Tényleg állandó netkapcsolat kell az új Xboxhoz?

  • Írta: zoenn
  • 2013. április 5.
  • Pletyka
Link másolása
A legfrissebb pletykákat a Kotaku szállította a Microsoft Durango kódnéven futó új konzoljáról. A blog két forrásból is úgy tudja, hogy a platformon valóban internetkapcsolatra van szükség a játékok futtatásához.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az új Xbox esetében állandó online jelenlét szükséges a játékok és az egyéb alkalmazások futtatásához. A Kotaku értesülései szerint a Microsoft viszont pár percig tolerálja majd a kapcsolat elvesztésekor felmerülő problémákat.

"A Durango használatához a felhasználóinak aktív internetkapcsolattal kell rendelkezniük. Ha nincs kapcsolat, nem lehet a játékokat és az alkalmazásokat elindítani" - mondta az egyik forrás. "Ha az internetkapcsolat megszakad, majd azt követően - körülbelül három percig - nem áll helyre, az éppen futtatott játék vagy alkalmazás futtatása felfüggesztésre kerül, és elindul a hálózati hibaelhárító program."

Más Kotaku-közeli források szerint korántsem ilyen szigorú a rendszer, vannak olyanok, akiknek nincs tudomásuk a Microsoft online megkötéseiről. Vajon melyik az igaz állítás? Leghamarabb április végén kiderülhet.

123.
123.
Gery8922
nincs baj az allando nettel
engem pl nem zavarna
de az hogy nem lehet hasznaltjatekot futatni
no ne!!!!!!!
a penzlehuzasnak egy gusztustalan formaja
122.
122.
Pasallusz
#114: sok igaz van írásodban, de legnagyobb igazság hiányzik belőle, míg nem volt MS konzol nem volt ilyen köpködés Nintendo , Gamecube és PS és PC rajongók között aztán jött MS konzol és valahogy jött ez a nagy köpködés :( meg a melldöngetés :( amerikai kampány módra:(
igazából itt már azok a korosztályok vitatkoznak és gyűlölködik akik egyre fiatalabbak és fiatal korban csak az egyik fajta konzolt ismerik meg, ez sokszor anyagi okok miatt van :( aztán felnőnek és most már szemellenzőt feltéve lengetik a zászlókat , a mai piac pedig már ezt várja el, :(
121.
121.
Gamer 74
#114: Ismerős a szituáció, nem újdonság.
Engem mondjuk nem nagyon érdekel ilyen aspektusból a dolog. Nekem is van egy-két fiatalabb korosztályba tartozó only Ps fan haverom. Minden szar ami nem a kedvelt gépre érkezik, szó szerint minden.
(Még példának okáért a The Witcher 2 is. Mert ugye csak Pc és 360) Ráadásul nem is jó játék, persze nem próbálták, de tudják. Ezek mellett minden multiplatform játék Ps3-on szebb egyértelműen. Nagyjából ilyen objektív maga a hozzáállás. Nem is tudom, nevetséges vagy inkább szánalmas?

