Lepaktált az EA és a Microsoft?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 27.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint exkluzivitási megállapodást kötött az Electronic Arts és a Microsoft, az együttműködést az új Xbox bemutatóján jelenthetik be. A játékok esetében valószínűleg csak ideiglenes kizárólagosságról lehet szó.

A CVG két forrásból is úgy értesült, hogy a Microsoft és az Electronic Arts exkluzivitási szerződést jelent be az új Xbox április 26-ra várt bemutatóján. Miután az informátorok nem az érintett feleknél dolgoznak, nem tudtak pontos részleteket mondani a bejelentés tárgyáról vagy akár a megállapodás feltételeiről.

A találgatások szerint az jó eséllyel kizárható, hogy egy olyan kiadó, mint az EA, Xbox-exkluzív játékokat dobjon piacra, viszont az ideiglenes kizárólagosság szóba jöhet, és a letölthető tartalmak terítésével is szabadon játszhat a vállalat. A CVG emlékeztetett: a Sony PS4-konferenciáján az Electronic Arts egyáltalán nem vett részt.

Az üzletet illetően a lap mindkét forrása csak találgatni tudott: egyikük szerint talán a Battlefied 4 először Xboxra jelenik meg, míg másikuk azt mondta, a Respawn Entertainment fejlesztése lehet egy időre exkluzív. Ki tudja...

68.
68.
csoki0619
#65: Hat akk, ha netan ilyesmirol lenne szo, bar sztem nem mernek meglepni, mert jol lehuznak magukat, akk meg mindig ott van a PES. A Sony tamogatasaval talan sikerulne tulszarnyalniuk a FIFA-t, bar a licenszhiany sokaknak problemat jelent, de mondom, jo nagy hulyeseget csinalnanak, es jocskan meg is lepne, ha az EA games(a legkapzsibb mind kozul) ilyet tenne a legnagyobb huzocimukkel, foleg, h ok a BF-bol es a FIFA-bol elnek. :-) Ja, meg a DLC-ikbol.
65.
65.
#64: Engem csak EA Sports részlegük miatt aggasztana ha EA exkluzív játékok érkeznének a következő MS konzolra. Nagyon sokan megszívnák ha csak Boxon lehetne pl. focizni...
64.
64.
ground
Fogjanak csak kezet, engem nem igazán érdekel.Marad még elég normális minőségi kiadó.A SONY a kis ps4el maga mellé állította a kiadók legalább 90%át..Mintha látnának a gépben fantáziát a játékfejlesztők.
A jó kis EA re meg, mintha kicsit rájárna a rúd.Perlik 1 páran.,.,


55.
55.
#53: Ha legközelebb esetleg tartózkodnál a jellegzetesen magyar, flegma internetes megnyilvánulási formától és esetleg te is némileg normálisabb hangnemben, kioktató szándék nélkül, szimplán csak leírnád a véleményedet akkor értelmesebb válaszokra számíthatnál. Addig azonban tőlem is afféle válaszokra számíts mint amit előzőleg kaptál, illetve az előtted szóló kapott tőlem az imént...
53.
53.
p3ti
#50: Miért lett volna válasz. Az inkább neszesemmi fogdmegjól volt.
50.
50.
#49: Bocs hogy nem soroltam fel az összes lehúzást a Sony oldaláról: valóban sokat lehetne írni. Mindaz amit írtál semmilyen formában nem válasz az én általam írtakra, mert egy lényeges részlet felett elsiklottál: a lényege pont az volt a mondandómnak hogy a Sony annyi újat megpróbál időről időre, hogy ők némileg jogot formálnak arra is, hogy időnként ők is - persze ők csak mellékállásban - átbasszák a fanokat, ahogyan teszi azt az MS.

Az általad felsorolt Sony ballépésekre ismét csak egyetlen szóval tudnék válaszolni: RROD.

