GDC 2013: Techdemón a Fox Engine

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 30.
  • Videó
Hideo Kojima és brigádja már régóta kalapálja a következő generációs játékmotorját, a Fox Engine-t, amely a két Metal Gear Solid 5-öt is hajtja. A technológia látványos prezentációját most mi is megcsodálhatjuk.

A Konami sem marad ki a next-gen technológiák bemutatásából, a Fox Engine valóban megnyerő látványvilágot kínál. A motor elsőként a Ground Zeroest és a The Phantom Paint hajtja, és most részletesebb betekintést nyerhetünk a tudásába. Mit szóltok?

30.
GodGamer
Hát ez is durván jól néz ki, bár a Metal Gear-ek sosem voltak csúnyák, sőt...
29.
kamgecam
#28: Ok,köszi megtaláltam!
(remélem bocsánat kérés elfogadva:D)
28.
Gamer 74
#23: Látom betaláltál magadnak. Sebaj.
Áruld el, Mr. Logika.
Miért lennék irigy egy multiplatform cím esetén? Gondolod mindenki olyan infantilis módon gondolkodik mint te? Ne röhögtess.
Dobtam privátot, a további diskurzust folytassuk ott, ha már itt nehezedre esik normális módon beszélni.
27.
NoNametheOneandOnly
Bazdmeg. Én azt hittem az a demó CGI... *.*
26.
Baysi
#22: igen egy befektető szavaival éltél csináljunk valamit aminek nem is kell feltétlenül még csak jónak se lennie meg annyira nem is kell hozzá érteni csak legyen gyorsan kész ne kerüljön sokba és ellehessen kérni érte ugyanzt a pénzt mint a többiért...tökéletes...(ez most se ezzel az enginevel se a hírrel nem függ össze csak reagáltam a kommentre)
25.
kamgecam
#18: Az hogy Te reálisan látod a dolgot az egy dolog,hisz szakember vagy,de azt ne várd el hogy a sok hülye,irigy,vak balfsz ezt beismerje,mert nem fogják,ennél,
ők sokkal kicsinyesebbek!
24.
kamgecam
#20: Ne foglalkozz vele,csak eszi a fene,.....és irigy....:D
23.
kamgecam
#21: Már megint hülyeségeget beszélsz.Nincs értelme a mondandódnak.
22.
randall13
Nem attól jó egy engine, hogy minél szebb látványt tud megvalósítani (bár ez sem utolsó a sorban), hanem hogy mennyire egyszerű rá fejleszteni. Dice is kitörölheti a seggét a Frostbite-tal ugyan úgy, mint a Crytek a Cry Engine-nel, ha rajtuk kívül senki nem tud épkézláb játékot összedobni a motorral. Minél egyszerűbb fejleszteni valamire, annál olcsóbb, és minél olcsóbb, annál nagyobb a profit.
21.
Gamer 74
#20: Nem rossz, ez kétségtelen, de közel sem akkora durranás, ahogy ezt egyesek beállítják. Tudom, MGS és Kojima, jót vagy semmit. De úgy érzem elmúlt már ez a világ, egyszerűen átalakult.
20.
_Tappancs_
#19: Ha megnézed a legutóbbi gameplayt,akkor azt láthatod hogy realisztikusan letisztult képet mutat magából.A többi engine viszont nem erre törekszik stilusilag.Szerintem az összes bitang jó,de az ,hogy a fox engine ne állná meg a helyét az nem igaz.
19.
Gamer 74
#18: Melyik cégnél, ha szabad kérdezni?
Akkor készüljetek fel, a Fox-Engine technológiát valószínűleg csak a Konami játékok használják majd.

Az új Unreal Engine 4 demó, Luminous Engine, Panta Rhei, CryEngine 3 -full verzió-, ennél jóval impresszívebb látványt mutatott, sőt, egy Witcher 2 fullos PC változat is üti összhatásban.
Semmit sem láttam, amitől hanyatt kellett volna esnem:(
Főleg a játékmenetet megtekintve, a képekről már ne is beszéljünk. Előbb lett volna erre szükség úgy ítélem meg, most már az erős konkurenciák árnyékában nem annyira ütős. Ezt külföldi fórumokon is sokan így látják.
18.
Tokodboy
#14: Érdekes mi a cégnél a grafikusokkal együtt ezt találtuk a legimpresszívebb technológiának, köröket ver az összes mostani enginekre még a CE3 is fényévekre van tőle, hogy az ő szavaikkal éljek.

Érdekes látni, hogy egy felhasználó és egy fejlesztő mennyire más szemmel nézi ezeket a videókat.
17.
metercsiken
Nekem tejesen mindegy milyen motort fognak majd használni a játékok, úgy is mindenki fejleszt valamilyet.
Az a lényeg, hogy a végeredmény jó legyen ,a név nálam nem számít!
Egyébként ez is szép, ahogy a többi is. : )
16.
Gamer 74
#15: Magából a játékmenetből indulok ki, ott pedig szinte ugyanazt látom, mint tíz évvel ezelőtt, csak szebb köntösben- de eddig semmi állejtős- Az egyik kedvenc szériám, de ettől még elmondom amit gondolok:)
A japán fejlesztők többségénél ez a probléma, képtelenek egyelőre elszakadni az öreg játék mechanizmustól. Ezért sem domináltak ebben a generációban, úgy mint régen.
15.
drakomen
#14: Persze. Nem nagy durranás. Ha úgy nézzük hogy ez egy teljesen open world játék lesz folytonos napszak/évszak valamint időjárás változással akkor nem nem az...
14.
Gamer 74
Nem nagy durranás.
Szép, de semmi állejtős eddig.
Majd meglátjuk.
10.
DON GONDOCS
Szép kis filmeket fogunk játszani a jövőben.
8.
Dízel
EZ IGEN! ez már ... jól néz ki! fox engine a legjobb.
5.
benben10
#3: Habár van konzolom, nagyon remélem hogy a játék meg fog jelenni Pc re is hiszen a metal gear sorozatból senkinek sem szabad kimaradnia :)
Csak hát a 2002 es mgs 2 óta, kojima nem nyúlt a pchez (mert annak a portja katasztrófális lett)
4.
kamgecam
Wow!
Tetszik a hozzáállásuk ahogyan az árnyékokkal
játszanak,ezzel teszik valósághűbbé a játékot nem feltétlen a poligonok számával.
("impresszionista hozzáállás"...okos!)
3.
Rapid
A gond ott kezdődik, hogy az eddigi összes bemutatójuk ezekből a játékokból PC-n futott, közben meg a játék nem jelenik meg PC-re. Milyen kedvesek...
1.
Rakottkrumpli
Na így kell kinéznie egy techdemónak, ahol valódi ingame felvételek virítanak és nem kamu cgi-vel hitegetik a parasztot...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...