Xbox Gold lehet a Microsoft új konzolja?

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 27.
  • Pletyka
Link másolása
Ismét egy névspekuláció ütötte fel a fejét netszerte, amely szerint "Xbox Gold" névre hallgathat az eddig Durango kódnéven emlegetett masina. Xbox, Xbox 720, Xbox Infinite, Xbox 8, Xbox Gold - vajon melyik lesz a befutó?

Kezdjük a tényekkel: a Microsoft nemrégiben levédette az xboxgold.com domaint és annak variánsait - tudtuk meg a Fusible jelentéséből. Így aztán megindultak a találgatások az eddig Durango kódnéven emlegetett konzol végleges nevéről - lehetséges, hogy Xbox Goldnak hívják majd a Microsoft next-gen gépét?

Mindenesetre a név kicsit furcsán hangzik, és nem is annyira érezzük befutónak, mivel szimplán utalhat az Xbox Live Gold-tagságra; nem lenne meglepő, ha a Microsoft csupán az átverős oldalak elleni óvintézkedésből vásárolta volna meg a domaint.

Az elmúlt hetekben számos találgatás ütötte fel a fejét az Xbox 360 utódjának nevét illetően, Xbox, Xbox 720, Xbox Infinite, Xbox 8 elnevezéssel is emlegették már a gépet, és most az Xbox Goldról hallottunk. Leghamarabb április 26-án derülhet ki az igazság.

30.
30.
crashpipi
#29: 2005 májusban mutatták be a Fat Xbox 360-at.
29.
29.
#27: Egy egész iparág alakult a fejcserére meg a gépmódosításra. A kettő sajnos kéz a kézben járt egymással. Másolt DVD-kkel játszani ugyebár kockázatos...

Az elsőgenerációs Fat gépem (2001-ben lett véve!) olvasóján rendszeresen állíttatni kellett kezdetben, de az is és a Slim is hűségesen szolgált éveken át. Azért annyira szar nem lehetett, főleg hogy a Fat gépen kezdetben iszonyatosan sokat DVD-ztem is, a Slim meg módosított gép volt és másolt lemezek is kerültek bele. Mikor végül feladta az utóbbi gép 3 és fél után, egyáltalán nem lepett meg, vagyis meglepett, de pozitívan. Nem hittem volna hogy eddig is bírhatja annyi olcsó szar lemezzel.

Az is igaz hogy a Fat gépem és a Slim is megbízható helyről származott, az első egészen konkrétan Spanyol GT3 Bundle volt, nem hazai Tecskó gazdaságos selejtes szutyok... (Nem tudom miért, de eddig akármilyen elektronikai dolgot vettem ott az selejt volt. Ez jelenthet valamit... Csak nem lopott holmikkal kereskednek???)
27.
27.
Na mer a ps2vel nem voltak gondok mi? :D Az miatt utáltam meg sony bácsit!Konkrétan egy teljes iparág alakult olvasófejcserére!Az ötödik után mondtam azt hogy basszák meg a gagyi szarukat!Pedig az elsőt még 170000ért vettem mert ugye minőségi volt az is :D
26.
26.
aordog
Megveszed, hívod ahogy akarod, de majd, ha ätjön a haverod, akinek nem tetszik a konzolod,
Ö majd ugy is azt mondja: nem kell a Microsoft masina, mert volt neki ilyen és pirossal villägított a sötétben!
25.
25.
metercsiken
Teljesen mindegy minek nevezik majd! : )
24.
24.
#19: Azt az izét konzolnak nevezni nem érdemes. Mikor megjelent tudták hogy bukta lesz, mégis propagálták mint PS gyilkost. Sok ember megvette, majd ráfaragtak. A controller iszonyat volt, a gép ereje talán ideig-óráig kitartott, de igazából a rá megjelent összes játék jobb portot kapott később PC-n, ez jól is mutatja milyen szerepet szánt az Xboxnak az MS eredetileg... Az csak PC kiegészítő volt. Később úgyis Xbox Classic néven volt emlegetve, meg egyébként is: a Halo-fanatikusok kivételével legtöbben az időtájt úgyis PS2-ztek, vagy PC-n Age of-oztak, Total Waroztak vagy JK-ztak stb... Szerintem éppen ez a folymaatos számozás a nevetséges, az Infinite-t pedig a fasz se fogja megjegyezni angolszász területen és a kockákon kívül. A 360-at is csak Xbox-ként emlegettük...
23.
23.
kanos005
Lehetne simán xbox infinity gold 720.8
21.
21.
http://www.xboxinfinity.co.uk/search/label/Rumours Lehet szavazni! :D
20.
20.
sajmon
19.
19.
Xbox nem lehet, mert az már volt, az X360 elődje, vagy ti lemaradtatok? :-D