Jóccakát...
49.
49.
p3ti
#38: Most aztán akkora okosságot mondtál, hogy megrengett a plafon. Felsoroltál 20 címet egy olyan konzolgyártótól, aki a PSX ideje óta stabilan áll a piacon. Az MSnek ez csupán a 2. gépe, ennek ellenére igenis jól helyt álltak ebben a generációban. Ha netán játszottál is volna valamelyik címmel, akkor látnád, hogy Xbox exlusive játékai nagyon is eltérnek a konkurenciától. Eléggé jó összhangban van a multi/singleplayer/coop. A Gran Turismo 5öt inkább meg se említsd, ennyi fejlesztési idő alatt nem tudom mit csináltak, pláne hogy az autók felét sikerült átmásolniuk a 4. részből. Akkor az nem rókabőr? A god of warnak most jön a 6. része, ha a PSP címeket is beleszámítjuk, akkor az nem rókabőr? A Gears of Waral egy tökéletes filmszerű trilógiát tett le az asztalra az MS/epic. Az hogy az neked unalmas, az már inkább személyeskedés mint vélemény. Mutass már még egy TPSt amiben ennyire összhangban van a többjátékos mód a Singleplayerrel.
Érdekes hogy sokan elfelejtik említeni azt az időszakot, mikor pár hobbi informatikus feltörte a PSN rendszerét, és elcsorta a felhasználók adatait. Vagy azt hogy a PS+ azzal hirdették egy időben hogy lesz Multichat, meg Cross chat funkció a PS3mon.
Nem azt mondom hogy tökéletes az MS, nem az. Viszont az a közösségi Online amit felépítettek a Liveal eléggé jól sikerült. Ahoz képest hogy a PS2re 10ezer címet számláltak, és a legsikeresebb asztali konzol amit valaha kiadtak, abszolút nem úgy teljesített a PS3 mint ahogy kellett volna. Igenis jót tett a Sonynak hogy valaki kicsit megszorongassa őket, mert annyira magabiztosan indultak ebbe a genbe, hogy szinte fájt nézni őket.
Mielőtt félre értenél, nem vagyok Hater, össze van kötve az összes Sony gép a TVm előtt, de ugyan úgy ott áll a Box is, meg a Wii U is. És igenis eléggé nagy különbségek vannak a konzolok között.
48.
48.
vico357
47.
47.
#46: Istenem... Ezt senki nem vonta kétségbe, sőt, pontosan erről beszélgetünk itt páran. Ehhez te mindeddig nem túl sokat adtál hozzá.

UI: A Nintendo anno azért szállt ki a 90es évek elején a SNES CD-meghajtóval bíró utódjának fejlesztéséből, mert sokallta a kiadásokat, és idegesítette hogy nincs látható eredménye a munkájuknak. Végül kihátrált a Sony mögül, akik azonban zavartalanul folytatták a kísérleteiket a Nintendo-tól tanult konzolos ismereteket hasznosítva. A Phillips támogatásával megszületett a PlayStation. Tehát a Nintendo hiába tudta azt hogy ha a fejlesztés révbe ér, akkor az addigiaknál sokkal színvonalasabb játékokat lennének képesek fejleszteni a játékosaiknak, szart bele, mert szimplán úgy érezték a fejesek hogy nem éri meg nekik kockáztatni. lyen az üzlet. Így működik a Sony, így működik az MS, és így működik a Nintendo. Így működik a kapitalizmus. Ennek ellenére nem mindegy hogy ki milyen szándékkal készít gépet és készíttet játékokat: az elmesélt történet tanulsága az, hogy bár a Nintendo is szeret adni a játékosainak, volt már rá példa hogy ők is elsősorban az optimális hasznot tartották szem előtt, nem a minőséget. A Sony és a Nintendo is nagy úttörők, ahogyan az MS is letett már azért 1-2 dolgot a konzolos asztalra. Csak véleményem szerint még közel sem eleget a másik két titánhoz mérten.

