Kiábrándító évet zárt a Capcom

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 19.
  • Biznisz
Link másolása
Noha végleges számok még nincsenek a Capcom elmúlt pénzügyi éve kapcsán, de a kiadó előzetes becslései nem sejtetnek túl sok jó hírt. A japán vállalat hárompontos tervvel javítana jövőre.

A korábban becsült 6,5 milliárd jen helyett csak 2,9 milliárd jen profitra számít a Capcom a márciusban véget ért pénzügyi éve kapcsán. A Resident Evil 6-ból 7 millió példány helyett 4,9 milliót, a DmC-ből 2 millió helyett 1,1 millió példányt adtak el.

A japán kiadó szerint a várakozásokon aluli teljesítménye annak tudható be, hogy a tengerentúli fejlesztőknek kiszervezett játékai minősége gyengébb lett a reméltnél, nem tudott megfelelően reagálni a digitális piac növekedésére, valamint a belsős fejlesztőcsapatok és a marketingesek koordinálása is rossz volt.

A Capcom hárompontos tervvel javítana a jövőben, eszerint erősítene a digitális stratégiáján, javítana a koordináción az említett területeken, valamint több fejlesztést csinálna házon belül - emlékezetes, hogy annak idején éppen költségtakarékossági okokból bízott a kiadó több projektet is a nem japán stúdiókra. Ennek keretében egyébként több játék fejlesztését is leállította, ami 7,2 milliárd jenes kiesést jelentett neki az elmúlt évben.

A 2014 márciusával véget érő pénzügyi évre 6,8 milliárd profitot és 97 milliárd jen bevételt vár a kiadó.

29.
29.
Dreadlox
#25: hát igen, sajnos ez a valós ok, és a legtöbbnél az előrendelés viszi tovább a címet, mert fűt, fát igérnek az embernek hogy "ezt megkapod ha előrendeled" közbe meg egy egyszerű skinpack az egész vagy egy nagyon rövid és gyatra kampány...és a Capcom ezt mesteri módon műveli, elég csak ST X Tekken példáját venni és azt hiszik hogy egy félkész gagyi játékhoz ha kihoznak 5-6 DLC-t akkor az már siker, hol vannak azok a szép idők amikor kaptál egy fasza játékot és pár hónap után kaptál egy expansion lemezt amin egy remek kis kiegészítést kaptál és nem holmi megafegyót ugyanazn az áron? persze a dlc-k jó mókák, de nem szabad átesni vele a ló túloldalára hogy annyiba kerül amennyibe egy teljes játék és mégse ad annyit. Vegyük példának a Diablo II. remek és hosszú játék volt és utána kaptál hozzá egy kiegészítőt ami 2 új kasztot és egy egész chaptert tartalmazott, és nem volt olyan drága mint maga a játék.
26.
26.
p3ti
#25: Tényleg kevés játék érdemli meg a teljes árat... nekem a legutóbbi a Bioshock legújabb része volt
25.
25.
dBLOOD
#24: Persze, manapság amikor mindenért rá lehet mutatni a kalózkodásra, egyik sem veszi észre, pedig igen egyszerű a valódi ok: Öreg, szar játékokat csináltok! :D
24.
24.
Dreadlox
hogy a hírhez is szóljak valamit ne csak a hiszti menjen, 3 pontos megoldás.... azt figyelitek hogy meg se fordult a fejükben hogy márpedig a játék minőségére építkeznek? neem helyette a digitális eladásokat nézik mert attól jobban fog fogyni a trágya... de hogy a hozzászólokat is megszólítsam: az új DmC nem DMC és pont, a feeling nincs meg benne, attól még nem rossz játék, de nálam olyan meh kategória, a Resi meg röhej... már lassan az lesz hogy olyan csavarral fognak előállni hogy mi is végig fertőzöttek vagyunk vagy valami bődületes faszság... meg leállhatnának a DLC faszsággal, csak sajnos sok a buta ember és 1 pályáért kiad 10-20 dolcsinak megfelelő összeget, ami más helyeken mesteri játékokat tudsz abból a pénzből venni(ala Touchlight 2)
23.
23.
trion96
#21: Hát ja régen még amikor ps1 re válogattam a játékokat akkor tudtam h a capcom = király játék. Mostmár viszont.....
21.
21.
p3ti
Régen a Capcom logója azt jelentette, hogy minőségi játékot vesz az ember. Most pedig azt, hogy a DLC már a lemezen található, és a játék 25. része közel semmi annyira jó, mint a régi részei... Nem kell csodálkozni, inkább üljenek le játszani a régi játékaikkal.
19.
19.
shatterhand
#18: Szerintem is. Square-nél is azt hitte az ember örülnek mert 1-2milla elfogyott a játékaiból (pl sleeping dogs), erre panaszkodnak,hogy ők többet vártak. Hol élnek ezek? Nagy címek buknak el pár száz ezres eladásokkal, erre ők vmi brutális eladásokat várnak.
18.
18.
sasuke05
annyira hülyeségnek tartom cég ki jelöl pldát mennyiért fogyón inkább legyenek boldogok milliókat vesznek belőle
17.
17.
Lord Zozo
Őszintén! Mit csodálkoznak a Capcom-nál? Ilyen gyenge játékoktól vártak eladási csúcsokat?
Teljesen új irányt kéne keresniük és nem a régi neveket erőltetni.
Lerágott csont esete.
7.
7.
SL-Emericus
hát szerintem elégé gyenge lett a Resident Evil 6 kipróbáltam de nekem nem jöttbe!
a DMC tényleg elég pörgős!! tetszett ez a harc rendszer de a története elégé gyér és lapos volt és rövid volt a játék!
3.
3.
mrxten
egy egypontos terv is elég lenne ami így szól: jobb játékokat csinálunk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...