Rekorder a Torment: Tides of Numenera

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 6.
  • Biznisz
Link másolása
Véget ért a Torment: Tides of Numenera Kickstarter-kampánya, és a gyűjtés végösszege nemcsak túlszárnyalta a készítők eredeti elképzelését, de a projekt a legtöbb pénzt hozó játék címét is bezsebelte a crowdfunding oldalon.

Az eddig sem volt kétséges, hogy a Torment: Tides of Numenera Kickstarter-gyűjtése rendkívüli siker lesz, rekordról viszont valószínűleg még a játék készítői sem álmodtak eleinte. Nos, a Kickstarter-kampány véget ért, a rekord pedig meglett: 900 ezer dollár helyett 4,188 millió dollárt gyűjtöttek össze a fejlesztők!

Az eddigi csúcstartó az Obsidian-féle Project Eternity volt, a játék 3,986 millió dollárt hozott a Kickstarteren, a PayPal-adományokkal együtt pedig 4,127 millió dollár jött össze a fejlesztésére. A Torment kapcsán közölt összeg kizárólag a kickstarteres pénz, a PayPal-számok még nem ismertek.

Az érdekesség kedvéért megjegyezzük, hogy a crowdfunding által pénzelt játékok között a Star Citizen vezet: a Kickstarter és a játék saját weboldala 6,224 millió dollárt hozott a készítők konyhájára.

Az inXile az örömhír apropóján közzétette az első artworköt, ami az új Torment férfi főszereplőjét ábrázolja - ezt láthatjátok fent.

8.
8.
dBLOOD
Tévedtem, Fargo azt mondta nem siettették a játékot.
Én pontosan ennyi pénzben mernék fogadni, hogy a sok ostoba parasztnak megint a radar alatt marad.
7.
7.
Kocsis92
kb ugyaennyi pénzben mernék fogadni, hogy a végeredmény kritikai bukás lesz :$
6.
6.
ichigo477
#1: játékot csinálnak belőle gondolom
5.
5.
dBLOOD
Pont akkora durranás lesz mint a Planescape: Torment, vagy még nagyobb, tekintve hogy a kiadó nem sürgeti őket, nem úgy mint a PS:T-nél (a játékhoz utólag készült Unfinished Business, illetve a telepítéskor létrehozott "CD5" könyvtár eléggé árulkodó mennyire sürgette őket a kiadó, illetve mekkora fegyvertényt vitt véghez a fejlesztőcsapat).
FYI anyagilag a PS:T sem lett sikeres, a sok buta paraszt nem ismerte fel mekkora hatalmas rpg. Most ugyan kevesebből, de legalább az értelmesebb játékosok támogatásával készül a játék.
Sanszos hogy a szabadon eresztett pórázú fejlesztőcsapat egy újabb legendát tesz le az asztalra.
4.
4.
siedrenn
Szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Fellibbentették a Planescape nevét, hogy meglódítsák a gyűjtögetést, de nem hiszem, hogy olyan nagy durranás lesz ez a játék.
3.
3.
gamerman15
Ennyi pénz már remélem elég nekik hogy elkészítsenek egy legendát :) .
2.
2.
Trapyd
Ha elég elhivatottak akkor letesznek az asztalra egy legendát.
1.
1.
markoci555
AZTAK*RVA
mit kezdenek ennyi pénzzel? :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...