De hogy a Nintendo nem a pénzre utazna? Ha van olyan vállalat akik a végtelenségig nyúznak egy-egy sikersztorit, hát azok ők! Gyakorlatilag az összes ős-NES játék modern változata megért már náluk vagy 2x annyi folytatást mint maga a sokszámos Final Fantasy úgy, egészében!

Ez a fekete-fehér látásmód nem egészséges!
46.
46.
vico357
#45: ertem. koszi a valaszodat! Hat szanalmasnak nem hinnem ,hogy az vagyok... De ha te mondod, biztos jol ismersz. Sony mindig is penzert csinalt mindent, mint ahogy te sem ingyen jarsz dolgozni, mar ha dolgozol s nem sulizol... Innentol tehat hanyagoljuk a penz kerdest, mivel mindenki a profitot hajhassza.
45.
45.
Yami
#43: Így már egyet tudok érteni veled, már az előző kommentből is lejött, hogy jók a meglátásaid, csak ott kicsit egyoldalúan írtál.
Én amúgy várom az új generációt mindkét konzolból, hátha valami jó dolog kezdődik...

#44: Te olyan szánalmas vagy, hogy még vitatkozni sincs kedvem veled...
44.
44.
vico357
ugy birom mikor nagyon de nagyon buta emberek osszak az eszet, hogy miert is osszak? mert feltekenyek azokra kiknek van! a sony mar reges regen eladta a lelket!!!! Osszehozott egy konzolt ami maga a katasztrofa, nagyott buktak rajta! 1 ev kesessel jott ki az ms utan, s elobb dobja piacra kkonzoljat amit bejelentettek de magat a konzolt nem lathattuk? Ez szegyentelen.... Ez olyan mint ha .... tudjatok mit szora sem erdemes! Nem vagyok egyik mellett sem, de ha valasztanom kene akkor inkabb MS. A sonynak mar sajat televizioja sincs, a az osszes kepernyot legyen az kamera, fentkepezogep stb. azt mind a samsung szallitja nekik.... s mennyibe kerul egy samsung es egy sony...? Ugyan mar ez az egesz marketing... A sony szep lassacskan ki lesz szoritva fogadjatok el sony buzik!!!! Nintendo a kiraly.....
43.
43.
#42: Tévedsz ha azt hiszed, hogy számomra jelen pillanatban a Sony bármivel is jobb benyomást tenne mint az MS. Nem ebben a generációban. Évek hosszú vívódása után vettem meg az Xbox 360-at is öcsémmel, mert nem tudtam dönteni hogy a két rossz közül melyik a jobb. Ettől nem lettem MS párti, de nem is a Sony jelenjébe vetett hitből táplálkozik az a feléjük táplált bizalmam melyet most láthattál. Való igaz: a Sony régebbi játékos a piacon, így jóval több alkalma volt bizonyítania felénk.

Számomra a PS4 egy új kezdet lehetőségével kecsegtet, a dicső múlt (főleg PS1 éra) feltámadását várom, mikor is a Sony minden tiszteletet és vásárlót kiérdemelt magának a minőségi játékaival, és a játékipar fejlődéséhez való kétségtelenül hatalmas hozzájárulásával.

Ha az MS képes meglépni egy hasonló átalakulást, és új irányba terelni az ipart ettől a mostani tarthatatlan helyzettől, akkor lássuk a medvét! Én nem zárkózom el egy esetleges MS sikertörténet elől sem, sőt! Azonban a két cég előéletét tekintve számomra a Sony nagyobb esélyes erre.

