szarják... De mikor nem jön egy sikeres játék folytatása, ami kritikailag elismert (pénzügyileg már kevésbe ugyebár, pont az ilyen torrentes huszárok miatt) akkor meg jön a sírás, hogy mi az hogy nincs folytatás?? Azért "barátaim" mert gyakorlatilag leszarjátok a készítőket (tisztelet a kivételnek), és semmibe veszitek a munkájukat, ami igencsak nem könnyű feladat a részükről, de a többséget ez pont nem érdekli... És most senki ne jöjjön azzal a szöveggel, miszerint húúú de drágák a játékok, mert ez nem igaz, és mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok valami pénzes emberke, de még is megveszem eredetibe ami tényleg ki mondottan tetszik/érdekel + ezzel is megtisztelem a fejlesztőket/kiadókat... Egyébként pedig, ha 3-4ezer forintba kerülne egy játék, a többség akkor se venné meg, és ezt 100%-ban ki merem jelenteni... és miért? elég csak megnézni mi megy a mobilos játékoknál is, sokszor hiába 200-300 forint egy játék (lásd Dead Trigger, ami már szintén ingyenes az ilyenek miatt) még is az emberek 70%-a letölti, és azért ez már az undorító határt súrolja, mert akinek ez az összeg is "sok", akkor az ássa el magát... vagy készítsen évekig valamit, adja ki, és majd rájön milyen remek érzés is, mikor gyakorlatilag egy forintot se lát a munkájából... Torrenteseknek szívből kívánom, hogy legalább egyszer éljék át ezt az érzést... Garantáltan át fognak értékelni 1-2 dolgot...
15.
15.
Karthágó bajnoka
Jó kis game lesz ez! Yanez neked kívánom hogy ne csak nézz és ítélkezz, hanem láss és gondolkodj is! Ne csak megválaszolj egy kérdést, hanem legyen róla fogalmad, hogy mi is a kérdés. Nem az én feladatom, hogy megértessem veled ezt. Csak rajtad múlik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...