Amerikában is népszerű az új BioShock

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 19.
  • Toplista
Link másolása
Az előzetes riogatásokkal ellentétben nem zárt olyan rossz márciust az amerikai játékpiac, igaz, túl sok örömre így sem volt oka. A hónap legkeresettebb játéka a BioShock Infinite volt, a konzoloknál megint az Xbox 360 tarolt.

Úgy fest, a Cowen and Company csúnyán alábecsülte az amerikai játékpiac márciusi teljesítményét, ettől függetlenül az NPD Group jelentése nem sok bizakodásra ad okot.

A teljes piac 10 százalékos bevételcsökkenést szenvedett éves szinten (992,5 millió dollár), a hardvereladások pedig 32 százalékkal csökkentek (221,6 millió dollár). A játékeladások csöppet, 2 százalékot javultak, ami 602,4 millió dolláros forgalmat jelent.

A játékok közül a BioShock Infinite volt a legkeresettebb cím a múlt hónapban, utána jön a Tomb Raider, majd a Gears of War: Judgment és a God of War: Ascension. A Luigi's Mansion: Dark Moon a hatodik helyet csípte meg, de a Walking Dead-játék is befért a kilencedik helyre. A legnépszerűbb konzol természetesen (ez már sorban a huszonhetedik ilyen hónap) az Xbox 360 volt, igaz, a 261 ezer eladott gép 13,5 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban.

Íme, a teljes játékeladási lista:

  1. BioShock Infinite
  2. Tomb Raider
  3. Gears of War: Judgment
  4. God of War: Ascension
  5. Call of Duty: Black Ops II
  6. Luigi's Mansion: Dark Moon
  7. MLB 13: The Show
  8. NBA 2K13
  9. The Walking Dead: Survival Instinct
  10. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3


Update! A Cowen and Company becslései szerint 878 ezer példány fogyott a BioShock Infinite-ből Amerikában, és egy év alatt 4,5 millió példány találhat belőle gazdára.

20.
20.
herlius
#17: Nem lenne semmi gond az Infinite-el, ha nem Bioshock-nak keresztelték volna. Gondolom te sem repesnél az örömtől, ha a bevált CoD játékmenet és történetvezetés helyett valami teljesen mást kapnál. Az Infinite-nek ugyanis a nevén kívül semmi köze nincs az első rész zsenialitásához és ez itt fő a probléma. Attól mert ráaggatjuk a majomra az EMBER címkét, még nem lesz értelmesebb. Bár ettől még kétségtelenül lehet érdekes.
18.
18.
trion96
#17: Na ezzel így teljesen egyet értek :)
12.
12.
Quent1n
#10: Viszont tök jó nekünk, hogy itt vagy te aki bizonyítja, hogy sokkal értelmesebb mint egy amerikai és egy állat együttvéve!... -.- "bereklámozták megint a játékot a fos konzolra, nem is meglepő hiszen még 1 állat is értelmesebb lassan mint 1 amerikai." Vagy ezt csak a hatalmas élettapasztalatod mondatja? ..

USA piacon ezek a trendek. Nálunk meg a Sims-et veszik meg a FIFA-t, Japánba meg a 22. animes szerepjátékot.

Az a "fos" konzol meg hozza a bevételeket. A Gears of War meg egyáltalán nem szarabb játék mint a God of War. Tetszhet kevésbé de hogy sehol nincs hozzá az egy orbitális hülyeség.
10.
10.
PrimYaz00
mi máson mint a fosboxon... gondolom jól bereklámozták megint a játékot a fos konzolra, nem is meglepő hiszen még 1 állat is értelmesebb lassan mint 1 amerikai. meglepő viszont, hogy a god of war eljutott a 4. helyre, de látszik hogy a gears of war felette van pedig sehol sincs a gowhoz képest... naruto storm 3 meg 10.? igen megint érzek 1 kis eszetlenséget, nagy fanja vagyok a narutonak meg is van eddig minden része(storm), kivéve ezt mert ez valami borzalmasan értékelhetetlen lett az eddigi részekhez képest
9.
9.
Zombiekiller6
#1: Nekem best, én is megértem. A Tomb Raider-t meg én sem értem.
8.
8.
unrealnoise
#7: mondjuk ez már önmagában baromság. :D értem én, hogy "csóróság" van itthon sokaknál, de közel 5 éve lehetne spórolni (szülőknek is!!) egy jelenlegi konzolra. Most komolyan egyesek arra várnak, hogy majd egyszer még 10 vagy 20 ezerrel olcsóbb lesz valami... pfff...
7.
7.
trion96
#2: Szerintem nem! Rengeteg ps3 és xbox 360 fog még fogyni. Sok ismerôsöm is csak azért várja a ps4-et h tudjon venni 3-at
6.
6.
sasuke05
#1: tejesen egyetértek veled.)
3.
3.
p3ti
#2: A tendencia és a rutin azt mutatja, hogy nem igazán jó ötlet megvenni az első évben a gépeket. Szóval, van még idő bőven hogy félre tegyen bárki is bármire
2.
2.
Shannaro
Konzolok terén nem is kell nagy elvárásokat fektetni. Gyanítom, hogy mostantól, aki megteheti, inkább a next-genre tesz félre.
1.
1.
p3ti
Jogosan van a lista elején. Rég játszottam ennyire jó játékot
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...