Mikor a jelen generáció elkezdődött, valóban nagyon kedveltem a Sony konzoljait, és elképesztő módon vártam az új gépet. Szép lassan csalódnom kellett, a nyitócímek elkeserítően gyengének bizonyultak, és a hallottak később sem tudtak meggyőzni róla hogy a Sony lenne a nyertes. Míg én S.T.A.L.K.E.R.-eztm, MMO-ztam vagy éppen RTS-eztem PC-n, addig szánakozva figyeltem a DLC láz elharapódzását konzol, és az iszonytató játékárakat. Végül a PC játékokat elzüllesztette a konzolipar, hiszen megkaptuk a Live-ot, a DLC-ket, meg a rosszabbnál rosszabb portokat, a játékeladások rekordmélységekbe zuhantak, a hardverárak meg felmentek a csillagos egekbe. Lépni kellett. Konzolt választottam, kényszerből.

Számomra a PS1 és a SNES minden idők legjelentősebb konzolja, mindkettőt imádom, és megvetem azt a mélyrepülést melyet azóta produkál az ipar. Mindkét konzol megmutatta a jövőbe vezető utat, ehelyett letértünk róla és tévútra ment a játékszakma. Amelyik cég hamarabb visszatalál rá a következő konzoljával, nálam az a tuti befutó. Csak jelen pillanatban nagyobb esélyt látok erre a Sony részéről, mert ők legalább valamikor már jártak arra...

UI: A játékfolytatásokról: 20 éves történelem után ne lepődjünk meg hogyha egyes játékok a Sony háza táján már a sokadik címnél tartanak. Ugyanakkor az agyonfolytatott sorozatok, mint az MGS már az én számban is keserű szájízt hagynak maguk után. Igen, azt is lehúzásnak tartom, de más címeik viszonylag kevés utódot nemzettek mindeddig, ami azért tiszteletreméltó. Mondjuk ennek egyik oka az hogy mint írtam a Sony mindig nyitott az új dolgokra, és bármikor kész új sorozatokat az útjukra engedni. Az MS-nél ezt nem látom, az a kevés agyonerőszakolt címük pedig éppen ezért annyira bosszantó: ha azt a pénzt új legendák születésébe ölnék, akkor az MS röhögve lenyomhatná a Sony az ő anyagi hátterükkel megtámogatva!
42.
42.
Yami
#38: Sok az igazság abban amit leírtál, ám azért mégis kicsit egyoldalú. Rengeteg nagy címet adott a Sony a világnak, ez az Ms-ről még messze nem mondható el, de azért ők nincsenek is ott a konzolpiacon olyan rég mint a Sony.
Amúgy azon PS címek közül amit felsoroltál, sokaknak most jön az X-edik része, nem értem azt miért nem tartod sokadik rókabőrnek. Persze mondhatod, hogy mert azok jók, de ez egy erősen szubjektív dolog. Pl. a Halo-nak szerintem kifejezetten jót tett az új stúdió, kellet neki ez a vérfrissítés.
Amúgy kár úgy tenned mintha még látnál fantáziát az Ms új generációs gépében, az már rég kitűnt, hogy te már az Ms-ről is rég lemondtál, sőt úgy egyáltalán minden csak szar lehet ami nem PlayStation.
Lehet, hogy a te Sony centrikus világodban nem fér meg más konzolgyártó cég, de szerintem a játékos társadalom megérdemli, hogy eldönthesse, hogy neki melyik gép/cég az ami jobban fekszik. Sose lehet tudni melyik cég cseszik el úgy valamit, hogy a játékosok kiábrándulnak belőle, de akkor szerintem ilyenkor jó ha van egy másik ahova átnyergelhet.
És itt most mindegyik cégről beszélek, én személy szerint nem hiszek ebben az elvakult márkahűségben, én mindig annak a cégnek a termékeit veszem akik épp jobban megfelelnek az elvárásaimnak. Ebben generációban ez a Microsoft volt, de ha most a Sony olyan irányba megy ami nekem jobban tetszik, akkor gondolkodás nélkül a PS4-lesz az új fő konzolom.
Szerintem jelenleg attól a lépéstől, hogy teljesen kiirtsák a használt-játék kereskedelmet, csak azt tartja vissza a két konzol gyártót, hogy egymással konkurálnak. Ha csak egyik vagy másik lenne, már rég be lenne jelentve, hogy pápá használt játék.
41.
41.
traumraise
#38: Ezzel teljesen egyet értek. Viszont nálam nagy húzóerő lenne ha a Bf4 vmilyen exkluzivitást élvezne a boxon. Azonban még nem döntöttem el hogy konzol lesz év végén vagy tovább fejlesztem a gépemet, hogy jövőre is 80-100 fps-sel tudjak játszani. Ugye nagy kérdés hogy milyen exkluzív címek lesznek egyik másik konzolon...mert amik eddig azok voltam a mai generációban egyik se érdekelt. (Uncharted SE) :)
40.
40.
Falcon
a két légpénzéhesebb cég egymásra talált! tőlem egy fillért sem látnak bojkottálom mindkettőt!!!
39.
39.
samatagrav09
#36: Az M$ igencsak spórol a dolgokon és nem sok energiát fektet bele pl a WIN8 tabos rendszer de kitalálták hogy gépekre is felrakják csak hogy pénzt keressenek rajta és amíg nem a vásárlók érdekeit nézik szemelőt addig megérdemlik hogy mindenki utálja őket,
38.
38.
#35: Te most nagyon okosnak akartál tűnni. Kár hogy nem így jött át. Értem én mit akarsz ezzel mondani, de látni kell miért gyűlölik az MS-t annyian. Nézz egy kicsit utána a vállalat múltjának, és hányj... Persze hogy a Sony is pénzt szeretne keresni, nem vagyunk hülyék, nem kell itt osztani az észt a kapitalizmus alapszabályaiból. Persze, kell nekik is a pénz, azonban meg lehet nézni hogy a Sony pályafutása során mennyszer kockáztatott már különböző kísérleti címekkel, művészi játékokkal! (Gran Turismo, Metal Gear Solid, Ape Escape, Parappa the rapper, FantaVision, Katamari Damacy, The Getaway, Primal, ICO, Shadow of the colossus, God of War, Little Big Planet, hogy csak néhány címet említsek melyeknek elkészítése a maguk korában egyáltalán nem jelentett biztosítékot a profitra, hiszen rétegjátékokról van szó. A Sony mégis megrendelte a játékot, vagy segédkezett a fejlesztésben.)

