Friss részletek a Thiefről

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 18.
  • Hír
Link másolása
Az Eidos Montreal jóvoltából rengeteg új információt kaptunk, miután a fejlesztők a hivatalos fórumon számos kérdést megválaszoltak a lopakodós címmel kapcsolatban. Igyekezzünk nem lebukni az őrök előtt.

A Ubisoft Montreal egy perfekt módon összerakott kérdezz-felelekben számos fontos dolgot tisztázott a Thieffel kapcsolatban. A legfontosabb ezek közül az, hogy életerőnk és fókuszunk nem fog automatikusan regenerálódni, így mindenképpen olyan kellékre lesz szükségünk, amely visszaállítja azokat.

További részletek:

  • Lehetőségünk lesz arra, hogy a csak számunkra fontos információkat jelenítsük meg a HUD-on.
  • A játékban lesznek kutyák is.
  • A zárfeltörés nehézsége is kivitelezése attól függően változik, hogy használjuk-e a fókuszt, vagy sem. Ha bevetjük, akkor a szerkezet belsejét is láthatjuk. Garrett bármit képes ellopni a világban, ami könnyedén mozdítható és értékes.
  • A Thiefben találunk mini-térképet és teljes térképet is.
  • Be tudod úgy fejezni a játékot, hogy kizárólag lopakodsz, nem ölsz meg vagy ütsz le senkit. Az őrök szemfülessége attól függ, hogy éppen merre néznek. Szemből ugye jobban látnak, mint a perifériás látásuk szélén, így gyorsabban is reagálnak. Ha valami feltűnik nekik, odakapják a fejüket. De ha két strázsa egymással szemben beszélget, akkor egyikük látása blokkolva lesz. Bonyolult algoritmusok felelnek mindezért.
  • Találunk búvóhelyeket is, ahol elrejtőzhetünk. Ott az őrök kisebb valószínűséggel keresnek majd. Ha nem találják hősünket, odébb állnak. Ha elkapnak, annak szigorú következményei lesznek. Persze menekülhetünk is, de csak korlátozottan.
  • Harc közben is használhatjuk a fókuszt, főleg akkor célszerű bevetni, ha két ellenséggel kakaskodunk egyszerre.
  • A meglepetés erejével döfhetünk a tőrünkkel, ami instant killt okoz. Még mielőtt a meglepetéstől egy szót is tudna szólni a delikvens, már halott is. Ez a lehetőség limitált számban lesz jelen.
  • Garrett a mászáshoz karmot használ, amivel olyan magas helyekre juthat fel, amelyek egyébként elérhetetlenek. Viszont esés közben beledöfhetjük a falba, ezzel mentheti magát.

 

A Thief 2014-ben jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

27.
27.
hedzsooo
#2: ...Akkor biztosan lesz benne pár cica is, amit figyelemelterelés gyanánt bedobhatunk majd az őrző-védő kutyák elé! :D
23.
23.
Marcus T.
Kutya volt a Thief 3-ban is (tanulópálya + sziget), csak interkació nem volt vele. Lehet, hogy le lehetett szúrni, mint a patkányokat, de nem jutott eszembe.

A 3-ban a mászókesztyű nagyon megdobta a játékot, hiszen egy tolvaj tudjon már mászni. A robotok, illetve járó kőszobrok pedig idegesítőek voltak számomra. Remélem, ebben ilyesmi nem lesz.

