Nyan Cat miatt perelik a Warner Brotherst

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 5.
  • Hír
Link másolása
Nyan Cat és Keyboard Cat miatt perelik a Warner Brotherst, a vád szerint a kiadó mindkét internetes mémsztárt anélkül szerepeltette a Scribblenauts című játékban, hogy arra engedélyt kért volna.

Ha a Warner Brothers illetékeseit még nem idegesítette volna halálra Nyan Cat és Keyboard Cat, mostanra valószínűleg ez is megtörtént: a mémek alkotói beperelték a kiadót, amiért az engedély és mindennemű fizetség nélkül használta a két karaktert a Nintendo DS-en indult Scribblenauts-sorozatban. Az ügy természetesen a játékokat fejlesztő 5th Cellt is érinti.

Az eredeti készítők mindkét karaktert levédették, márpedig a Warner a szerzői jogokat és a védjegyeket is megsértette, mikor a játékai népszerűsítésére és eladására használta őket. A felperesek szerint egyértelműen Nyan Cat és Keyboard Cat szerepel a programban, hiszen még meg is nevezik őket.

22.
22.
Zeroni
#20: A "mit kell rugózni"-t nem neked szántam, remélem nem voltam bunkó. :)
21.
21.
Zeroni
#20: Szerintem nem feltétlenül így kell nézni. Mint ahogy én sem (csak) azért vettem meg pl a farcry 3-at mert volt benne barlangi medve, de valószínűleg aki a barlangi medvét megcsinálta a játékba az ki lett fizetve. Ilyen egyszerű ez, nem tudom mit kell ezen rugózni.
20.
20.
Quent1n
#18: Pedig elhiheted, hogy biztos van aki emiatt veszi meg de legalábbis ösztönzi a megvételre. Ha a cucc jogvédett akkor nincs mese. Plusz azért tudjuk jól, hogy fordított esetben a Warner ügyvédhadserege széttépné őket... Ahogy a kicsik úgy a nagyok is szeretnek ingyen kölcsönvenni dolgokat.
19.
19.
Zeroni
#18: Az érv az, hogy a szellemi terméket jogtalanul használták fel. Nem tudom mit izéltek. :) A Warnernek ez tudnia kellett volna, most valakit jól seggbe rúgtak.
18.
18.
exonic
#12: Igazság szerint nem. Ellentétben, már így is rengeteg pénzt kaptak ezek a szarok miatt. Mivel érvelnek, "biztos Nyancat miatt vették meg a játékot"? Bullshit, ki az a barom aki ezreket dob ki egy olyan mémért amit interneten megnézhet. Ráadásul ki rajong Nyancatért???? Persze szó nélkül nem hagynám, de pert se indítanék belőle. És főleg nem évekkel a megjelenés után lévén hogy fogyván a belőle származó pénz...ezzel csak leégetik magukat. (szerintem)
17.
17.
exonic
Most komolyan, mi bajuk származott belőlük hogy szerepeltették a játékban... ja, és minderre évek múltán jöttek rá????...
16.
16.
gnossos
Ha már magából a szánalmas meme-ből nem tudtak meggazdagodni, ez a copyright nyáladzás most jó lehetőség :)
15.
15.
Zeroni
#14: Sajnos nem, A nyan cat copyrightolt, tehát csak nonprofit célokra lehet felhasználni.
14.
14.
Dreadlox
#12: ami meme az már az internet tulajdona, onnantól már nincs az hogy én csináltam és levédetem, ha webes sorozat vagy valami más az érthető, ráadásul ez ingyen reklám neki
13.
13.
Dreadlox
őőőő úgy tudtam hogy a meme azért meme mert internetes free hülyeség...mekkora zsidók ezek is...
12.
12.
#1: gondolj bele: kitalálsz egy egyedi figurát amit szeretsz és ami ráadásul meme-mé válik a neten és valaki felhasználja egy olyan produktumban, amivel pénz keres, viszont téged 1. meg sem kérdez 2. a haszonból sem kapsz. belenyugodnál? nem érdekelne?
11.
11.
Necreon
#7: Ez hülyeség, hogy "ennyi erővel hány helyet perelhetnének". Mit? Nonprofit meme oldalakat, youtube videósokat? A Scribblenauts játék, de elsősorban termék, és ha egy eleme jog szerint másé mert az levédette, akkor a minimum hogy legalább megkérdezik tőle, felhasználhatják-e.
10.
10.
Stranger
Aha ez most hülyeség, nevetséges meg minden, a Skyrim MERP projectnél meg mindenki joghuszárkodott, hogy márpedig mennyire jogos h a warner nem engedi a modot csinálni úgy, hogy az egy ingyenes mod és több ember több hónapos munkája van benne..
9.
9.
Jared
nevetséges inkább a trollcap-et lopták volna el :)
7.
7.
drat576
#6: ok de ennyi erővel még hány helyet perelhetnének, az egész életük nem lenne elég ahhoz amennyit a bíróságon kéne tölteniük ^^
6.
6.
Necreon
#1: Nem feltétlenül. Ha le volt védetve, akkor teljes joggal perlik őket.
5.
5.
bodortamas1
Újabb nevetséges eset :/
4.
4.
DON GONDOCS
Hogyis gondolták? Nyan kat megfizethetetlen.
3.
3.
drat576
ez hogy az interwebz perli a kiadót kb olyan röhejes mintha a kiadó perelné a netet D:
2.
2.
dave280
#1: Igazad van, bár szerintem ez nem véletlen, hiszen egy ilyen komoly kiadó csak nem véletlenül teszi bele ezt az... izét, a jogok megvétele nélkül.
1.
1.
Skyer
Pénzéhség mindenhol...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...