A Nintendo és a kommunikációs csodafegyvere

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 2.
  • Hír
Link másolása
A Wii U nem éppen úgy teljesít, ahogy arra a Nintendo számított, a vállalat be is vallotta rögtön, hogy ennek részben a nem megfelelő kommunikáció volt az oka. Megígérte, javítani fog ezen.

A kommunikáció javításán azt értette, hogy a Wii U által képviselt értéket jobban kell hangsúlyozni a potenciális vásárlók felé. Hogy hogyan képzeli mindezt, arról a Nintendo Wii-tulajdonosoknak a WiiConnect24 csatornán keresztül küldött üzenete ad tanúbizonyságot.


"Tudtad, hogy majdnem minden Wii-játékod játszható a Wii U-n is? A Wii-kontrollered és sok más Wii-s kiegészítőd is használható a konzollal, sőt a Wii-n tárolt letöltött játékaidat és mentéseidet is használhatod. A Wii U teljesen új konzol, nemcsak egy frissítés. Egy teljesen új rendszer, ami megváltoztatja a módját annak, ahogy te és a családod játszik, szórakozik. A GamePaden lévő második képernyő sosem látott játéklehetőségeket tartogat, ráadásul először láthatod Mariót és a kedvenc Nintendo-címeidet csodálatos HD-felbontásban."

Nehéz most nem cinikusnak lenni, de tényleg reméljük, van még valami a Nintendo tarsolyában.

24.
24.
Quent1n
#18: "új Mariot az új Zeldat stb. hiányolom" ezt hülyén fogalmaztam meg, úgy értettem, hogy olyan új játékokat amik ekkora nevek lehetnének de legalábbis húzócímek. Ezt hiányolom a Nintendotól. A Sony azért csak előrántott egy Uncharted-et meg egy inFamoust PS3-ra és biztos vagyok benne, hogy a 4-re is tudnak hozni valami olyat ami eddig nem volt.
23.
23.
aordog
Akkor szabadulj meg töle!!!
22.
22.
DeVincent
#19: Nekem van gépem és csalódott vagyok. :-(
21.
21.
myrte
#20: Már szűk másfél éve a piacon van és még mindig alig van AAA-s cím. Belsős stúdiós címek alig vannak. Sony a múltkori show-ján is, csak a PS3-mas címeket nyomatta. Emlékszem, milyen csalódottak voltunk, hogy hol vannak a várva várt Vita címek. Sehol. Szerencsére egy kis frissítésnek itt van a Soul Sacrifice. Ami nagyon ígéretesnek tűnik.
A Nintendonak, nem csak a WiiU van, hanem a 3DS is. Mi nagyon szépen szerepel.
Gatyába lesz majd rázva :P
20.
20.
Yanez
#18: "Nem hiszem, hogy úgy magára hagyná az N a wiiU-t, mint a Sony a Vitát."-ez megintcsak érdekes. A Vita-ra már most is egy csomó játék van, nem győzőm vásárolni őket PSN-en. Na persze AAA-s címekből nagy hiány van, de attól van még mit játszani rajta. A Vita csak a PS4-el fog kifforni igazán, ezt a hírekből tudhatjuk. De mondjuk, hogy magára hagyja és a Vita csődbe megy. De a Sony-nak ott van a PS4! Az N-nek meg csak a WiiU van. Úgyhogy ajánlom nekik, hogy rázzák gatyába, mert azért vannak benne lehetőségek!
19.
19.
aordog
2 csoportot kellene itt létrehozni:
1.) Akinek van gépe
2.) Akinek nincs gépe
Utäna lehetne mondani:
2.) Vannak akik: elégedettek
a bizakodok
csalodottak
Ezeket toväbb lehetne boncolgatni...
1.) Öket nem forszírozom, nekik nincs itt helyük, de itt vannak! Ök azok, akiknek a véleménye semmit sem szämit! Ja, igen: ök itt a legnagyobb szarkeverök!
18.
18.
myrte
#17: Bízok benne, hogy majd jön az áttörés. Nem hiszem, hogy úgy magára hagyná az N a wiiU-t, mint a Sony a Vitát. A Zelda remake jön összel, az új meg év végén, vagy köv. év elején. Remélem tényleg olyan gyönyörűen fog kinézni, mint az E3-mas bemutatón.
Nyárra 3DS-es játékot akarok beszerezni (az akciót ki kell használni). Úgyhogy még nem fogyott el a türelmem :D
17.
17.
Quent1n
Az a baj, hogy a semmit nem egyszerű ám jól kommunikálni. Márpedig a játékfelhozatal ami a lényeg lenne egyelőre semmi. Szerintem ezt elszabta a Nintendo egyelőre. Igazából szerintem ebben a generációban újra a szoftverekbe kellett volna innovációt rakni nem pedig a hardverbe. Én az új Mariot az új Zeldat stb. hiányolom. Miért van az, hogy a Sony és az MS ki tud találni (találtatni) új címeket míg az N főleg csak a régi neveiből él?

A Wii U-t egyelőre rettentően erőltetettnek érzem mintha nem tudtak volna már mit kitalálni de gyorsan kellett valami. És továbbra is várom tőlük az áttörést játék fronton legalább egy friss címet.
16.
16.
myrte
#12: Kiskoromban keményen 2 darab játékom volt NES-re. Mégis elvoltam vele évekig. :D

Szerintem a nextgenek se fognak kevesebbe kerülni... Úgyhogy nem vészes a 85.000 Ft. Persze az itteni életszínvonalhoz igen. (De nem mi vagyunk a konzolok legfőbb piaca)
Zelda&Mario miatt vettem 3DS-t, ahogy behozták az árcsökkentést. És valahogy nem bántam meg. Elég király játékok jelennek meg rá. Pl. Castelvania, Monster Hunter, Bravely Default, FireEmblem... Megjelenéskor a 3DS-t szintén mindenki a porba tiporta, hogy milyen *ar... Aztán érdekesen beindult a szekere, a Zelda, Mario címek után.