De persze azt tegyük hozzá, hogy kinek az emlőin nevelkedtek úgymond....olyan véleményre is képesek, miszerint a 3DS bukás, a Vita konzolt meg viszik mint a cukrot:S
A tényeket sem hajlandóak észrevenni.
Olyanok mint hazánk politikusai, sehol nem jegyzik Őket, de úgy gondolják mérvadó a véleményük. Dilettáns és elvakult emberekről beszélünk többnyire. Nekik biztosan lelki sérülést fog okozni, ha a MS esetleg jobb konzolt fog összerakni a sok negatív pletyka ellenére. Én majd jókat röhögök, ugyanis nekem aztán teljesen mindegy. Tőlem bármelyik csődbe mehet, akár holnap is:)
Mindig lesz alternatíva.
120.
120.
Pasallusz
#119: hja vaze , honnan tudtad ? :D
119.
119.
ki55i
118.
118.
ki55i
#117: többi meg ott a mastercard :D
117.
117.
Pasallusz
#108: simon 555, van a mondás ha hallgatsz bölcs maradsz :) 2éve nincs ps3 játék amit ne törtek volna föl TÖKÉLETESRE ! 2012be volt egy 2-3 hónapos megtorpanás , de karácsony óta minden tökéletesen működik :) sztem ez az egyik oka a gyors PS4 kiadásnak is , Tomb Rider2012 hamarabb volt meg warez változatban mint eredeti európai hivatalos kiadásban, de sorolhatnék februári kiadástól kezdve bármit . kettő pedig , ki az a hülye aki kiír még játékot BD lemezre, ha a játék fut mind külső mind belső vinyóró, olvasó fej kímélve sőt pénztárca is ? sőt már az is mindegy hogy Fat32 vagy Ntf-s re van megformálva külső vinyó. Ráadásul ez csak egy módosított firmware amint ha gond lenne PS3al azonnal vissza frissíthetsz eredeti állapotra és origi lesz géped, de én még egy gép halálról se hallottam , ami még softver-esen meghalt azt is vissza tudják éleszteni :) hardveres hiba meg csak a rengeteg folyamatos 2-3év után vinyó hal meg, ritkán ,módosított PS3al olyan házi multimédiás eszközöd lehet most, hogy a szádat nem tudod össze csukni.kölcsön Origi játékot felmásolod HDD re és tökéletesen fut lemez nélkül, vissza adod BD lemezt és vigyorogsz, jelenleg 38 játék vigyorog belső vinyón, 70 meg külső vinyón :) 25mp alatt indítható játék ps bekapcs gomb lenyomása után , másik játékra való átváltás meg 35mp belül :) egyetlen1 db eredeti PS lemezednek kell csak lennie :) KILL ZONE 3(a világ legjobb játéka :) Battlefield3 Gran Turismo5 , Little big planet2, Motostorm, MX vs ATV , dirt3,LEGO(indi,starW,Karib,harry,batman2,gyűrűk,) Dead Space3,Ninja Gaiden III, I Am Alive, NHL13, AC3(magyar felirattal akár) COD BO2, Uncharted3 CRYSIS3,FAR CRY 3,God Of War 4 :) isten játék azaz exkluzív játékok a fele, tehát 35mp és új játékot játszom ? ez nálam gondtalan játékot jelent :)
116.
116.
metercsiken
Biztos tudják mit miért csinálnak
Nem hiszem, hogy egy ilyen multicég csak úgy meglépne egy ilyen lépést, semmiféle előrelátás nélkül.
Persze, ha egyáltalán igaznak minősül majd.
A személyes véleményem viszont az, hogy ez egy rossz döntés lenne a részükről, de én csak egy átlagos felhasználó vagyok, nem látok a "dogok" mögé!
De mint ilyen,nekem nem hiányzik, az állandó netkapcsolat, sőt nincs is, mivel nincs "rendes" vezetékes netem!
Így még ha akarnék sem tudnék ezzel érvényesülni!
De ahogy előttem már páran azt kifejtették ,ez még csak egy pletyka, és előbb-utóbb úgyis kiderül az igazság!
115.
115.
szasznyak
Bölcsen szóltàl Dzsiàdzsó!Egyik mamutcég sem tökéletes.Majd meglàtjuk melyikük dobja ki a jobb masinát miutàn azokat meg lehet majd venni!Addig fölösleges szájkaratézni. :)
114.
114.
dzsiádzsó
#113: Kedves Gamer a ps-t mindig így állították be az agyatlan ps fanok! Nekem volt mind2 konzolom, tudom melyik a jobb, persze ez saját megítélés kérdése is!
Számok meg a tények beszélnek mindenki helyett, a sony egy 80%-ban uralt piacot bukott ebbe a generációba, úgy hogy már a harmada se volt az övé a nintendo, és az MS-el szemben.
A mostani gépük homlok egyenest más, mint az agyba főbe dicsőített előd. Már nem váltják meg a világot a Cell-el, hanem fejlesztőbarát pc alapú gépet készítenek, jééé nem ez volt az x360 koncepciója? Klónozzák a liveot, achievement rendszert és sorolhatnám! Rengeteg badarságot hordtak össze, rengeteg hülye dolguk és döntésük volt. Az MS meg egy lehúzó banda, mindenért pénzt kér, korlátoz, és ratyi a minősége a konzolnak. Nem hinném bármelyik dicsőíthető valami volna, szeretni lehet őket, de a másikat utálni felesleges, mert egyik sem tökéletes.
113.
113.
Gamer 74
#107: Bizonyos szinten tudok angolul, nem probléma:)
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy mindez jelenleg csupán pletyka. De feltehetőleg ismered az alábbi mondást:
Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

