Nőtt az amerikai játékipar januárban

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 16.
  • Biznisz
Link másolása
Még mindig az Xbox 360 az Egyesült Államok legkeresettebb konzolja, ötször annyit adtak el belőle, mint a Wii U-ból. A játékok között a Call of Duty: Black Ops II és a Far Cry 3 volt a legnépszerűbb.

A tavalyi eredmények után üdítő teljesítményt láttunk az amerikai játékipartól, az NPD Group januári jelentése szerint az elmúlt hónapot 9 százalékkal nagyobb, 834,7 millió dolláros forgalommal zárta piac, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A hardvereladások 4 százalékkal nőttek (205 millió dollár), a szoftvereladások stagnáltak (393 millió dollár), miközben a kiegészítők értékesítései valósággal megtáltosodtak: a 30 százalékos pluszt (256,6 millió dollár) a Skylanders-szériának és a különböző előfizetői kártyáknak köszönheti az iparág. Üröm az örömben, hogy a számok valamivel túloznak, az NPD statisztikai okokból ugyanis kénytelen volt öt héttel számolni januárra, a szokásos négy hét helyett.

A játékeladások toplistája a következőképpen alakult:

  1. Call of Duty: Black Ops II
  2. Far Cry 3
  3. Just Dance 4
  4. NBA 2K13
  5. Madden NFL 13
  6. DmC: Devil May Cry
  7. Halo 4
  8. Assassin's Creed III
  9. Skylanders Giants
  10. FIFA 13


Januárban is az Xbox 360 volt a legkeresettebb konzol (ez már a huszonötödik hónap a sorban), 281 ezer darabot adtak el belőle. A Microsoft szerint a fogyasztók 338 millió dollárt költöttek a boltokban az Xbox 360-nal kapcsolatos termékekre, a konzol piaci részesedése 44 százalék az USA-ban.

A Wii U-ból mindössze 57 ezer darabot passzoltak el, ez az Xboxok ötöde. Azt már tudtuk, hogy a Nintendónak nem megy jól mostanság, Jesse Divnich, az EEDAR elemzője mindenesetre óva int attól, hogy a Wii U teljesítménye alapján ítéljük meg a céget: szerinte a Nintendo-platformok eladásai összességében még mindig lepipálják a riválisokat.

