Szünetel a Star Wars 1313 fejlesztése?

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 1.
  • Pletyka
Link másolása
Régóta nem hallottunk már a Star Wars 1313-ról, ami nem véletlen. Várható volt, hogy előbb-utóbb meglesz a böjtje annak, hogy a Disney felvásárolta a Lucasfilmet - legalábbis videojátékos szempontból.

A Kotaku több belsős forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Star Wars 1313 fejlesztését azóta szüneteltetik, miután novemberben a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, s vele együtt a videojátékokért felelős részleget, a LucasArtsot. Emiatt a játék kihagyja a 2013-as E3-at, és már nem jelenik meg az idén.

Egy másik forrás szerint a Star Wars 1313 eredetileg Underworld címmel futott 2009-ben, s egy tervezett TV-sorozat játékadaptációja lett volna, amely az előzmény és az eredeti trilógia közti időszakot mesélte volna el. Az első tervek szerint az Underworld egy nyitott világú szerepjátéknak indult, amely a BioWare Knights of the Old Republic szellemiségében készült volna, több epizodikus DLC-vel.

2010-ben az élőszereplős TV-sorozatot félretették, és a játékot önálló címként újraírták - a LucasArts-tól származó forrás szerint jelentős átalakuláson ment keresztül. Közben egy Star Wars-témájú Call of Duty-klón ötlete is szóba került, de olyan is, ami a Farmville-ből merített volna. A nagy felfordulás után kapta meg a játék az Unchartedre emlékeztető akció-kaland mivoltját.

Valamikor 2011-2012 körül George Lucas is megtekintette a produktumot, és azt javasolta a fejlesztőknek, hogy illő lenne épkézláb háttértörténetet vinni a játékba. Amikor a Star Wars 1313 a tavalyi E3-on debütált, még mindig nem rendelkezett sztorival és ütős karakterekkel.

A LucasArts nem kommentálta a Kotaku értesüléseit, és kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint a projekt fejlesztése zajlik tovább. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

18.
18.
negyven2
#15

Csak annyira van köze hozzajuk, mint pl. az Avengers-hez (na jólehet, hogy ehezz több). Ő a tulajdonosa. Amugy 1993-ban történt a felvásárlás és a Ponyvaregény 1994-es (a többi meg még későbbi).
De nem is ez a lényeg, hanem, hogy a Disney Pictures az csak egy része a Disney Company cégbirodalomnak (ahogy most már a Lucasfilm is).
17.
17.
Simonus18
Még a végén átpasszolják a Gearbox-nak :D ők aztán ügyesek :D
16.
16.
metercsiken
Remélem azért össze tudják majd hozni a játékot!?
Persze úgy ahogy azt kell!
A régebbi híreknél nagyon jónak ígérkezett ez a cím!
15.
15.
Kerub
#9: A Walt Disneynek közze nincs azokhoz a filmekhez amiket felsoroltál ugyanis azok elkészülte után vásárolta fel a Miramaxot.
14.
14.
Uhu123
#12: Szerintem is valami ilyesmi van a dologban.
12.
12.
bodortamas1
Én örülök a hírnek, gondoltam, hogy meg fognak változni a dolgok a Disney jóvoltából. Gondolom adott feladatot a fejlesztőcsapatnak, hogy milyen irányba vigyék a játékot, hogy kapcsolódjon majd az új trilógiához. Mivel a Star Wars 7 majd csak 2015-ben jelenik meg, ezért úgy gondolom, hogy az első, amit az új trilógiából látunk majd, a Star Wars 1313 lesz. Ha meg a játék nagyot fog ütni, márpedig biztos, hogy nagyot fog ütni, hiszen ez lesz a Disney 1. star wars játéka, nem hiszem, hogy olyasmit művelnének vele mint az aliens CM-el, így csak fokoznák a feszültséget a filmig, és növelik a rajongótábort. Ergó sokkal többen nézik majd meg a várva várt filmet.
11.
11.
Drazhar
Én meg jóhiszeműen gondoltam, hogy azért nincs infó, mert nagyba megy a fejlesztés, és minek mutogassák, majd az E3-on. Erre tessék... mondhatom nagyszerű -.-
10.
10.
strike19
Én várom a filmet.Nem hiszem hogy elfogják rontani annyira.Nem csodálom hogy leállítják ezt a projectet.A disney most akarja meg alkotni a következő trilógiát.Érdeke neki hogy a videójáték is azt a történet vonalat kövesse vagy kapcsolódjon hozzá.
Lesz teszt ZEN pinball 2 (fx 2) Star Wars asztal teszt?
9.
9.
negyven2
#8: És ugye tisztában vagy azzal, hogy például azt a Walt Disney Pictures csinálta, ami a The Walt Disney Company tulajdonában van. Éppen úgy ahogyan a Marvel Entertainment, a Lucasfilm vagy a Pixar Animation Studios.

A The Walt Disney Company az egy hatalmas cégóriás ami nem csak Mickey Egérböl és a Disney Channel-böl áll. Példának okáért a Walt Disney Company-nak volt egy olyan részlege is amit Miramaxnak hívtak ami például a Pulp Fiction, Kill Bill, Scream filmekért is felelős (milyen jól mutatnának ezek is Disneyland-ben :D.
8.
8.
daenath
#7: Nem mondtam hogy a filmet is!!! Habar latva mit muveltek a John Carter-el ezen se lepodnek meg.
7.
7.
rocijoci
#1: De honnan tudod hogy elfogják cseszni láttál már belőle valamit vagy csak ok nélkül tudsz kritizálni.. nem hogy örülnél hogy lesz még star wars film...
6.
6.
névtelenség
I have a bad feeling about this - Han Solo
5.
5.
Scoo
#1: Én meg pont abban bízok, hogy a Disney odacsap és azt mondja, hogy kapják össze magukat, mert ha a feni dolgok igazak akkor nagy a baj.
4.
4.
Ventus
#3: Olyan borzalmas bűzt nem hiszem hogy érezni fogunk egy darabig :)
3.
3.
McDuff
Aliens: Colonial Marines szagot érzek...
2.
2.
Sun9us
Starcraft Ghost-ra emlékszik valaki? Ütős trailer, aztán semmi....
1.
1.
daenath
Pfffffooooo Disney, majd jol elkurja a mar ugyis szetcseszet Star Wars-t, csak megjobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...