Elemzők: a PS3 ára is csökkenhet

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 17.
  • Biznisz
Link másolása
Nem csak a PlayStation 4 bejelentésétől lehet hangos a jövő hét, Michael Pachter játékipari elemző szerint a Sony a PlayStation 3 árát is csökkentheti, és később hasonló lépésre szánhatja el magát a Microsoft is.

Ahogy a PlayStation 3 bemutatkozása idején, úgy a Sony valószínűleg most, a PS4 bejelentésével sem fogja cserben hagyni az előző generációs PlayStationt, és minden eszközt megragad majd, hogy újabb vásárlókat állítson a PS3 mellé. Michael Pachter, a Wedbush Securities elemzője ezért gondolja azt, hogy a konzolgyártó a PS4 bemutatása mellett a harmadik generációs PlayStation árát is csökkentheti hamarosan.

A GamesIndustry International idevágó kérdésére Pachter tömören annyit mondott, hogy már "február 21-én" számíthatunk az árcsökkentés bejelentésére, szerinte a Sony 200 dollárért kínálná a jövőben a PS3-at, és ehhez igazodhat az Xbox 360 árazása is, aminek átalakulásáról az E3-on adhat tájékoztatást a Microsoft. Fontos megjegyezni persze, ez csak egy elemzői vélemény, és ha nem ez is lesz árcsökkentés bejelentésének pontos napja, az belátható, hogy a Sony nem fog sokáig várni vele.

A Sony egyébként jó ideje nem csökkentette a PS3 ajánlott fogyasztói árát, az utóbbi időben különböző bundle csomagokkal próbálta élénkíteni a keresletet a konzolra. Ilyen pakkokból szintén érkezhet egy-kettő a közeljövőben, az új God of War kapcsán már biztosan, a The Last of Us kapcsán pedig jó eséllyel kapunk majd ilyet.

42.
42.
greenmelon
Nagyon durva áreső akkor nem lesz, 12 gigás super slimet már most is lehet kapni alig drágábban (50k). Mindenesetre örülök neki, mostanában tervezek PS3-at venni.
41.
41.
kiraly001
#13: Most(ha igazak a hírek,de a statisztika igen),hogy jun 14-én megjelenik a last of us,a konzolboltokban emelkedett a ps3 megrendelése
40.
40.
kiraly001
#39: Uncharted 1-2-3,Last of us.
39.
39.
br1Koo
#13: Tekken, ratchet & clank, gran turismo, talán god of war, ezekért MÁR érdemes beszerezni egy ps-t (meg hát red deadet is sorolhatnám ide, csakhát az nem ps exklúzív)
38.
38.
randall13
#35: W..... T...... F......
Hallod, olvasd végig a kommentjeimet, aztán olvasd végig a sajátod. Aztán ha végeztél, még egyszer. Ezt nem bunkóságból írom, csak annyira nincs köze a te válaszodnak az enyémhez, hogy most is azon filózok, lehet csak félrenyomtad a gombot. Ez esetben bocs, a fenti sorokat tekintsd semmisnek.
37.
37.
Ezért jó az új generáció, a ps3 mellé olcsón veszek majd egy boxot is, és kijátszom amit ott kihagytam :)
36.
36.
Ezen mi a rakot kellet elemzoknek elemezni.
Kijon az uja akkor a reginek letoljak aza arat, hogy vigyek meg el azt a 9000000000000000000 darabot amit legyartottak.
Kurva nagy "fasziszdasz" volt rajonni tenyleg.
Es ezert fizetest kapnak valahonnan nem is keveset.
35.
35.
Ra1D3n
#29: Olvasni és értelmesen kommentelni még oké, de baromságot beböfögni hülyeség csak azért mert azt gondolod, hogy a te véleményed szent és sérthetetlen. Ha megalapozott érveléstől mentes baromságot írsz, ne csodálkozz, hogy rákontráznak a kommentjeidre. A mostaninál pl lerítt, hogy nem, hogy nem vagy teljesen képben az adott konzol játékfelhozatalával, de ki is jelentetted, hogy te csak "PC only RTS mostly" kategória híve vagy. Így ne haragudj, ha sértőnek találtad a kommentemet, de úgy érzek mások nevében is kifejtettem a véleményt erről a hozzáállásról. PS3-at előreláthatólag akár 2020-ig is gyárthatják, ha abból indulunk ki, hogy a PS2 gyártását nem is olyan rég állították le...
34.
34.
Quent1n
#15: Sonynál garancia amúgy sincs nagyon az az egy év az vicc :D