33.
33.
markoci555
nem hittem volna hogy a listán látom a Skylanders Giants-ot/et :)
32.
32.
Yanez
#31: Hidd el barátom, hogy a legtöbben az új CoD-okat nyomják.És amikor bejelentik a következôt, úgy várják, mint a messiást.
31.
31.
Rico424
Szevasztok!
Ha már a COD-ról megy a téma,akkor annyit hozzá tennék,hogy volt szerencsém egy jó párszor(munka végett) az USA-ban járni,(azon belül New-York)s valóban a COD-ért megőrülnek a gamerek!S ha hiszitek ha nem,a legtöbben még mindig a 2.világháborús,COD 2. részét szeretik a legjobban!Vagy is inkább úgy mondanám,hogy annak a multiját tartják a legjobbnak az összes COD közül.De a single-jét is rengetegen tolják a mai napig!Úgy vannak ezzel a 2.résszel,hogy hagy álljon a polcon,mert ha bármelyik játékukat megunják,ezt bármikor szivesen veszik elő,mert ez megunhatatlan!
30.
30.
errorHD
#16: Az igen! A COD a játék élménye miatt szar háháháXDD épp hogy az adja el te szerencsétlen. Több évre lemaradt grafikailag és még mindig toplistás akkor mi adja el?Megnézném a BF3 at COD szintű grafikával hogy akkor is ekkora hyp lenne-e belőle mint most.És abba gondolj bele mi lesz ha pl kijön az új COD új motorral szebbel mint a BF3 akkor mekora sikere lenne.
29.
29.
trion96
#25: Gondoltam és nem is azért írtam. :)
28.
28.
Jared
Csodálom hogy az usa ismeri a dmc-t :-)
27.
27.
BrendOoN
#16: VGA 2011:
Game of the Year: Skyrim
Shooter of the Year: Modern Warfare 3 :D
26.
26.
Gamelord
#24: Hát, könnyebb egy még nem befutott konzolhoz hasonlítani :)
25.
25.
Norbiii
#19: Az én listám sok Super Mario-ból, és DK-ból állna. :) :) :) :)
24.
24.
daenath
Azert erdekes hogy a Playstation-t mar nem is veszik konkurencianak a nagy amerikanusok :P Xbox vs. Wii U? Es PS3 mar nem is szamit? Hat ez epicfail.
23.
23.
Gotham123
#18: Hát igen,sajnos vannak divatutálók,mellesleg akik fikázzák azok legtöbbje ugyanúgy játszik vele,tehát nonszensz....
Plusz a COD a technológiab_ziknak szokott a célpontjában lenni,de attól hogy még szép egy játék nem biztos hogy jó....
22.
22.
Gotham123
#17: hát amikor kijött az volt,mellesleg az év shootere 2011-ben....
21.
21.
trion96
#16: Komolyan nem kötöszködésből, de mikor lett a bf3 az év játéka? XD Ne érts félre a bf3 jó játék
20.
20.
trion96
#18: Nekem pl nem azzal van bajom h a codba nem újítanak semmit. Hanem inkább maga a játékostársadalommal hogy egy ilyen játékbol fogy messze a legtöbb!
19.
19.
trion96
#7: A far cry 3 meg az ac3 jó játék szerintem. A többi nem tetszik, vagy nem ismerem ezért nem is fikázom
18.
18.
latyaa
#16: A cod nem is azért lett kitalálva hogy te gigászi pályákon járkálj. Nem hanem azért hogy pörögj, Cod az egy nagyon durva pörgős és izgalmas játék, igen izgalmas mert az is!!! Ha gigászi pályákat akarsz ot BF3. Én anno meg vettem bf3-t és el is adtam kb 2 hétre rá mert unalmas volt szerintem a multija meg minden, Volt hogy 5 percig csak tonyogtam hogy eljussak egyik pontról a másikra. Codba meg pörögsz szórakoztat. A másik meg hogy évről évre ugyan azt adják ki duma ... MOst mire vártok mit rakjanak bele ??? Ufokat ?? Gyilkos cápákat ? Jetit ??? Netán Godzilát ?? Miért változtassanak azon ami jó , és meg is veszik az emberek . Nem tudom mikor valaki írja hogy há évről évről ugyan az meg minden .... Meg kérdezném hogy miért te mit raknál bele mit változtatnál rajta ??
Cod az úgy jó ahogy van, és sokan már csak divatból szekálják , mert divat mint most gangnam hülyeség. Meg verhetek máglyán elégethettek de ez így van.
Szerintem persze valakinek nem fog tetszeni amit írtam, de hát nem egy a véleményünk:)
17.
17.
Danthe
#13: mw3 nemtom hogy toplistás-e lehet hogy az ...De remélem nem :D
16.
16.
Danthe
#5: ami a bo2-t illeti az emberek nem a grafika miatt utálják hanem a szar játékélménye miatt. ami szar benne az a kis pályák,valósághűtlen fizika és amikor felidegesít a sok low...néha ha nem lenne killcam azt se tudnám ki ölt meg

A battlefield 3 nem véletlenül lett az év Játéka
15.
15.
NaughtyDani
14.
14.
Danthe
#2: 1 rossz szót ne szólj a dmc-ről. Jogosan van a top-listán
Én az elejére tenném.
13.
13.
Gotham123
#2: Nem értem hogy miért kell állandóan basztatni a COD-ot,már évek óta ugyanaz az engine,5-8 órás kampány,apránként bővülő multiplayer---->és akkor mi a f@sz van??
Hogy ha bejön az embereknek és működik akkor miért ne csinálják??Hiszen minden évben toplistás és legtöbbször első helyezet.Pörgős,adrenalindús,szinte csak gyalogos harc,ahogy látod a legtöbb ember ezt szereti,köztük én is.

Nem mondom azt hogy szar a BF,de nekem nem olyan pörgős mint a COD,sőt....
12.
12.
mestermagyar
11.
11.
Gamelord
#5: De, csak ezzel inkább öngólt rúgtál :)
9.
9.
Norbiii
#7: Meg még a kosár elmegy, a táncot meg az Asszony szereti. xd
8.
8.
errorHD
#2: Milyen érdekes a COD-osok flamelnek a BF3 alá, ez épp hogy fordítva van és nemtom mér nem lehet azt megérteni hogy nem mindenki a lassú vontatott játékokat szereti. BF3 szerintem is sokkal jobb mégis coddal többet játszok nem véletlen, azt a vontatott játék élményt ami a BF3-ban van elég fárasztó élvezni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...