PS3-ra és PS4-re is megjelenik a Diablo III

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 21.
  • Bejelentés
Link másolása
A PlayStation Meeting legnagyobb meglepetését nem az új konzol leleplezése, hanem a derült égből villámcsapásként ható bejelentés jelentette: PS3-ra és PS4-re is megkapjuk a Diablo III-at.

A Blizzard Entertainment fejese, Chris Metzen is feltűnt a Sony buliján, ráadásul sima farmer-bőrkabát kombóban, nem pedig fejlesztői kockás ingben vagy öltönyben, mint a többiek. Bejelentése mégis sokakat lehengerelt. A Diablo III konzolos verziója már régóta a szóbeszédek tárgyát képezi, ám ma, február 21-én hivatalossá vált, hogy PlayStation 3-ra és PlayStation 4-re is megjelenik a patinás akció-szerepjáték.

Az alábbi képek már a konzolos verzióból származnak:


Metzen elmondta, hogy a konzoljáték-fejlesztés a vérükben van, sokat gondolkodtak rajta, hogy melyik frencsájzukat lehetne átültetni konzolokra úgy, hogy megtartsa "hozzáférhetőségét", és végül a Diablo III mellett döntöttek.

A playstationös Diablo III gondosan optimalizált irányítással lesz felvértezve, és új négyjátékos kooperatív módot tartalmaz majd. Új eszköztár és karakter-testreszabási lehetőségek várnak ránk. Hősünket közvetlenül terelgethetjük, lévén az egeres kattintgatást elfelejthetjük. A dinamikus kamera is a konzolosok igényeinek felel majd meg, de Metzen megjegyezte, hogy a Diablo III-mal soha nem volt egyszerű játszani.

A játék már fut a Blizzardnál, a játszható PS3-as verziót a Bostonban megrendezésre kerülő PAX Easten próbálhatják ki az érdeklődők, március 22-24. között.

39.
39.
BudTerence
Amúgy nem csak a Diablo 1 jelent meg konzolra, hanem a Warcraft 2-ből is volt Sega Saturn és Playstation verzió. Ennyit arról, hogy a Blizzard "csak PC" fejlesztő.
38.
38.
Yanez
#35: Rossz napod volt, p3tikém?Az ilyen komizás nagyon nem vall rád, főleg ha egy ember csak az őszinte véleményét mondja el arról, amit a múlt tapasztalataira épít.
Egyébként meg ez olyan, mint a Dead Space 3: van akinek így jobb, van akinek úgy volt jobb.Mindenki másképp csinálja és ezt tarsuk tiszteletben!
Trapyd: Ahány ember, annyi játszási szokás.Mindenki a maga módján gamer!Ezt is figyelembe kell venni.( ezt főleg a 34-es komidra értem)
Remélem senkit nem bántottam meg ezzel a hsz-el.Gaming forever!!!
37.
37.
Trapyd
#35: Neked annyira helyes és annyira helytelen megnyilvánulásaid is vannak, hogy néha csak pislogok.
36.
36.
Trapyd
#35: Látom szeretsz személyeskedni te rühes kupec, majd ha hazajöttem mondok egyebet is. Egyébként meg annyit veszel magadra a hozzászólásomból amennyit akarsz.
35.
35.
p3ti
#34: Ekkora baromságot már rég olvastam. Arról a szóról te még sosem hallottál hogy hangulat ? Ha játszottál volna 15 percnél többet a 2. résszel akkor legalább tudnál miről írsz. Kapzsiság? miről beszélsz? A játéknak nincsen lelke. A blizzard ügyesen kihasználta a 2. rész sikerét, és kifacsarta belőle az utolsó fillért is. Kíváncsi lennék hogy hányan vennék meg a 4. részt ezek után. Amúgy meg a játékot az utolsó 2 évben alakították át, így dobták az eredeti jó terveket a kukába. Ha ez neked jó akkor nyugodtan fuss és farmold azt a 25,6 métert 4396x. Sőt, az ötlettelen aktokat is játszhatod újra és újra. Még annyi kreativitás sem volt bennük hogy az aktok különbözzenek a 2. résztől. Ha te lekapzsizod azokat akik mást vártak, akkor téged tökéletesen megtaláltak, buta rendszerhez buta ember való
34.
34.
Trapyd
Vannak hibái a játéknak nem is 1. Szeretem a D3 at, mint ahogy szeretem az előző részeit és ha jól megcsinálják akkor örüljön neki más is. A saját hülyeségetek és kapzsiságotok, miatt nem szeretitek. 1 értelmes érvet nem tudtok mondani, hogy miért nem jó a játék. Ha megpróbálnátok simán sarokba lehetne szorítani titeket. Azt meg nem is értem, milyen alapon nevezi magát hardcore játékosnak az aki, olyan nehézségre állítja be a játékot, hogy szó szerint 2 sec alatt darál le akármit és így szerez geart, pénzt. Röhej és unalmas. Mindent pontosan tudni lehetett a játékról mielőtt kiadták volna. Akkor mégis hogyan lehetett benne csalódni? A Blizzard a ti emberi kapzsiságotokra építve adta ki ezt a játékot és nagyon is bejön nekik csak ezt nagyon kínos lenne bevallani még saját magatoknak is. Emléxem mikor kijött a 2. agyba főbe fikázták, hogy mennyire meggyalázza az első részt és milyen rossz a játék. Hasonlítjátok egy kiegészítővel, 10 évi patcheléssel rendelkező részhez? Röhej. Nem tetszik a rendszere, mert butított? Kaptál egy álszabadságot a 2 ben is és mire mentél vele? Mire ez rendesen be lesz lőve bőven több lehetőséget fog tartogatni a legoptimalistább játékosoknak is, de nektek akkor se lesz jó, mert 2 sec alatt akartok majd ledarálni akkor is mindent. Csak ennyit tudtok sípolni? Hát gyengék vagytok. Aki meg hasonlóképp játszik, mint én azzal szívesen zúznék 1ütt, Írj üzenetet.
33.
33.
KőbányaKispest
#32: Teljes mértékben egyetértek. Szerintem a volt Northosok (mert ők csinálták), sírnak már ezen, meg amit megláttak. Eleve nem is így nézett volna ki a játék, közelbe sem, ezt ne felejtsétek el, ezt a játékot 2 éve kidobták a kukába és akkor született ez, ami most jelen pillanatban játszható.

