Pszichopatáknak is kedvez az új BioShock

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A BioShock Infinite rendezője, Ken Levine úgy véli, hogy a játékokat úgy kell megtervezni, hogy figyelembe veszik a játékosok szélsőséges viselkedéseit is. A héten megjelenő cím kedvez az alkoholistáknak és a pszichopatáknak is.

A PAX Easten tartott beszédében Ken Levine kifejtette, hogy egy játék tervezése súlyos döntések függvénye: szerinte egy sikervárományos címnél figyelembe kell venni a játékosok szélsőséges viselkedését is, mindenki számára biztosítani kell a nagybetűs élményt.

Néha nem tudják, hogy mi fog történni: amikor megírnak egy jelenetet minden őrültséget számba kell venniük, mert kiszámíthatatlan, hogy a játékos mit tesz az adott percben. Ha pszichopata módjára megy előre, nem köthetik meg a kezét, ha viszont alkoholmámortól tántorog előre, elidőzve a részleteken, akkor is kifogástalannak kell lennie a BioShock Infinite-nek.

Levine később beszélt Elizabethről, a mesterséges intelligencia által irányított női társunkról is, aki nem lesz olyan haszontalan, mint a korábbi próbálkozásokban látott kísérők.

"Utálom ezt mondani, de ő egy hatalmas gép - tele különböző tartalommal. Minden részletét megírtuk, minden animációt megrendeztünk a motion capture segítségével." Lehet, hogy az első végigjátszás során nem is mutat meg mindent a repertoárjából. Amanda Jeffrey pályatervező szerint Elizabethnek hihetetlen szeme van, teljesen máshogy látja a világot, s fontosak leszünk a számára.

A BioShock Infinite holnap, azaz március 26-án jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra - a fejlesztési érdekességekről a Facebook-oldalunkon található infógrafika rántja le a leplet. 

25.
25.
br1Koo
Ez elég rizsa marketing szövegnek hat, de ettől függetlenül tudom, hogy a játék hatalmasat fog ütni. :)
24.
24.
Rakottkrumpli
#23: Te ilyen hiba vagy a mátrixban? Minden bioshock hírnél megjelensz és leírod, hogy ez a játék debil. Rád kéne dobni valami vírus irtót!
23.
23.
#22: Az első rész is egy rakat szar volt számomra, volt "szerencsém" abban is belekóstolni.

Debil egy sorozat.
22.
22.
Drazhar
A Bioshock 2-öt ne keverjük ide, én nagyon örülök, hogy újra az első rész gárdája készítette, Ken Levine egy látnok, még ha el is vitte a helyszínt máshová. A BS2 nekem csalódás volt, ahogy korábban mondták egy egyszerű iparosmunka volt, ami a zseniális első rész farvizén kapaszkodott csak fel.
21.
21.
Normod
Holnap ahogy kiadják letöltöm .És nyomom napestig .
Kicsit elvont játék szentem:)
20.
20.
metercsiken
Tényleg jó, hogy lesz valamiféle szabadságunk.
De ki az aki "piásan" ül le játszani !? : )
A pszichopatákat megértem! : )
19.
19.
#10: Tavaly ősszel 990 forint volt liveon a második része, annyiért sem kellett!

Tiszta debil az egész játék, engem rettenet idegesít!

Overrated.
18.
18.
p3ti
Holnap futok érte, lehet psychopata vagyok ?:(
17.
17.
DzsungelCsirke
#15: Na igen, de a marketingesek sem hülyék. Más névvel nem figyelnének fel rá ennyien, a Bioshock név garancia a minőségre. Legalábbis remélem :D
16.
16.
kamgecam
#13: Egyébként én nagyon várom!
Nem sokan fogják érteni,ahogyan a nagy írokat,művészeket sem ismerik el rögtön.
Olyan lesz kb mintha Dosztojevszkijt olvasnál.
Nagybetűs katarzisra számítsatok.(ahogy a bioshock is az volt)
(egyébként onnan tudom hogy,én hülye megnéztem pár walkthrugh-t,meg a végét
és még mindig ráz a hideg!Milyen lesz ezt játszani???)

