E3 2013: Miért pont Final Fantasy XV?

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 14.
  • Hír
Link másolása
Valószínűleg nemcsak minket foglalkoztat a kérdés, hogy miért lett a Final Fantasy Versus XIII-ból Final Fantasy XV - hegyezzétek a fületeket és figyeljetek, a Square Enix ezt is megválaszolja.

Régóta pletykálták, hogy a 2006-ban bemutatott Final Fantasy Versus XIII nevet váltott, így tulajdonképpen nem ért bennünket túlzott meglepetésként a Square Enix kedd hajnali bejelentése - ennek a miértje mégis sokakat foglalkoztatott.

Nos, a játék atyja, Tetsuya Nomura az Edge magazin kérdésére elmondta: körülbelül két éve döntöttek úgy, Final Fantasy XV-öt csinálnak a projektből, nem pedig egyszerű mellékágat, és ennek az oka nemes egyszerűséggel az volt, hogy a fejlesztés mind kaliber, mind méret tekintetében kinőtte a spin-off szerepét. Ekkor kezdett el a cég a next-gen konzolokkal is dolgozni, ami éppen kapóra jött: így készülhet most a Final Fantasy XV PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

12.
12.
Pain
#7: Ezt én sem fogom fel, hogy miért kell mindig fikázni a japán karaktereket. Náluk teljesen más a stílus, hozzátenném sokkal egyedibbek. Ezek a kigyúrt, jellemtelen karakterek amik az amcsi játékokban vannak sokkal borzasztóbbak. Egyszerűen lehetetlen azonosulni velük.
11.
11.
Raizen21
Szerintem hasonló lesz a harcrendszere mint a crisis coré akkor pedig nem lehet vele gond
10.
10.
azureknight0715
#9: javítva: lényt. omg lánytxD az szép lenne:D am szerkesztés gomb luxus?:D
9.
9.
azureknight0715
#8: Ja kaszabolás:D Én erre azt mondanám hogy rossz. De mível látom hogy az egész harc kb advent childrenre hajaz annyira látványos+ azé ahogy néztem lesz benne mágia is, ha már felgyújtotta a főszereplő azt a nagydarab lányt. Biztos valahogy megoldják majd:D Summonok meg szerintem is lesz benne, főleg mivel pl a Leviathant a VII részben idézni lehetett. Szerintem itt is valami idézés következtében jött elő. De jól kitalálták mert az idézhető lényeket mindig istenként tisztelik és itt tényleg elhiszem hogy az:D
8.
8.
Type R
Mindig ügyesen ötvözték a mágiát a sci-fi vel:-) ezzel sem lesz gond csak így elsőre inkább dmc kaszabolás mint rpg.. De ettől még lehet nagyon jó! Bárhogy is kötelező vétel még ha nem is ilyen stílust kepzeltem el a xv. résznek.
7.
7.
Tidus
Szerintem igenis egyedi és jó karakterek,legalább nem szétgyúrt egyéntelen "the rock"utánzatok.És simán meglehet különböztetni a nemeket...szerintem egyértelmű..csak mert hosszú tépett haja van egyből lány ...Istenem..:')
Sajnálom hogy nem a klasszikus harci rendszert fogja használni,de számomra akkor is ez a legjobban várt játék jelenleg és tuti hogy hatalmas alkotás lesz.
6.
6.
mrfire
#2: Én csak a 7-el játszottam, de az első perctől sci-finek találtam a játékot. Mitgar nem elég sci-fi város, a szintekre osztott, lekapcsolható városrészekkel és a földből életet szívó reaktorokkal? Aztán mikor kimentek a külső területekre megint bajban voltam, sárkányok, középkori kis falvacskák. A többiről nem tudok nyilatkozni, de ezt a részt annyiban kellett letudnom, hogy ötvözi a sci-fi és fantasy elemeket.
5.
5.
Zunerd
Nekem kifejezetten tetszik a játék. Valahogy egyből sikerült megfogniuk a hangulattal, s szerintem az első trailerben hallott zene miatt kezdtem el zongorázni.
A harcrendszeren sokan fintorognak, pedig azt már a kezdetekben elárulták, hogy ez a kingdom hearts-ra fog hajazni, ugyanakkor megtartják a taktikai lehetőségeket. ( Régen még summonokat is emlegettek.)
A modern technika kicsit megint csak ennek a résznek a sajátossága, viszont Nomura állítása szerint, ez főleg a játék elejére vonatkozik a legfőbb mértékben, és később visszatértnek a megszokott fantasy elemekhez. ( Az a vízi város, úh! :D )
Akit érdekelne ez a téma, az olvassa el ezt:
http://www.finalfantasy-fxn.net/index.php?page=news&p=more&id=1911
4.
4.
Type R
Kicsit félek a harcrendszertől:-/ oké ne legyen körökre osztott(nálam az a favorit) hisz nem is lehetne ilyen pörgős játèkmenet mellett de ez hmmm olyan olyan hát nemtom.. Fura.. De ez màr valóban nem az az ff ami egykor volt.. Bízom egy ff7 ps4 remake ben :-)
3.
3.
dBLOOD
Nem tudom hogy nem veszed észre, de ennek a nevén kívül sok köze nincs a fantasy-hez... lőfegyverek, sugárhajtású repülőgépek, városi környezet, autók... csupa science fiction.
Ezek a japánok amúgy már fényévekkel az EA-féle akció-rpg előtt járnak. Ezekben nem csak hogy választhatsz férfi vagy női karakterrel leszel e, de egyenesen el sem kell döntened, a karakterek egy részéről első látásra meg se lehet mondani hogy fiú e vagy lány! :D
2.
2.
azureknight0715
Szerintem meg maradt ugyan olyan fantasy, semmi scifit nem vettem észre belőle. Sőt szerintem egyértelmű hogy a final fantasy sorozat adja meg a legjobb fantasy helyeket. Hihetetlen ötletes, gyönyörű helyeket lehet bejárni kb minden részben. Igaz én is elvesztettem elégé a reményem a XIII után, bár nem játszottam vele, elég volt amit hallani lehetett róla. De ezzel szerintem fognak ismét egy VII karibelüt alkotni. Legalábbis eddig amit lehetett látni belőle nekem kb mind tetszettek. Világa, főszereplője, a mellékszereplők is nagyon eltalálták, igazi bajtársak, az ellenfelek, főleg a leviathantól folyamatosan kiráz a hideg:D azt ahogy nézem dráma is lesz benne bőven, meg az új fajta kicsit devil my cry szerű harcstílus is bejön. Szal legjobban most ezt a gamet várom a mgs, és a witcher mellett majd ps4-re.
1.
1.
gnossos
Nálam FF4-nél megállt ez a sorozat. Többivel nem volt alkalmam játszani, de ahogy tudom, a FF6 körül már kezd megváltozni a világ technikai fejlettsége és fantasyból átmegy sci-fi-be. Én a klasszikus high-fantasy-t jobban szeretem (lovagok, mágusok, tolvajok, dungeonok, várak stb), ilyen volt az 1. 2. 3. 4. rész. Talán még az 5 is de azt nem játszottam sajna. A sci-fi-nek más hangulata van..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...