A 3D Realms perli a Gearboxot

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 14.
  • Hír
Link másolása
A 3D Realms beperelte a Gearbox Software-t a Duke Nukem Forever után járó kifizetetlen jogdíjak miatt. A szerződésszegésről szóló keresetet június hetedikén nyújtották be a texasi ítélőtáblának.

A Duke Nukem Forever korábbi fejlesztője és a projektet végül tető alá hozó Gearbox még 2010-ben kötöttek szerződést, ám a 3D Realms most azt állítja, hogy a Gearbox nem fizetett számára jogdíjakat a DNF után, sőt mi több, megakadályozták a jogdíjak feletti független ellenőrzést is.

A 3D Realms per útján szeretné érvényesíteni a három éve született szerződésben foglaltakat, s hozzá akar jutni az esedékes összegekhez. Bírósági határozatot lobogtatva szeretné kivizsgáltatni, hogy pontosan milyen összegű jogdíj illeti meg a céget.

A Gearbox tagadja a vádakat, a csapat szerint a 3D Realms felé minden kötelezettségüket teljesítették, az alkuban meghatározott összeget megkapták, elvégre a cég korábbi adósságait átvállalták, gyakorlatilag megmentették a 3D Realmst, ahogyan a több évig kallódó projektjüket, a Duke Nukem Forevert is.

Randy Pitchfordék abban reménykedtek, hogy a játékosok ráharapnak a játékra, de végül a DNF elhasalt a kasszáknál, így a beleölt pénzt sem nyerték vissza. "Az üzlet egyetlen kedvezményezettje a 3D Realms" - fogalmazott a Gearbox.

Köszi, dBLOOD!

8.
8.
Csoola
#7: Én is élveztem, bár az ember ennyi idő után elvárt volna valami "többet". Emlékszem még, hogy néztük anno az első videókat a játékból, hogy "úúúú, ez mekkora lesz" :D Viszont tényleg gusztustalan amit a Gearbox művel mostanában, hogy ahhoz használják fel ezeket az ismert és jól tejelő franchise-okat, hogy a lóvét a "saját" játékaikra (Borderlands) fordítsák, a Duke meg Aliens rajongó arcokat meg pofánfossák.
7.
7.
Jinbobo
#1: Szerintem egyáltalán nem lett szar. Pont ilyennek kellett lennie egy Duke Nukem játéknak. Ha neked nem tetszett, akkor a régi részeit sem szerethetted. Lehet hogy grafikailg 2007-es szinten volt, de hangulatilag telitalálat lett.
6.
6.
biohazard rex
5.
5.
daenath
#3: Ez jut eszembe nekem is, furcsa hogy mar a 2ik eset, GearBox-nal buzlik valami.
3.
3.
abydos
Amúgy nekem már gyanús, ami a Gearbox körül zajlik. Aliens CM-nél is egy pénznyeldeként működött. Már nem vagyok meggyőződve róla, hogy tisztességes vállalat.
2.
2.
Szar is lett, és a realms még pénzt is akár azután, hogy több mint 10 évig nem bírtak összehozni egy játékot? ki tudja miben állapodtak még a gearboxszal?
1.
1.
HideoKojimaWannabe
Csodálkoznak, hogy nem lett sikeres? Mekkora egy rakás szar lett a játék. A pofám leszakad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...