Amúgy pedig, csak az új Xbox és a Ps4 esetében gondolkodtam az állandó internet kapcsolat használatára, amikor a szóban forgó játékokat említettem.
Egyetlen dolog a zavaró, konkrétan az, hogy egyesek úgy akarják beállítani a Ps4-et már előre, miszerint azt maga Isten készítette -tehát kizárólag pozitív-, a konkurenciát pedig az ördög. Ez roppant mód nevetséges és egyben abszolút nem nevezhető objektív gondolkodásmódnak, csak fanboy maszlagnak:)
Meg kell várni a konkrétumokat illetve a játékokat mindkét gép szempontjából, aztán lehet érdemben nyilatkozni.

Magam is várom az új PlayStationt, de egyszerűen az elfogult véleményeket nem tartom mérvadónak. Nekem sem a MS, sem a Sony nem fizet PR tevékenység gyakorlása miatt, ingyen meg csak a hülye dolgozik:)
112.
112.
kopic
NOOOOOOOOOOO!!!!!!!!:O Csak ezt ne!!!!!!:O:O
110.
110.
dBLOOD
Nem lenne meglepő ha a makroszopsz a Microsoft Guano-val az EA-hez és a Vulva-hoz hasonlóan a játékosok utáni kémkedés útjára lépne.
109.
109.
simon 555
#108: Mármint a Sony oldotta meg a warez kérdést PS3-nál*
108.
108.
simon 555
#105: PS3-nál megoldották a warezt. Máig nem tudták úgy feltörni, hogy gond nélkül fussanak rajta a játékok. Lemezre kiírt játékok nem is mennek, tudtommal csak HDD-re másolva tudták megoldani a warezt, de az sem tökéletes és már évek óta nincs frissítés a törésre szóval csak annak megy a warez aki nem frissítette a PS3 FW-jét.
Szerintem ez ugyan úgy ott lesz a PS4-nél is és most, hogy állítólag az Xbox is Blu-Ray meghajtóval szerelve jön szerintem azt sem lesz könnyű feltörniük.
107.
107.
dzsiádzsó
#87: Kedves Gamer szeretem ezeket a légből kapott baromságokat, a felsorolot játékok bármelyikét megeszem neked boxra amennyiben ott állandó netkapcsolat kell hozzájuk ;)
Angolul meg tudni kéne, valaki szerint pletykáltak egy pletyka lapnál egy pletykát :D marha hiteles forrás nem? Ráadásul nem minden platfromra vonatkozik! AC, meg WD nextgen játékok lehet ott lesz online védelem, bf4 szerverei meg, hogy képesek akár minden platfromon online kapcsolatot igénylő erőforrásokat biztosítani közel nem egyenértékű azzal, hogy ps3-mon online kapcsolat kell majd hozzá! Ez így baromság ne haragudj, ráadásul még egy összevissza beszélő pletyka oldalon is a pletyka szinten említik ezeket, azaz spekulálnak mert nincs hír, de kell az olvasó!
106.
106.
dzsiádzsó
#80: Miért annak nincs jogalapja, hogy a megadóztatott pénzeden, a megadóztatott építőanyagokon felépített házadat ha át akarod írni a gyereked nevére illeték köteles, vagy ha örököl adó köteles (bizonyos összeg felett) ? Ha az MS-nek az a koncepciója, hogy nincs használt játék, akkor nincs! Ő konzoljuk nem a tied, nem kötelesek támogatni a használt játékokat. Sőt ha csak a sims4-et akarják, hogy fusson rajta, akkor csak az fog, max nem veszed meg a gépket oszt ennyi!
105.
105.
Henry82
Azt meg, hogy mivel járnak jobban, (állandó nethez kötni, ezáltal kizárni egy réteget, de minimalizálni a warezt, vagy nem kell net, akkor mindenki játszhat, de megy tovább a warez) valószínűleg épp most kalkulálják.
104.
104.
Henry82
#85: Nekem a Virgin szolgáltatja a szupergyors és stabil netet (meg tv-t, telefont), és az is elmegy esetenként, van hogy percekre, van hogy fél órára, tavaly hónapokig volt olyan, hogy esténként alig volt net. Kollegám épp most panaszkodott, hogy a Sky ügyfeleként két hete nem megy az internete és a Sky-osok sem értik mi van, nem tudnak vele mit csinálni. Szóval ez nem csak magyar falukban lehet probléma, hanem akárhol a világban, akármelyik szolgáltatónál.

