Counter-Strike: GO - fizethetsz a rajongói pályákért

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 28.
  • Hír
Link másolása
A Valve bejelentette az Operation Payback indulását, aminek keretében hét rajongók által készített pálya válik játszhatóvá a Counter-Strike: Global Offensive hivatalos szerverein. A bevételből az eredeti készítők is kapnak.

Az Operation Payback július 31-ig tart, ebből kifolyólag a játékosok tulajdonképpen nem a pályákat veszik meg, hanem arra fizetnek be, hogy a hét legkedveltebb rajongói térképet (Museum, Downtown, Thunder, Motel, Favela, Seaside és Library) az új Counter-Strike hivatalos, minőségibb játékélményt ígérő szerverein is játszhassák.

Az Operation Paybackhez váltható pass 6 dollárba kerül, most viszont akciósan 3 dollárt kóstál. A programnak két érdekessége is van: az egyik, hogy ha te befizetsz rá, akkor úgy is meghívhatod a haverjaidat az új pályákra, hogy nekik nem kell tejelniük, másrészt a pénzed egy része az eredeti készítőkhöz csorog vissza, és nem a Valve fogja teljes egészében zsebre tenni.

Az még nem derült ki ugyan, hogy milyen arányban osztozik a bevételen a fejlesztőcég, mindenesetre mi nagyon kíváncsiak vagyunk az új üzleti modell fogadtatására.

22.
22.
Plebi
#19: Ahogy írtam nem a netes fizetéssel van gond, hanem azzal, hogy plusz pénzzel kell feltölteni a pénztárcát, nem lehet egyszerűen fizetni. Van web alapú virtuális mastercardom.

Az biztos, hogy a wallet tartalma valós pénzre nem váltható, vásárolni is csak akkor vásárolhatsz belőle, ha a vásárláshoz szükséges összeg rendelkezésre áll, tehát nem fizetheted ki a fennmaradt összeget PayPal-val vagy Bankártyával.

Így kell fix befektetésre szert tenni és kamatoztatni valaki pénzét, ez zavar csak.

Már azt sem tudom mennyi játékom van a steam fiókomban, szóval alapból semmi bajom velük.
21.
21.
l4cyk4
#20: Először is szállj le a magas lóról ha megszólítasz egy idegen embert, másodszor pedig ez elég gyenge érvelés, ha valóban a modderek támogatása lenne a fő cél akkor ők kapnák az összes pénzt, hiszen ők dolgoztak a pályák elkészítése közben nem pedig a Valve munkatársai. Legközelebb jó lenne ha megadnád a tiszteletet és nem azért, mert 9 hónappal idősebb vagyok, hanem mert értelmes, normális emberek közt így szokás.
20.
20.
vmiki88
#16: Fiam, úgy látom ma kezdted el követni a Valve munkásságát.
Már rég elkezdődött ez az üzleti modell alkalmazása, amit tényleg támogatja a moddereket (nyerészkedés, pffffffffffff, azt a játékvilág szégyenei az Activision meg az Electronic Arts műveli magas szinten)
19.
19.
vmiki88
18.
18.
Plebi
#15: Egyáltalán semmi gond a 700 Ft-al, sőt szerintem vannak ennél drágább map dlc-k is. Ami gond, csak úgy tudom megvenni, hogy a wallet egyenlegemet töltöm fel, minimum 5 euro, ami nem sok, de nem találtam semmit rá, hogy később visszautalhatom-e a megmaradt összeget, vegyesbe felhasználhatom-e egy későbbi tényleges bankkártyás fizetés alkalmával, vagy szépen marad a különbözet addig, amíg megint nem töltöm fel egész összegekkel. Sok felhasználó, hasonlóan bent maradt 2 eurója elég sok tud lenni.
17.
17.
PrimYaz00
#3: szarból nem lehet várat építeni :D
16.
16.
l4cyk4
Kezd egyre szemtelenebb lenni a Valve is. Nem elég, hogy nyoma sincs a Half-Life folytatásnak, most még a modderek munkáján is nyerészkedni akarnak. Jó lenne ha elkezdenének újra játékokat csinálni és abból tartanák fenn magukat. Ez a kezdeményezés teljesen korrekt lenne, ha a befolyt pénzt teljes egészében a pályák készítői kapnák.
15.
15.
Rakottkrumpli
#2: Szerintem ha valakik megérdemlik a pénzt a játékfejlesztés világában azok a modderek! Aztán, hogy ebből azok mennyit látnak fingom sincs, de akinek 7 pályát nem ér meg 700 Ft, az egy igazi hülye...
13.
13.
TBO0
#11: Most feleannyiba kerül, mint amennyi alapból az ára lesz, de igen, egyszer megveszed és addig gyűröd ameddig csak szeretnéd. :)

Másrészről nem tudom mi a baj ezzel, elkérnek érte 3 - később 6 - dollárt, és a p*csátok alá tolnak egy szervert. Ha nem veszitek meg Community szerveren ugyanúgy játszhattok ezekkel (esetleg ha többen vagytok összedobtok 200-200 forintot és valaki megveszi, tényleg nem vág haza senkit ez az összeg).
12.
12.
biohazard rex
#11: bármely community szerón ingyenesen játszható.
11.
11.
Qmi05
De ezek mapok akkor véglegesen játszhatók lesznek? (Forever?) Amúgy ha igen, várok egy Summer Sale-t és ott occsón megvenném :D
7.
7.
vmiki88
#2: Szövegértelmezés: Rest in Peace.
5.
5.
Game Fan
#2: Ez konkrétan ugyan az a lépés amivel élt már bármelyik kiadó, csak éppen a tálalás más. A valve mindenképp jól jár hiszen nem nekik kell ezzel foglalkozni meg teszi helyette más, a készítő is jobban jár mert elfoglalja magát és még kap is érte valami. Annyira sunyi ez a bagázs. :D
4.
4.
Mortician
#2: Nem kötelező fizetni érte. Fizethetsz, ha támogatni akarod a készítőket és Valve szervereken akarod futtatni a pályákat. Amúgy még mindig ingyen van.
3.
3.
randall13
Egy ilyennek CoD-ban is örültem volna.
2.
2.
DON GONDOCS
Dejó, mindig is erre vágytam hogy fizessek a modokért meg a pályákért! micsoda egy nagy nap.
1.
1.
abydos
Sztem 50% a készítőké lesz, de ez csak tipp, általában is csak 10%-ot, ha lecsíp a Valve a tárgyaknál..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...