És abba van valami, hogy azért nincs képességfa és azért nicnsenek rúnák stb, mert már akkor tudták, hogy jönni fog konzolra. Ez a bejelentés már több éve tudva van, csak nem volt nyílvánosságra hozva.
32.
32.
p3ti
#29: 26 komment, ott a válasz. Ennél jobban csak ha akarod tudom magam kifejteni.
31.
31.
pimpa25
#30: Munkaórát egyet sem,játékidőt pedig nem többet,mint anno egyéb játékokba.Az,hogy leesik egy kis bónusz,miközben játszol,nem hiszem,h negatívum számba megy.
A mondandóm lényege viszont nem ez volt,a zárójeles rész csupán egy fricska volt az RMAH ellenes tábornak,mivel NEM vagy kényszerítve arra,h vegyél vmit valós pénzért,fordítva is elsülhet a puska.
30.
30.
Ooorky
#29: "RMAH-ra kihegyezett játékmenet (utóbbit én is használom egyébként,ezúton köszönöm az ingyen videókártyát Blizzard)"

Semmi sincs ingyen, mennyi munkaórát is öltél bele?
Ne írd, hogy szórakozásból csináltad, mert úgyse hiszi el senki.
Egyik ismerős öccse is büszke volt rá, hogy 240 dollárt összeszedett egy hónap alatt, aztán azt is összeszámolta, hogy heti ~50 órát 'játszott' vele ezért, miközben qvára unta az egészet.
29.
29.
pimpa25
Komolyan nem értem,miért lett ekkora divat gyűlölni a Blizzardot,és megköszönnék erre egy épkézláb választ is-a pénzéhes szlogent leszámítva,me'hogy ez nem érv kérem,lévén,h vadkapitalizmusban élünk.
Illetve a Diablo3 körüli utálkozást sem nagyon tudom felfogni.Nem lett tökéletes játék,ez tény,de az,h megerőszakolta az arpg műfajt,mint olyat,azért büdös erős túlzás.Ehhez a témakörhöz is elfogadnék egy komolyabb okfejtést,az olyan üres frázisok puffogtatásától mentesen-vagy legalábbis érvekkel alátámasztva-,mint a lebutított f.shányás,illetve az RMAH-ra kihegyezett játékmenet(utóbbit én is használom egyébként,ezúton köszönöm az ingyen videókártyát Blizzard).
Ha jól sejtem,én leszek majd a fanboy,aki csak Jay Wilson álarcban,WOW-os pizsamában tud nyugovóra térni,de erről szó sincs,mivel én is Csalódtam(!) a játékban,többre-jobbra számítottam,de az köpködést,amit kap a játék,és vele karöltve a fejlesztőbrigád,számomra érthetetlen.
Kicsi on:
Egyelőre nem nagyon van előttem,miként tudják majd megoldani a portolást olyan formában,h ne törjön meg a játékmenet,lévén egyes buffok pl folyamatos haladást követelnek meg,de bízom benne,h nem akarnak még több s...t a nyakukba zúdítani,és leraknak a ps társadalomnak vmi igazán élvezhető dolgot.Részemről jó játékot kívánok mindenkinek,aki rávetemedik,h kortyolgasson egy kis démonvért Sanctuary-ben:)
27.
27.
Nem tudom te mivel játszottál anno, én a d2ben sem gondolkodtam semmit, hack and slash zúzda volt.
26.
26.
p3ti
#20: Zavarni nem zavar. Az sokkal jobban b*ssza a csőrömet, hogy egy olyan legendás sorozatot mint a Diablo hogy lehetett ennyire elrontani. Egy sima rajongó 25x jobb játékot csinált volna mint az a rakás pénzéhes balf*sz. Ahelyett hogy tovább fejlesztettek volna egy majdhogynem tökéletes játékot, ami egy korszakalkotó cím, ehelyett csináltam egy WoW klónt amiből még a gondolkodás részlegét is kiölték. Hangulat 0, ötlet szinte 0, az egyetlen ami jól sikerült az átvezető cinematic trailerek voltak. A játékot az elődje segítségével adták el, gyalázták szét. Nyugodtam mehetnek a Resident evil új részével a süllyesztőbe.
