Leállítják a SimCity marketingkampányát

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 9.
  • Hír
Link másolása
A Maxis vállalja a felelősséget a SimCity rajtja körüli balhé miatt, az Electronic Arts pedig leállítja a játék online marketingkampányát. Az ígéretek szerint a SimCity-vásárlók ingyen játékot kapnak kárpótlásul.

Folytatódik a SimCity-sztori, tegnap kiszivárgott egy belsős memó, amiben a Maxis teljes felelősséget vállal a játék nem éppen zökkenőmentes rajtjáért. A memó létezését azóta hivatalosan is elismerték, ebben Lucy Bradshaw, a fejlesztőcég vezetője elismeri, hogy "a kritikusoknak és a vásárlóknak minden joguk megvan arra, hogy hibátlan élményt kapjanak kezdettől fogva". A Maxis az ígéretei szerint mindent megtesz, hogy helyreálljon a rend.

A memó azért is érdekes, mert itt hangzik el először a fejlesztők részéről, hogy nemcsak Amerikában, hanem Európában és Ázsiában is hasonló problémák állnak fent. Az EA eddig azt kommunikálta, hogy nálunk minden rendben van, azonban már a Gamekapocs-olvasók is egytől-egyig arra panaszkodtak, hogy nem tudnak játszani a szerverek túlterheltsége miatt. A memó szerint 700 ezer várost építettek a játékosok 24 óra alatt.

Leáll a marketingkampány

Egy másik kiszivárgott, azóta csakugyan megerősített levél szerint az Electronic Arts leállítja a játék online marketingkampányát. A kiadó arról értesítette a partnereit, hogy deaktivált minden szöveges és képes hirdetést, és arra kérte a hirdetőket, hogy ők is távolítsák el a másolatokat a saját hirdetési felületükről. Az EA szerint ideiglenes döntésről van szó.

Bradshaw később egy játékosoknak szánt közleményt is közzétett, amiben újra elismeri a hibát. Mint mondta, az első napokhoz képest jelentősen javítani tudták a szerverek teljesítményét, azonban a helyzet továbbra is rossz - folyamatosan dolgoznak rajta. Szerinte sokkal több játékos vette meg, és kezdett el játszani a SimCityvel, mint arra számítottak, és amivel még a bétában sem találkoztak. Ígéretei szerint minden SimCity-vásárló kap egy ingyenes PC-s játékot az EA kínálatából, erről március 18-án kapnak értesítést.

20.
20.
AssaX
#17: nane ez irónia volt
19.
19.
Fronter
#18: Hehe, mekkora jó stratégia! :D

Amúgy a játékkal nincs gond, érdemes megvenni! Van néhány bug, de folyamatosan javítják a játékot, amúgy sincs jobb szimulátor a piacon.
18.
18.
Palack20
Sziasztok!

Akit érdekel 1db SimCity 9.400.- Ft-ért elvihető üzletünben! Akit érdekel írjon rám skype-on: palack20.
17.
17.
Birkazoli
16.
16.
PapaVoodoo
Egyszerűen csak kellett volna egy off line játszható módot is csinálni. A DIOIII nál is ezzel szívtunk hetekig annyira utálom ezt az online örületet, egyszerűen nem is értem.
15.
15.
alexcargooo
#13: az nem ingyenes alapból?
13.
13.
AssaX
a battlefield heros lesz ingyenes azt kapod kárpótlásul
12.
12.
Birkazoli
"Az ígéretek szerint a SimCity-vásárlók ingyen játékot kapnak kárpótlásul." - Ennyi erővel mindenki kapjon egy ingyen játékot az Origin használóknál, mert kénytelenek vagyunk egy vagy több játék miatt használni az orbitálisan pocsék Steam kópiájukat:)
11.
11.
giga321
10.
10.
dBLOOD
#8: Vedd ki a kezed a biliből! :D
9.
9.
dBLOOD
#7: a memó az ilyen belső feljegyzés, amit az egyik számítógép előtt munkaidő alatt picsát vakaró semmirekellő a másiknak ír. :D
8.
8.
ATi0021
Nagyon kíváncsi leszek erre az ingyen játék dologra. Olyan érzésen van, hogy csak valami leértékelt 10-20 eurós téma lesz. Pedig nem lenne rossz egy ingyenes Tomb Raider még ha Origines lenne is. :)
6.
6.
PolluxHUN
#5: nekem már az ME3 CE is ok lenne :P
5.
5.
"minden SimCity-vásárló kap egy ingyenes PC-s játékot az EA kínálatából"

Maradjunk egy Mass Effect Trilogy-ban, aztán szerintem rendben is vagyunk... Most miért?

Technikailag egy játék, egy nagy csomag nem? :P
4.
4.
dBLOOD
Forr a vérem ezektől a ro***ékoktól! A m****os k***a a***át! Miért a Maxis, a fejlesztőcsapat vállalja a felelősséget? Nehogy azt mondják nekem hogy a fejlesztők találták ki az online-DRM-et! A ro***ék EA hibája az egész! A sok paraszt majd a fejlesztőcsapatra fog köpködni!
FYI nem vagyok Sim City-rajongó, nem vettem meg a játékot és nem is fogom, csupán ahogy nagyon sok más játékosnak, nekem is tele van a f***om az EA hazudozásával!
3.
3.
Azeroth87
Azért ez elég ciki egy ilyen ismeretségű - és ennyi rajongótáborral rendelkező game esetében, főleg, ha még elő is rendelték, abból is lehetett azért saccolni, hogy milyen erőviszonyok fognak kelleni a háttérben az akadálymentes gameinghez.
2.
2.
leviske
Ilyenkor mindig mosolyogva tekintek az áhított "cloud gaming" jövőképbe.
1.
1.
Donpedro
Nah, lesz haszna a sok MoH: Warfighter kulcsnak ha már eladni nem tudják :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...