A Microsoft talán csak 3 nagy címet tudott felmutatni, melyek kockázatosak voltak, de végül siker koronázta a próbálkozásukat: Halo, Forza Motorsport (a Gran Turismo ellen menni anno öngyilkosságnak tűnt) , Gears of War. Érdemes megfigyelni hogy ezeket a címeket azóta is folytatásokkal erőszakolják, jó, persze a Forza olyan magas színvonalat képvisel hogy ez senkit nem zavar, de a másik kettőt ideje lenne pihentetni, mert kurvaunalmas. Persze mit is tehetnének? A Lost Planettel meg Kane & Lynch-el ők is próbáltak valami új és egyedi franchiset indítani a konzoljukon, de hiába: játékként nem állták meg a helyüket. Így maradt a Halo meg a Gears amiről lehet nyúzni a rókabőrt. Lett volna nekik egy Mass Effectjük viszont, ha nem szűnik meg az exkluzivitás, pedig ha valami, a BioWare játékai biztosították volna az Xbox 360 halhatatlanságát a játéktörténelemben. Most már mindegy. Talán majd legközelebb. Azonban ha lesz pofájuk Halo 5-el meg Gears of War 4-el jönni a bemutatójukra vagy az E3-ra, én automatikusan le is mondok a következő generációs MS gépről...
37.
37.
Jared
Végülis itt igaza van már mindenkinek a gyengébnek pusztulnia kell ez eggyértelmi :-) a gyengébre nem a sony vagy az ms-t értem
36.
36.
p3ti
#28: Olvasd már vissza hány PS vérpisti jár ide osztani az észt, és hogy van ez fordítva. Aztán jönnek a PSFOREVER katonák és mindent sz*rnak találnak amit az MS meg akar valósítani....
35.
35.
p3ti
#15: Igen, mert a Sony nem a pénzért csinálja,ők örökbariból vásárolták meg a Diablot, és Kovács Márió(13) elégedettségéért hajtanak a siker felé. Meg mondom neked kedves überokos, hogy a játék ipar már rég nem arról szól hogy fejlesztők szeretettel adják ki a játékokat, itt már kőkemény üzletemberek irányítanak. Ha te azt hiszed, hogy a Sony a 2011es csődből úgy akar kimászni, hogy nagy színes réten kergeti a pillangókat, akkor te rohadtul el vagy tévedve. Még mielőtt túlszimpatizálnád a saját tudatlan gondolataidat.
34.
34.
Yami
#32: Én ilyenre nem emlékszem, te a múltkor azt akartad nekem megmagyarázni, hogy az Ms-t csak a pénz érdekli, de bezzeg a Sony az más.
Amúgy miért lennék túl objektív? Csak azért mert én személy szerint inkább az Xboxot kedvelem és ennek ellenére nem gondolom úgy, hogy a PS-t meg az összes tulajdonosát tűzzel vassal kéne irtani?

