Törölték a Wildmant, bajban a fejlesztők

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 12.
  • Hír
Link másolása
Habár még négy nap volt hátra a Wildman kickstarteres kampányából, nagyon úgy tűnt, hogy a kitűzött 1,1 millió dollár csak hiú ábránd maradt. A Gas Powered Games elébe ment a kudarcnak, és elkaszálta a projektet.

Jóval több forgott kockán annál, hogy a Gas Powered Games jövője egyetlen crowdfunding sikerén múljon. Chris Taylor még a határidő lejárta előtt lelőtte a Wildmant, és más módon szeretné megmenteni cégét.

Beigazolódott a tegnapi gyanúnk: még négy nap volt hátra az RTS-RPG hibrid kickstarteres kampányából, ám a megvalósításához szükséges 1,1 millió dollár fele sem gyűlt össze: 504 ezer dollárnál tartottak a srácok. Chris Taylor kihúzta a dugót és törölte a játékot, a Gas Powered Games nagyon hálás mindazoknak, akik támogatták a projektet, ám most más módon szeretné megmenteni a stúdiót - konkrét részletekkel nem szolgálhat.

Akik követni szeretnék az elkövetkezendő kalandos napok alakulását, iratkozzanak fel a csapat fórumára, ahol naprakész részleteket olvashatnak majd a szappanopera történéseiről. Chris Taylor reméli, hogy hamarosan új fejezet kezdődik a cég életében, és mi reméljük, hogy hallunk még biztató részleteket a Gas Powered Games felől!

16.
16.
Krees
#15: Nincs ebben ellentmondás, le van írva a Kickstarter oldalán is, de mint indie fejlesztő, én magam is foglalkozom ezzel. Igaz Mo-ról Kickstarterre necces feltenni dolgokat, próbáltunk mi is, de inkább az Indiegogo nevű oldalt választottuk, ott viszont nem volt meg a kellő publicitás.

Indul olyan oldal is, amiben valóban részvényeket veszel a játékból, és az eladott példányszámok után fizetnek, úgy hívják, hogy Gambitious (http://gambitious.com/). Dán oldal, itt tényleg 'befektető leszel', ugyanis részesedést kapsz az eladott játékból.

Illetve van egy olyan, ahol a szervezők átveszik a költségeid, Neked viszont be kell mutatni a legújabb verziókat, bizonyítván, hogy halad a meló, és a bevételből, amit az elkészült játék hoz, szintén vonnak le egy csekély százalékot, ez pedig az Indiefund (http://indie-fund.com/)

Az egyszerűbb felteszem a játékom X összegért, amiből a kiadó kap Y%-ot jellegű boltokat pedig nem részletezném, Indiecity (indiecity.com), illetve az indievania (indievania.com) oldal elég lesz ebbe a kategóriába.

Bocsi a hosszú postért,de remélem így mindenki számára tisztáztam a helyzetet :)
15.
15.
Extol
#11: Na, van egy kis ellentmondás akkor most.
12.
12.
Dercsi
Igazából nem is tudom hogy sajnáljam , vagy ne őket... Lett volna talán egy pici esélyük ha újítanak valamit, nem pedig egy agyoncsépelt atomjáig lerágott diabló klónnal próbálkoznak...
11.
11.
Krees
A Kickstarter csak akkor von le pénzt, ha sikeres a project. Ha összegyűlt a szükséges összeg, akkor vonják le a felajánlott adományokat a kártyáról, és ezekért cserébe az adakozó is kap valamit, attól függően, mennyit adományozott (pl.: kisebb adománynál credits, vagy valami ingame extra, de láttam olyat is, hogy $10000 adományért cserébe személyesen találkozhattál Tim Schaferrel egy vacsorán).

Ha bukik a projekt, az adományozók nem vesztenek semmit.

On: Sajnálom a GPGt, remélem viszontlátom még őket valahol, még ha mobilfronton is.
10.
10.
Ooorky
#6: Olyan, mint ha való életben vennél induló cégben részesedést/részvényt. Nem tudhatod, hogy visszatérül-e a befektetésed...
9.
9.
BrockSamson
#6: Kickstarter nem adomany, hanem befektetes. Olyan mintha elmennel moziba, csak nem azzal tamogatod a filmet, hogy az elkeszult alkotasert fizetsz, hanem mar a megvalositasba is beszallsz. Ennek megvan a kockazata, de azzal tisztaban vagy amikor regisztralsz.

Gondolom te sem kuldod el minden mozijegyed arat a nagymacskamentoknek es ulsz helyette otthon.
7.
7.
D3ath
#6: Te nyilván az a réteg vagy aki beéri az évi 1 darab Call of Duty, NFS, résszel.
3.
3.
rics92
És mi van azokkal a pórul jártakkal akik pénzt adtak nekik?? Mert szerintem 100%, hogy nem kapják vissza a suskát...
2.
2.
DON GONDOCS
Úgynézki így a GpG is mehet mobilos játékot heggeszteni.
1.
1.
DON GONDOCS
Ennyire rossz a helyzet? vagy csak túl nagy az elvárás?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...