Mondjuk én simán kinézem a konzolgyártókból, hogy meglépik ezt, ha néha nem tudod használni a konzolodat, hát van ez így, néha áramszünet is van, elmegy a tv adás, nincs térerő, stb, mégsem dobsz mindent a kukába, mert egy fél óráig nem tudtad használni, meg a sony és az ms különben is mosnák kezeiket, nem ők szolgáltatják a netet, nem az ő hibájuk, hogy épp nem megy a konzol.
103.
103.
Nezreit
Ez elvi kérdés. Ha ezt bevezetik kizárt dolog hogy megvegyem. Van jó internetem. Az összes konzolos játékom eredeti, ezek után is azt vennék. Nem szándékozom hurcibálni sem a konzolt. De ez nem fér bele. Nem tetszik, hogy nekem bármi kellemetlenséget jelentsen az hogy mások ellopják a játékokat. Ne az én káromra oldják ezt meg. Ha ezen felül van bármi racionális indok hogy miért ilyen és hasznos is akkor elfogadom. Egyébként nekem csak nehézséget okoz. Másfelől sért is. Ha ez így lesz nem lesz ilyen konzolom
102.
102.
Yanez
#101: Tessék, itt a bizonyíték! Nehogy az legyen, hogy magam találom ki a dolgokat:
http://gamekapocs.hu/hir/32922/az_uj_xbox_bucsut_int_a_hasznalt_jatekoknak

Mondom: aki követi itt a híreket, az tudja! De mégegyszer: ez mind csak PLETYKA!
101.
101.
Yami
#75: Amiről beszélsz, azt pont a PS-ről pletykálták, hogy NFC-vel azonosítja a lemezeket és a konzolhoz köti őket. Az egy elég konkrét pletyka volt mert még Sony-s szabadalmak is alátámasztották és mégse jött be.
Ez ellenben csak egy szóbeszéd amit eddig semmivel sem támasztottak alá, nem értem ezt miért tartod hitelesebbnek.
100.
100.
MrBenjamintoto
#99: Használtan is nagyon ritkán veszek játékot, kalózkodni meg egyáltalán nem szoktam szóval erről ennyit
99.
99.
MrBenjamintoto
Én előbb ígyis-úgyis boxot veszek és csak pár évvel később ps-t, nem zavarna az állandó net kapcsolat nálunk egy évben ha 5 percre elmegy... Egyébként én a live-ot is szeretem sok szolgáltatás, jó, lag nélküli multy, jó kis akciók, szóval xboxrulez
98.
98.
simon 555
#97: Az utolsónál úgy értem, hogy azt a konzol védelme fogja befolyásolni, hogy kell e az internet, mint ennél a hírnél ahová irkálunk.
Ha a konzolba nem lesz beépítve ilyen védelem akkor egy olyan játékhoz sem fog kelleni állandó kapcsolat amiben van single player...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...