Raymand, Pikmin, Zelda, Mario, Lego City, MonsterHunter nem egy két játékot jelent... Ezen kívül meg biztos érkezik rá FireEmblem, MarioKart, Xenoblade szerű rpg (legalább is valamin nagyban dolgoznak a Xenoblade alkotói) stb. Ezek nem 1-2 játékot jelentenek. Aki Halo-t akar, annak ott az Xbox, aki KillZone-t, annak ott a PS.
15.
15.
Norbiii
Nem tudom, én a ritkább játékosok közé tartozom, mert nekem jobban bejönnek a régi oldalnézetes gamek (Mario stb..), mint a mostania, persze a mostaniak közül is, sok-sok kiváló játék van! :)

Éljen a Nintendo, gyerünk Wii U. :d
14.
14.
aordog
A platinumshopba! De, mint írtam a Batman jött hozzä+ még vetten egy wii u pro kontrollert!
Media Mark- ha olvastad volna a régebbi hozzäszoläsaimat tudnäd, hogy ott nem väsärolok!
Szalad a szekér? Nem! Az nem itt kezdödik! Valamelyik nap lättam egy Mustangot, elötte meg egy szar terepjärot, ami kb. 200 milläs csonakot huzott! Na, itt kezdödik az a szekér!
Nem pedig szaros 100 ezren!
2-3 jäték? Ezt hagyjuk! Ha 100 jäték lenne, akkor mi lenne? Az ember csak a jobbakat veszi, a többire nincs pénz!
Ezért veszek magazint, mert otu mindent leírnak! Most azt ên nem îrom le, hogy melyiket, mert multkor leírtam és eltünt a kommentem:(
13.
13.
DeVincent
#10: 122??? 85-ért lehet kapni 32Gb-os kiadást. Mond, ugye nem a Media Marktban vetted? :-(
12.
12.
#5: Az ember nem 2-3 jatekert vesz konzolt.
De orulok hogy valakinek ennyire szalad a szeker.
11.
11.
aordog
Nekem. Elírtam!
Amúgy a Boxot eladtam, ezért a szarért:)
10.
10.
aordog
Neken csak Wii U- m van a PC mellett, s én elégedett vagyok vele! Csak írtam a lentit, mert most nem akarok kimaradni:)
Szombaton megyünk az asszonnyal a Mariot megvenni, mert sajnos mêg nincs meg. Eddig a Batman és a Nintendo Land boldogított+ a Rayman Challenge, de az ällandoan!
Wiiu02wiiu- a Rayman- ben ott vagyok:)
Sajnos én honaponként csak egy jätékot veszek, a gépem meg 3 hete van meg! A boltban hagytunk 122 ezret... nem bäntam meg! Én kivärok:)
9.
9.
DeVincent
#8: Az általad említett két platform nekem is megvan a Wii U mellett. :-) Ezért is kezdem sajnos én is azt mondani, hogy baromi felesleges volt megvennem.
8.
8.
aordog
Nem, nem kell venned, ezek hülyéket beszélnek!
A PS3 és az XBOX- tol nincs jobb!
7.
7.
samatagrav09
"először láthatod Mariót és a kedvenc Nintendo-címeidet csodálatos HD-ben." Komoly? Mario HD ez az az ok amiért vennem kéne egy wii u-t?
6.
6.
metercsiken
Remélem azért helyreállnak náluk a dolgok!
Ha az összes nagy konzolgyártónak jól megy, akkor van csak igazán versenyhelyzet!
Ez nekünk játékosoknak csak jó lenne!
5.
5.
aordog
3- mal lentebb van egy játék! Ha másért nem akkor azért már érdemes. Remélem én is cinikus voltam!
4.
4.
mestermagyar
#2: Rohadt sok értelme volt egy konzolt kiadni egy újítással amit az elözöre is kiadhattak volna egy kiegészítöként. Eleve mit várnak 1 évvel a nextgen elött az új, de csak jelenlegi generációs tudású konzoltól. És most ne gyertek azzal, hogy nintendo, exluzívok stb, mert szinte csak olyan exluzív játékaik vannak, amiket egy 10 éves gép is elvinne, magyarul tiszta értelmetlen. Szimplán tesztelés gyanánt a mostanira kellett volna ez a tab, aztán kinek tetszik.
3.
3.
En is de ez sajnos varhato volt.
A nintendo meg olyan mint a macska talpra esnek.
Majd kitalalnak valami ujabb zoldseget.
2.
2.
DeVincent
Fél éve várom az ígért nagy címeket...kezd elfogyni a türelmem és fontolgatom, hogy túladok rajta. :-(
Oké játszhatok rajta a régi Wii-s játékokkal, de hol vannak a nagy címek pl.: Zelda, Metroid???
Egyre több cég jelenti be ,hogy nem fejleszt Wii U-ra. Játék alig van rá vagy ha van azt pedig vagy eltörlik vagy 2-3-hónap késéssel jelenik meg. Ezek után már nem sajnálom őket, hanem inkább azokat, akik bizalmat szavaztak nekik és befektettek egy ilyen gépbe.
1.
1.
abydos
Volt szerencsém az eszközhöz, de a bejelentésekor nem tudtam igazán, mit akarnak vele kezdeni. Hát most sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...