Amúgy csendben megjegyezném, hogy nem a Sony találta fel a játékkonzolokat, ergo egy ponton ők is csak - hogy a ti terminológiátokkal éljek - "bepofátlankodtak" a konzol piacra. És nem lett rossz a végeredmény. Nem tudom miért fáj nektek annyira, hogy az Ms most ugyan ezt csinálja. Szerintem itt valami kettős mérce van.
33.
33.
Bátor
Hát ahogy elnézem egyik gárdát sem kell félteni csak ez az oszd meg és uralkodj ne lenne...Amugy megint tudásban és exkluzivitásban egy erőt fognak képviselni,csak kérdés kit mely marketing fog meg,Egy biztos érdemes szerintem megjelenés után pár évvel konzolt venni hisz majd meglátjuk a hibákat és az igéretek kontra valóság arányát,nem beszélve a kiforrott exkluziv címek arányáról,minőségéről,Azt már tudjuk pénzért mindent megígérnek.
32.
32.
csoki0619
#26: Nagyon tetszik a gondolkodasmodod. En is korulbelul ugyanigy gondolkodom ezekrol a dolgokrol. A multkor en is megprobaltam ezt elmagyarazni Yami baratunknak, de o tul objektiven all a dolgokhoz. Nem azt mondom, joga van az MS-nek is beszallni a konzolbizniszbe, a Sony is ezt tette annak idejen, bar a konkurencia nem volt ilyen eros, de h oszinte, legyek nekem kezd elegem lenni abbol, h az MS mindenhol ott akar lenni, es ahogy eszrevettem, utana olvastam, egyre tobb ceg, es gyarto kezd elpartolni toluk, valoszinu ezert is probalja magat bebiztositani ilyen szerzodesekkel. Nem is akarom elkezdeni sorolni, h mar mennyi teruletre odapofatlankodtak, csak azert, h nehogy az o fejuk ne ferjen belea vegen a mezesbodonbe. Nem mondom, h nem minosegi, amit ok csinalnak, de nekem vhogy olyan erzesem van mostansag a Microsoft termekekkel kapcsolatban, mint a felig atsult hussal. Lehetett vola meg egy kicsit tovabb sutni, de minek mikor az emberek fele akiknek csak a szeme ehes, ugyis megkajaljak az atverest. Tudom vicces osszehasonlitas, de hasonlo a szitu. Electronic Arts style. Vegszonak csak annyi, h megtalalta a zsak a foltjat.
31.
31.
Yami
#26: Te amolyan optimista fajta lehetsz. :)
Amúgy végül is a te verziód is egy lehetőség, csak szerintem kevésbé valószínű ez a végkimenetel.

#28: Irónia, ember, irónia!!! Azért ennyire nem volt burkolt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...