Én a sajátom nem féltem a túlzott értékvesztéstől elég komplett és igen keveset nyúzott kis pakk nem is fogom eladni azt hiszem. Plusz sok függ attól, hogy az új gép kompatibilis lesz e a PS3-as gammákkal valamilyen formában vagy sem.
33.
33.
trion96
#32: Igen ebben igazad van :)
32.
32.
iTomi13
#28: Jól emékszel, kicsit döcögött, amit én a PS3 processzorának és az XBox 360-hoz való késésnek tudok be. Mondjuk inkább az előbbinek, mai napig nehézkesen és minőség vesztéssel történik az átportolás. Viszont az exkluzív címek mindenért kárpótolnak!
31.
31.
ViktorG
Kiváncsi leszek, hogy ezek után mit lép a Microsoft :D
29.
29.
randall13
#23: Bocs, hogy használom az oldalt és szeretnék képben lenni minél több dologgal kapcsolatban.
28.
28.
trion96
#27: Ps vitára sincs nagyon játék, igaz az kicsit más téma. De ha jól emlékszem a ps3 is nehezen indúlt be.
27.
27.
iTomi13
Esküszöm nem értek egyeseket...
Mi ez az egész, hogy ha jön is majd jövőre "PS4" nem nagyon lesz rá játék? Szerintetek a fejlesztők nincsenek tisztában azzal, hogy mikor mi jön? Mert szerintem hamarabb tudnak róla "egy kicsivel" ,mint mi.
Én várom az új PlayStationt, remélem bejelntik (mondom ezt PS3 tulajként), mert emlékszem annó azért vettem konzolt, hogy olyan játékot is játszhassak aminek nem hogy szebb grafikája volt konzolon, de még csak nem is ugyanaz az akkori next-gen játékmotor volt PC-én, mint a PS3-an XBox 360-on.
A PC nagyon csunyán veri a konzolt grafika terén, amin nem kell csodálkozni, de szerintem mindkét konzol megérett a frissítésre.
26.
26.
Moldren
Tervezem már régóta PS3 vásárlást. Így még jóhogy várok:)
25.
25.
Batman
Milyen matematikai egyenlettel jöttek rá erre a hihetetlen megoldásra? Feltalálták a spanyolviaszt!
24.
24.
trion96
#22: Igaz a sötét kifejezésért elnézést kérek. Néha meggondolatlanúl mondok/írok dolgokat. Én is szoktam stratégiázni főleg gépen merta azoknak nem nagy a gépigényük. A crysis meg nagy gépigényű társai maradnak ps3 ra. Sőt amúgy néha szoktam red alertezni psx en pedig az már 96os játék
23.
23.
Ra1D3n
#22: Ha PC-s vagy és RTS-ek a kedvenc játékaid, akkor mégis mit keresel ennél a hírnél? Jah, mert manapság menő odatrollkodni hírekhez? Ettől lehetnél bölcsebb azért... Amúgy meg kinek erre van igénye, kinek arra. Nem kell ezt felfújni. Egy igazi gémer nem veti meg egyik konzolt sem, hanem játszik azon a platformon amit preferál és nem pofázik feleslegesen...
22.
22.
randall13
#18: Nyilván azért írta, hogy nem éri meg neki venni ps3-at, mert amiket te felsoroltál, őt nem érdeklik... Nem kell belemagyarázni saját fikciókat. Mellesleg bocs, hogy hidegen hagy a Heavy Rain, ezek szerint egy sötét tróger vagyok, csak mert az RTS-eket szeretem (mondjuk azért megnézném, hogy mit kezdenél egy stratégiával).
21.
21.
Falcon
ha ez igaz akkor 45 ezer lesz egy ps3!! az szép lenne, és a ms is fel van adva a lecke
20.
20.
Trapyd
Sőt, mivel használtan elég jó áron hozzájuthat az ember az áhított címekhez, pláne megéri.
19.
19.
Trapyd
Bizony bőven megéri még most is vásárolni egy gépet.
18.
18.
trion96
#13: nem hanem pl heavy rain ért és beyond two soulsz ért! De ha te ezekhez túl sötét vagy a te bajod! Már sokszór el lett mondva h a pc nem helyetesíti a konzolt és ez fordítva is igaz. Lehet h lenne olyan cím ami ôt érdekelné. Különben sem azt mondta h vegyen ps3at hanem h ha akar konzolt akkor még a ps3 is megéri.
17.
17.
Trapyd
#13: Én jópár címet összegyűjtöttem, amiért a PC mellé megvettem a PS3 at. Most meg Wii t fogok venni. Tök jó mindenki utálni fog, mert nem passzolok majd sehova. Sehonnai, bitang, mutáns lény leszek egy ... egy korcs.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...