Az Infinite azért tök valószínű, mert azzal mutatná a "határtalan" lehetőségeket, a végtelenség, bármire használhatod, tévézni, netezni, játszani, kinect, stb.
18.
18.
YBox! (de az Infinite tényleg nem rossz.)
17.
17.
zsmester
#16: "(ugyanis MS-ék nem szimplán egy játékgépet akarnak, hanem szórakoztató központot)" - Ahogy a Sony is.

Ha marketing szempontból nézzük, akkor a 720 nem tűnik túl jó ötletnek, mivel egy -új, nagy gépnek- új nevet adni a változást rejti magában. Nem csak a sorozat egy újabb tagjának megnevezését.
Ettől függetlenül kíváncsi leszek, hogy milyen hardvere lesz. Szerintem ez is sokat fog nyomni valamelyik gyártó felé.
16.
16.
M.invisible
#12: Így van!

Az újat emiatt megintcsak nem számozhatják be xbox 3-nak, 720-nak hívni valjuk be béna lenne, ha elhagyják a számozást az némikép zavaró hatású marketing szempntból, bár ugye az apple-nél ezt meglépték anno, szóval nem kizárt, hogy működhetne egy szimpla xbox vagy new xbox név. A gold eddig szolgáltatást takart nem tudom, hogy ezt most érdemes lenne e megvariálniuk és a konzol venné fel ezt a címet, szerintem ez sem hangzik jól.
Viszont az infinite az remekül passzol a MS terméktársítást "eröltető" üzletpolitikájához! Most jött ki a Win8, egyre több telefon és tablet is annak alapjain nyugvó OS-el jön, és akkor a konzolt is errefelé terelhetnék, az elfordított nyolcasból végtelen jel lesz, ami utalhat a határtalan szórakozásra (ugyanis MS-ék nem szimplán egy játékgépet akarnak, hanem szórakoztató központot).
15.
15.
gyerecske
szerintem a MicroStation jobb lenne vagy PlayBox! :-D:-D
14.
14.
DON GONDOCS
Felőlem tarantulla is lehet a neve ha érdemes megvenni akkor bármi megteszi.
13.
13.
Ennyi idétlen nevet, most már remélem hogy az új gép neve szimplán csak Xbox vagy nemes egyszerűséggel X lesz.
12.
12.
Killerbee
#8: Állítólag, mert nem akarták hogy a laikus vásárlók azt lássák, hogy míg a ps 3-nál tartott addig a box csak 2-nél es emiatt "elavultabbnak" higyjék a boxot.
11.
11.
markoci555
ez szerintem a legvalószínűtlenebb
10.
10.
Mivel az NewBox :D erősen a virtuális valóság felé kacsingat,ezért szerintem az Infinite elég találó!
9.
9.
tabu3x
a Goldról egyesek esetleg vmi pornómasinára asszociálnának...:-)
a 8 hamar idejétmúlt lenne (életciklusának végére már supportja sem lesz a win 8-nak, a wp8-nak pedig főleg nem)
a 720 ugyan logikus, de béna
az infinite... hm... nem túl elcsépelt? és egyébként is, az infinite önmagában nem áll meg, az egyértelműsítés végett mindig elé kéne mondani, hogy xbox...
xbox.... simán, sallangmentesen, egyszerűen, egyértelműen. ez lesz a befutó.
8.
8.
Yanez
Miért nem tudták ők is simán számozni, 1-2-3 ?
7.
7.
Lehet hogy a live szolgáltatás utódja lesz inkább gold, szerintem a neve Infinite lesz, az a legvalószínűbb ezek a variánsok közül.
5.
5.
Scoo
Én még mindig bízok benne, hogy az MS nem fog betenni a használt játékoknak. A Sony már mondta, hogy ők nem fognak, így szerintem elég nagy baki lenne az MS részéről ha ők viszont igen. Elég sok vevőt elvesztenének emiatt.
4.
4.
gamerman15
Különben nekem mindegy Sony párti vagyok. :)
3.
3.
gamerman15
Xbox Gold?Ekkora hülyeséget.
Akkor inkább már Durango.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...