Resident Evil 6 - elérhető a PC-s benchmark

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 23.
  • Hír
Link másolása
A Capcom kiadta a Resident Evil 6 PC-s benchmarkját, így minden érdeklődő előre letesztelheti, hogyan fut nála a túlélőhorror legújabb darabja. Rossz hír, hogy a számítógépes változat nem támogatja a DirectX 11-et.

Habár a benchmark már pár napja kiszivárgott, a Capcom nem tiltakozott ellene: hivatalosan is kiadta a tesztprogramot, és most már mindenki meggyőződhet róla, hogy milyen sebességgel fut majd nála a Resident Evil 6. A cím egyébként DirectX 9.0c-ben fut, s nem használja ki a legújabb videokártyák tudását: búcsút mondhatunk a DX11-es, urambocsá, a DX10-es effekteknek.

Hogy miért van ez? A Capcom állítása szerint minimálisra szeretné csökkenteni a konzolos és PC-s verziók közti különbséget, érdekes viszont, hogy akkor a kiadó korábbi PC-s címei (DmC, Dead Rising 2) miért kaptak DX11-támogatást? Félreértés ne essék, a Resident Evil 6 bitang jól néz ki számítógépeken is.

Hogy mivel maradtunk még adósak? Ja igen, a linkkel! A benchmarkot az NVIDIA honlapjáról tölthetjük le.

43.
43.
Hunszi
ATI Radeon 7770el teszteltem maxon 1600x900as felbontásban 5092 pontot ért el A értékelés :)
41.
41.
aordog
PC vagy konzol? Fél éve én így oldom meg: vettem egy pc-t, hogy mi van benne az most nem fontos, mert mindenkit az érdekel mi megy rajta és mennyibe fäjt ez nekem. 112 ezerböl jött ki ês minden jätêk jol megy rajta! 11- et nem tudja, de most veszek egy konzolt! Attol függ, hogy a megjelenö jätéknak mi a gépigyénye úgy döntöm el, hogy konzol vagy pc. Exluziv konzol gameket így élvezhetem és a többi címeket is. A konzolok megjelenésével a pc alkatrészek megfizethetöbbek lesznek. 3 évig, ha nem veszek bele semmit, akkor is a jätékok több mint a fele futna rajta medium- on. Ezért nem értem, hogy miért kell mindig oda kilyukadni egy íräsnak, hogy melyik a jobb. A mai pc-k nagyon erösek, valaki photoshopra és 3d müszaki rajzra hasznälja és az ilyen felhasznäläsnäl a 16 gb ram is valamikor kevésnek bizonyul. Jo lenne, ha elöbb- utobb mindenki megtartanä magänak a konzol és a pc iränti gyülöletét, mert nagyon a sötétben tapogatoztok!
38.
38.
rDAVE
Na itt is az megy, mint a TB gépigénynél. :D
36.
36.
NemTudomMiLegyen
#35: Szerintem elég gyenge. Bár a konzolos is az idén.
32.
32.
DON GONDOCS
Nemértem amijen jó volt a resident evil 5 optimalizálva olyan rossz a 6? Pedig ott még dierctx10 támogatás is volt. Az 5 rész volt eddig a legjobb rész. De az 5ik rész nem csak vizuálisan hanem tartalomban is jobb volt a felemás 6nál
31.
31.
eximmice
#28: pontosan erről beszéltem :S
30.
30.
Lauditore
i3-as, RADEON HD 6370M 1GB videokártyás, 4 giga ramos laptopomon is elfut. Talán egy rotációs kapán is elfutna.
28.
28.
strike19
Borzasztóan van optimalizálva.Full HD High High Motion Blur AA Max (2magos(3,3 GHz,1Gb Vram,4 GB) FPS:16
1280*720 (Low Low Motion blur AA OFF) FPS:18.
Ezt nem értem ha maxra van minden húzva és leveszem 720-ra és mindent leveszek nullára csak 2 fps nyerek ez borzasztó optimalizásra vall.
21.
21.
DON GONDOCS
#19: Ne fesd a kékhalált a falra, ugye csak viccelsz? én még nem próbáltam.
20.
20.
Raatkainen
Már letöltöttem és lefuttattam, a látványra nem lesz panasz. Nem hiszem, hogy annyira fasza lett volna egy dx11. A legtöbb ilyen címet nem optimalizálják rendesen, atomerőműveknél is akadnak gondok jócskán(pedig elvileg az lenne a fő előnye, hogy részletesebb dolgokat jelenítsen meg energiatakarékosabban).
Majd a valódi játékban fog igazán kiderülni hogy megy, ezzel csak egy ,,nagyjából" információt kapunk:)
19.
19.
eximmice
Nem.sajnos ez nem lesz opimalizált...
18.
18.
DON GONDOCS
Remélem ténleg lesz olyan jól optimalizát mint a Dead Space, Dead Island és említett társai.
17.
17.
DON GONDOCS
#15: Nem kell belemagyarázni a hülyeséget, nem verte az asztalt hogy nincs kint a hír, biztosan tiszteletben tartja hogy mit közöl le a GK, csak ő is azt akarja hogy kikerüljön a hír az oldalra aminek köze van az oldalhoz és lényeges,
15.
15.
MoRT2195
#12: Nem vagyok troll, te vagy a gyökér ha azt hiszed, hogy csak te körülötted forog a világ és csak a te híreidet rakják ki... Úgy bírom, hogy egyesek azt hiszik, hogy sokkal többet érnek itt mint mások.
12.
12.
Sanyeszpaloc$
#9: Kishírek?! Azt se tudod milyen nagy hirt küldtem.be. Trollok mellőzenek engem mert különben kikell hívnom a trollbusters-t XD
10.
10.
DON GONDOCS
SEGGESZKI na huzzál innen a picsába ha nem bírsz magaddal. Mert jön hacker tündér és uninstallálja az accodat. Neked semmi keresnivalód ezen az oldalon. pláne nem ennél a hírnél!
5.
5.
Sanyeszpaloc$
#4: Én is küldtem.be hirt és nincs sehol :(
4.
4.
DON GONDOCS
A másik hírt is kirakhatnátok amit küldtem, nem akarok feleslegesen blogolni.
3.
3.
Stranger
Minek is DX11, csak négy éves a cucc... Biztos nem volt idejük megismerni...
1.
1.
Ra1D3n
A bevezető végén van egy kis hiba. "Rossz hír a számítógépes változat támogatja a DirectX 11-et. " Mint a cikkből is kiderült, pont, hogy nem támogatja a 11-et, de még a 10-et sem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...