Reménykedem egy darkos, nyomasztó atmoszférában. Meg a modolhatóságban, mint az összes korábbi résznél. Négy-ötszáz map biztosan van fent a neten a korábbi részekhez, egy jó modközösség sokat ad minden játékhoz.
21.
21.
Drazhar
Láttam az E3-as gameplay-t és annyira sótlan volt, hogy nálam már csökkentek is a várakozások.
20.
20.
Rune
#5: Azt a misztikus hangulatot/atmoszférát nem lesznek képesek megteremteni. Nincs ott az a plusz szikra, szenvedély a készítőkben, ami szükséges lenne, vagy egyszerűen csak tesznek a régi Thief játékokra. A recept adott...
13.
13.
csoki0619
#12: Na pontosan ezert hivjak a fejlesztok rebootnak, mert igy mindent ra lehet fogni arra h ez egy ujragondololt es -tervezett jatek, pedig ez egy baromsag. Attol h ok ezt lerendezik csupan annyival h rebootnak nevezik a jatekot, attol ennek meg mindig Thief a neve. Kicsit csalodott vagyok mert mar regota vartam egy igazi folytatast, es bizony nem azt kapom, mert ahogyan te is mondtad:
"...azt veszik el a játékból, ami igazi Thief-fé tenné."
12.
12.
Shannaro
#5: "szellemlakta kastély vagy rég bezárt elmegyógyintézet" ezek nem lesznek, már egy régebbi hírben megmondták, hogy szellemek, zombik, stb nem lesznek.

#7: Ha ezzel játszani fogsz, még akkor sem lesz részed egy igazi Thief játékban.

#8: Ez pontosan azért hülyeség, mert azt veszik el a játékból, ami igazi Thief-fé tenné. Itt nagyon sok dologba megpróbálják beletuszkolni a realitást, erre a széria előző részeiben semmi szükség nem volt, sőt a rejtélyek és misztikumok járták át a játékot. Ez tipikusan egy olyan játék lesz, aminek semmi köze nem lesz az elődökhöz az elnevezéseken kívül.
11.
11.
arctx
#9: aha. nade ! a thief az nem egy ninjás játék volt sosem. de lehet most az lesz..
10.
10.
arctx
#8: speciel nem arra értettem, az a thief egyik alapveto pillére hogy ugy is végig lehet tolni hogy nem ölsz meg senkit. hál istennek legalább azt nem veszik el tolunk, de biztos inkább a mostani réteghez lesz igazitva a játék, kicsit konyebb kicsit csili- vilisebb. De ne legyen igazam és egy izig vérig thief játékot kapjunk.
9.
9.
Elyas
6#: amugymeg a ninjákròl hallottàl màr? Mert ez kurvàra nem képzelt agyszülemény ez a valósàgban is volt
8.
8.
Elyas
Hàt igen végülis minden mezei játékot ki lehet tolni ugy h nem ölsz meg senkit... Ez aztàn trend.

6# Èn a helyedben kicsit utànnaolvasnák a helyedben h ez miért is nem hülyesség...
7.
7.
KeXxX
nem hangzik rosszul, engem érdekel a játék, mivel még 1 Thief-fel sem játszottam.
6.
6.
arctx
hát az én véleményem az hogy esetleg, ha szerencsénk van talán jo játék lesz. viszont nem thief névvel kéne kiadni, mert ez már nagyon nem az lesz. thiefben fokusz ? meg karmok ? már a tapado kesztyu is elég béna volt mint otlet. viz nyilak helyett száraz jég? miért az nem olvad el soha? vagy van egy mini fagyaszto a hátán esetleg egy csoppnyi folyékony nitrogén ? ugy érzem sose látunk már tobbet viznyilakat meg kotél nyilat. Én az elso résztol imádtam a thief et, még a hármast is szeretem, néha elő is veszem, abban is csak a kesztyu zavar amugy jo kis játék. kár hogy nem egy igazi thief re koncentrálnak hanem kovetik a trendet. na de majd meglátjuk
5.
5.
Hörcsi
Kutyák is lesznek, ez még nem volt,kiváncsi leszek,mennyire lesznek okosak.
Remélhetőleg lesz benne egy pálya,mely hasonló a Palakőhidai bölcsőhöz,
(szellemlakta kastély vagy rég bezárt elmegyógyintézet) Nagyot dobna a játékélményen,véleményem szerint.
4.
4.
randall13
Egyébként nem hiszem hogy az Ubisoft akart lenni a hír elején. Fene a sok Montreálba.
3.
3.
Tokodboy
Ami itt le van írva az minden mezei játékban benne van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...