15.
15.
Mortis
#12: Pont az általad leírtak miatt kellett volna más címet adni. Valami új -shock végűt. SkyShock, Revolution Shock..., efféléket.
14.
14.
kamgecam
#13: Meg fogtok lepődni...:D
13.
13.
Cseszneki
#11: Látom már az is baj, ha változtatnak. Most komolyan jobb lenne ha már harmadjára is ugyanaz a helyszín lenne?
12.
12.
DzsungelCsirke
#11: Ez abszolút nem így van. Az első részt készítette az eredeti csapat, ami egy eredeti játék is volt. A második egy tisztes iparosmunka, amit a Rapture univerzuma vitt el a hátán. Ken Levine csapata nem akart közvetlen folytatást csinálni, helyette jött ez.

Ugyanúgy megtalálhatóak az Infinite-ben is az első rész jellemzői. Az egyedi világ, az érdekes sztori, a felfedezés, a plasmidok, a szabad játékmenet. Ha a Bioshock minden része Rapture-ben játszódna nem lenne több egy EA-szerű futószalag sorozatnál. Mellesleg a Bioshock is a System Shock örököse, szóval nem kell félni.

Akik ezeket a játékokat szerették, az eddigi tesztek alapján ezt is fogják.

11.
11.
dBLOOD
Totálisan félredobták a Bioshock (eredeti) történetét, szóval éppen a fanatikus Bioshock rajongóknak nem annyira készül.
10.
10.
Tiger27
érdekes engem sosem fogott meg ez a Bioshock...egyszerűen nem élveztem, így valószínű ez is kimarad...talán ha már olcsóbb lesz teszek vele egy próbát.
9.
9.
headhunter86
Alig várom már az éjfélt, hogy feloldódjon STEAM-en és nekiessek a játéknak :)
Eddig csak jókat hallottam róla.
8.
8.
Solid Snake1984
várós nagyon:D de jó, hogy holnap nem dolgozom:D lesz időm kipróbálni:D

yeeeeeeeyeeeeeeeeeeeyeeeeeee
7.
7.
Claymen
Én csak azt sajnálom, hogy nem fordítható, pedig magyarul minden élvezetesebb :)

Ami meg a korlátozást illeti, szerintem Kennek teljesen igaza van, egy játék arról szól, hogy még ha ideig óráig is, de kiszakadunk a valóságból. Ekkor tényleg tehessük azt amit szeretnénk.
A videó játékokat meg támadni fogják amíg világ a világ. Sokkal könnyebb egy degenerált szocipatára ráhúzni a "durva játékokkal játszott, és ez volt a baj" jelzőt, mint hogy a bárányok gondolkodni kezdjenek a társadalom aberrációjáról, és belássák, hogy nem a játék tesz valakit tömeggyilkossá, hanem a környezete. De ez a médiának és a világhatalomnak nem kedvez, hiszen ne adj isten, a fogyasztó vásárlás helyett gondolkodásra pazarolná a drága idejét...
5.
5.
meta7203
Én is előrendeltem és szerintem nem lesz csalódás.Sőt, úgy olvastam, h eddig ez a legtöbb pontra értékelt FPS(9,4)!
4.
4.
number361
Én már berendeltem a fémdobozos változatot. Nagyon várom már ezt a játékot, remélem, hogy nem lesz egy csalódás!
3.
3.
l4cyk4
Elég merész ezt így nyíltan kijelenteni, akkor amikor ennyi támadás éri a videojátékokat. Továbbá nem értem miért ne lehetne korlátozni a játékost, hogy ne kezdhessen pszichopata őrjöngésbe, még ha ez csak a játékmenetben megy is végbe!? Lehet, hogy ez egyfajta szabadság érzetet nyújthat a játékosnak, de nem ennek a hiányától illetve meglététől lesz jó vagy rossz egy játék. Szerintem.
1.
1.
Gaboo77
Na holnap kipróbálom, mert már rendesen fespanolják az embert. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...