25.
25.
AzRaeL
#10
A Diablo sose volt only pc , én ps1en toltam a régi részekkel :D
Azért is csodálkoztam a 3 megjelenésekor,mert nem jött ps3ra.
24.
24.
br1Koo
#20: Mert ilyen az emberi természet.. Szereti ha esetleg olyan dolga van, ami a másiknak nincs, mert így érzi a sajátjának az értékét.
23.
23.
Torque
Egy kis off: Soha nem értettem a Blizzard körüli óriási hypolást és fanboy kultuszt. Mind a két sikeres franchise (Warcraft, Starcraft) egy az egyben a Warhammer lenynyúlása,a Warcraft még csak-csak, de a Starcraft egy az egyben 40K, még az egységek is szinte ugyan úgy néznek ki. (Tyranid-Zerg) A valóban sikeres mappok és játékmodódok mindegyikét pedig még csak nem is a Blizzard készítette, hanem modderek. (Jóreggelt, az egyetlen ok, amiért 10 éven keresztül el tudták adni a Warcraft 3-at, az a DotA)
22.
22.
daenath
#11: A fene se fujjol itt (na jo igen), csak nem sok ertelmet latom, ez nekem inkabb bornyuzasnak tunik, melesleg van PS3-am es meg par oldschool konzolom.
21.
21.
Torque
Aki játszott a Diabloval, annak szerintem ez nem meglepetés, egyértelműen butítva van mind az elődökhöz, mind a többi hasonszőrű PC-s játékhoz képest. Az egyetlen meglepetés az, hogy X-boxra nem fossák át. (azt is csak csendben jegyzem meg, hogy ezt már a játék PC megjelenés előtt is szinte borítékolhatni lehetett, ahogy az a béta kinézett, de jó ég)
20.
20.
Zeroni
#13: Nagyon egyet értek.
Én nem tudom, hogy miért zavar másokat, hogy más platformra is megjelenik egy játék... nehogy más is örüljön? :)
Ez az egész konzol vs pc háborút azért nem értem, mert ha én szeretem a saját platformom és mondjuk utálom a többit akkor nem leszarom, hogy a többire mi jön ki? Jó persze el lehet addig a szintig is menni, hogy utálom a másikét és minden adandó alkalmat megpróbálok megragadni arra, hogy jól a másik orra alá dörgöljem, hogy a te szar vagy mert azon játszol, én meg istencsászár mert ezen játszom... :)
18.
18.
kamgecam
Úgy látom a kommentekből(általánosságban értve)ítélve hogy elég sok most az irigy pc-s......
Persze akinek nem inge,ne vegye magára!
17.
17.
Hondoro
Eljott a veg !!! Blizzard beadta a derekat
16.
16.
Hondoro
Eljott a veg !!! Blizzard beadta a derekat
14.
14.
Lorthirash
#3: Nem kell ezen csodálkozni hiszen nagyon jó gamekat csinál
13.
13.
Typhus
Srácok igazán nem akarom elrontani senkinek sem a szórakozását, de nem az első eset, hogy egy Diablo játék megjelenik Playstation-re. A D1nek is volt PS verziója. És szerintem nincs azzal gond, ha egy játék több platformon is megjelenik. A PCs változat értékéből ez semmit nem von le, viszont a PS tulajok (akiknek pl nincs játékképes PCje mellette, mert nincs rá igénye egy konzol mellett) meg örülnek. A Blizzard meg pénzt akar keresni a termékével, pofátlanság. Jajh ne már gyerekek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...