Tomb Raider, merre visz az utad?

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 7.
  • Hír
Link másolása
Habár még az aktuális Tomb Raider-láz sem csillapodott, a Crystal Dynamics már a folytatáson agyal. Először is, jönnek a DLC-k, s az irány is megvan a következő részhez. Azonban a Guardian of Light-mellékág nem tér vissza.

Március 19-én jelenik meg a Tomb Raider első nagyobb bővítménye, a Caves & Cliffs DLC, amely ideiglenes Xbox 360-exkluzivitással rendelkezik. A csomag három új multiplayer térképet ad a felhozatalhoz, ezek a Scavenger Caverns, a Cliff Shantytown és a Burning Village nevet viselik. A kiegészítő ára 400 MS Pontot kóstál majd, a PC-seknek és a PS3-asoknak egy darabig még várniuk kell rá.

Noah Hughes, a játék kreatív direktora az OXM-nek elmondta, hogy a csapatuk már teljes erőbedobással a next-gen gépekre fókuszál. Jelenleg nincs tervbe véve a Lara Croft and the Guardian of Light folytatása, bár belátják, hogy nagy lehetőség volt, hogy kicsit körbetapogatózzanak a letölthető játékok piacán.

Most, hogy Lara karaktere újjászületett a rebootban, ideje előretekinteni. A Crystal Dynamics készen áll arra, hogy egy már edzett kalandort mutasson be a következő Tomb Raiderben. Az aktuális epizód csupán egy kitérő volt a lány eredettörténetének bemutatására, a folytatásban már egy tapasztalt hősnőt ismerhetünk meg.

A túlélésért folytatott harc és a realisztikus légkör csak egy dolog, a srácok tiszteletben tartják a múltat is. Hughes úgy érzi, hogy a természetfeletti elemek kulcsfontosságú részét képezték a sorozat korábbi részeinek, így nem hiányozhatnak a folytatásból sem.

18.
18.
Rich86
Én tizenéves srácként játszottam az első részekkel,
de egyik sem fogott meg annyira,mint a mostani.
A fiatal Larával együtt lehet érezni,
az ember szinte ugyanúgy félti őt,biztatja,mintha valódi személy lenne.
Nekem minden rázósabb helyzetnél óhatatlanul is kiszaladt a számon,
hogy "ne félj,bébi,túlmegyünk ezen is",
aztán őszinte bűntudatom volt,amikor mellényúltam,
és zuhanással végződött egy-egy nagyobb ügyességi mutatvány.
Ilyen fokú átélést és érzelmi kapcsot a főhőssel más játékban még nem
tapasztaltam,és ezért félek is egy kicsit,hogy milyen lesz a folytatás,
mert ezt az élményt nem tudom,hogy fogják majd tudni felülmúlni,vagy akár csak megtartani,de azért reménykedem,
kár lenne ezért az elképesztően jól sikerült újraélesztésért.
17.
17.
biohazard rex
#9: Áh nem chuck norris tényleg neeeem...Annyi a különbség, hogy miután kinyírtál 20 embert a cutscene-ben nem vigyorog (pl. legend), hanem liheg kettőt. Meg elég irreálisan él túl mindent . De majd, ha tolod úgy is észreveszed :D
16.
16.
giga321
Most vittem végig havernál, nagyon jó lett nekem 9.5/10 . Nagyon jól áttudtam érezni Lara helyzetét és folyamatosan fejlődött nagyon tetszett. Egy negatívom van hogy amikor váltogatsz fegyverek közt akkor eltűnnek. AC-ban Connornál megtudták oldani hogy ha fegyvert vált az íj marad a hátán itt meg csak a kis pisztoly van folyamatosan az oldalán. Íj meg csak előugrik a semmiből ha kiválasztom :/. Na ennek ellenére év játéka gyanús nagyon jó eredettörténet. Várom a folytatást.
15.
15.
Shooter89
#12: Úgy ahogy mondod brutál, lett nagyon ott van a game !!
14.
14.
Giggsy
#13: Miért nehéz elhinni? Az eredeti háttértörténet szerint sem dupla 45-ös Colt-tal a kezében jött világra. Legjobb emlékeim szerint sztenderd arisztokrata lány, amíg a vőlegényével le nem zuhannak a Himalájában. A Legend-del bejött vonal ezt úgy variálta, hogy az édesanyjával zuhannak le mikor még kislány. Szimplán arról van szó, hogy az életének egy olyan szakaszát mutatják be, amit eddig nem ismertünk: a sorsfordító stressz élményt, ami azzá tette aki.
13.
13.
xely
Valahogy nehéz elhinni, hogy ez az új Lara ugyanaz, mint a régi, Angelina Jolieról akkor meg még nem is beszéltünk. Folytassák csak ennek a történetét, akár onnan ahol abbahagytuk :)
12.
12.
Raatkainen
Rohadt jó lett az új TR, brutális végre ahogy kell azt. Egy helyszínen kicsit horroros, aki látta a Barlang c. filmet annak ismerős lesz a dolog. Még nem játszottam végig, de véleményem szerint az eddigi legkomolyabb Lara Croft játék, ilyet várnék a jövőben is a ,,rendes" hősnővel!
11.
11.
Monyo2012
#6: Nekem is sokkal szimpatikusabb ez Lara, mint az előző. Az előző részekben túlságosan "Badass Bitch" volt. Itt sokkal emberibb, és kicsit ügyetlenebb is az előző részekhez képest, és éppen ezért könnyebb vele azonosulni, szeretni. A külsejéről meg ne is beszéljük ! :D
10.
10.
Giggsy
Jó lett az új rész. Ha esetleg legközelebb még egzotikusabbak lennének a helyszínek, és kicsit visszább tolódna az egyensúly a felfedezés irányába, még jobb lenne. Az Underworld-del kicsit kifulladt szériába ügyesen leheltek új életet, szükség is volt rá.
9.
9.
BrendOoN
Még nem játszottam vele (MÉG...) de a gameplayekből nekem az jött le, hogy itt Lara nem egy női Chuck Norris és ez nekem nagyon tetszik! :D
8.
8.
bodortamas1
Dejóóó így olvasva a játékról sokkal jobb lett, mint a múlt Tomb Raider játékai. Alig várom, hogy kipróbáljam :D És kíváncsian várom a következő részt.
6.
6.
Lehet, hogy a mostani rész csak egy kitérő volt, de hogy kenterbeveri az összeset magasról, az egészen biztos. Az összes rész együttvéve nem ér annyit, mint ez. Úgyhogy jobban tennék, ha a régi Larát eltemetnék mélyre, és maradna ez a sokkal szerethetőbb fiatal lányka.
5.
5.
#3: Addig olvasd el más oldalon, ahol már kint van! :)
2.
2.
DON GONDOCS
Kár a Guardian of Ligh-ért én elviseltem volna még 1-2 részt, de az újjaé is megvagyok elégedve. Jó irányba halad a sorozat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...