Golem Arcana - táblajáték a Shadowrun alkotóitól

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 25.
  • Bejelentés
A Shadowrun Return fejlesztője, a Harebrained Schemes ezúttal a táblajátékokat szeretné forradalmasítani. A fantasy környezetbe ágyazott Golem Arcana mobileszközökre érkezik. De előbb a Kickstarteren tör babérokra.

A Shadowrun Returns atyja, Jordan Weisman bemutatta csapatának új projektjét, a Golem Arcanát. Egy asztali táblajátékkal van dolgunk, amely mellé egy mobilos alkalmazás jár, valamint egy pálca, amellyel lépni tudunk, vagy információkat leolvasni az adott egységről, melyek az okostelefonunk, vagy a tabletünk képernyőjén megjelennek.

A miniatűr bábok is a csomag részét képezik, így aztán később gyűjthetjük a lényeket és a hősöket. A fantasy környezetben játszódó táblajáték ígéretesnek néz ki a fentebb vázolt kényelmi és automatizált funkciók tudatában.

A Golem Arcana kickstarteres kampánya augusztusban indul, ha sikeres lesz, egy újabb érdekes címmel gazdagodunk.

11.
B-Bird
#10: Az kényelmesebb, hogy folyamatosan tartod a Vita -t a kezedben és ráirányítod a semmitmondó lapokra? Brrr...

Itt ahogy kivettem az a jó benne, hogy nem foglal sok helyet, mint a klasszikus nagy társasjátékok, a több száz kártyával, elemekkel. Kis tábla, a lényegi infó meg a padon van, amit nem kell tartanod folyamatosan. Akkor lenne vicces, ha minden játékosnak külön okostelója lenne mellé, és a saját lapjai-kártyái a telefonján lenne. Az igazán ütős akkor lenne, ha Nokia 3210 -el is kompatibilis lenne. ;-)
10.
Cooper911
Hát ez a pálcával böködés elég gáz. Nézegessem hogy a figurán éppen melyik feliratot kell megböknöm? 2013ban?
Legyen RFID minden figurában komunikáljon a táblával meg a tablettel és a tablet kameráján keresztül lássam az infókat, varázslatokat az egységekről ha rájuk nézek.

Valami ehhez hasonló módszerrel: http://www.youtube.com/watch?v=n2MRZQtYSq0

Na az már valami lenne.
9.
B-Bird
#8: Nagyon jól hangzik, csak éppen pár évvel lemaradtál. Drága? Melyik? HOOL? Amikor utoljára PC-m volt, azt még 300e -ért vettem. Vehetsz olcsón is tabletet, meg drágán is természetesen. Ahogy PC-t is. Egy erős PC mennyibe is kerül?
Ez a tipikus PC-s hozzáállás, minden drága nekik (konzol, tablet, okostelefon), de a PC... na az k*olcsó. :-D Főleg azért olcsó, mert azt ugye azért cserélgeted, bővíted, már aki tényleg komoly PC gamer. Meg aztán ha saját háztartásban élsz, mennyit fogyaszt egy PC és mondjuk egy mac, tablet, konzol?

Aztán emlékeim szerint nem az Apple kezdte az okostelefonok gyártását. Kicsit korábban már voltak HTC, Windows mobile megoldások, nemde? Előtte meg PDA, PNA. Palm neve ismerős? (Amúgy ez a másik favorit: "hú de szemét az Apple")

Ez a játék természetesen megoldható lett volna klasszikus megoldással, de ez most jelen esetben valami kreatívkodásról, egyediségről, innovációról szóló dolog. Ahogy PS3-n is kijött az a Wonderbook micsoda. És cseppet sem biztos, hogy a bandának sokat fog hozni ez a konyhára. Bepróbálkoznak vele, hátha. Ez azért ismeretlen víz nekik is szerintem. Kickstart-n majd eldől, hogy vevők-e rá az emberek.

És átlátunk a szitán... egyre több háztartásban ott a tablet. És ki is használják a képességeit. Utazásnál is látszik, hogy egyre több ember tabletet használ. Olvasásra, hírekre, kis pötyögésre, a fiatalabbak meg a komolyabb játékokra ("komolyabb"). Nekem is van egy otthon, a nagygépet már csak munkára használom. Görnyedek eleget munkahelyen gép előtt. Iszonyú kényelmes és praktikus megoldás nekünk otthon. És ugyanezt látom másoknál is, akiknek van otthon. Szóval továbbra is azt mondom: Nem presztízs, nem divat, nem trendi. Nem igazán láttam senkitől, hogy csak azért vegyen egyet, hogy villogjon vele.
8.
DzsungelCsirke
#7: Pedig az. A tabletek még mindig eszméletlenül drágák ha normális méretben akarod őket használni, ráadásul töredékét nyújtják az asztali gépek teljesítményének.

Az okostelefon pedig remek is találmány, rengeteg hasznos funkcióval (GPS, ilyesmik) csak épp senki sem ezért veszi. Apple-t meg lehet kérdezni hogy szoktatta rá az emberiséget arra, hogy túlárazott kütyük nélkül nem lehet meglenni. Ezek presztízs-tárgyak. Ez a játék is simán megoldható lett volna három kockával, és egy füzetlappal, csak akkor fele annyit pénzt nem hozott volna a konyhára.

Nincs bajom a tabletekkel, de azért lássunk át a szitán.
3.
herlius
Én semmi forradalmit nem látok ebben a játékban. Ez a "varázspálca" lenne a hatalmas trükk? Egy sima kártyalapról is le lehetne olvasni ugyanezeket az infókat, ez a mobilos vacakolás csak sima parasztvakitás.
2.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...